ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Βέβαια οι διαδικασίες είναι αργές γι’ αυτό άλλωστε και οι… θιασώτες του δημόσιου συμφέροντος αποφάσισαν μόλις τώρα να ενεργοποιηθούν, με αποκλειστικό στόχο να μη γίνει το έργο! Δηλαδή κάποιοι… Πειραιολάτρες, οι περισσότεροι από τους οποίους βέβαια μέχρι τα 18 χρόνια τους δεν γνώριζαν ούτε πού βρίσκεται ο Πειραιάς, μόλις είδαν ότι το γιαπί του Ζαχαρίου θα γίνει κέντρο ανάπτυξης και πόλος έλξης για τον Πειραιά, έσπευσαν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το σταματήσουν. Και τώρα ο δήμος τρέχει και δεν φτάνει για να καταφέρει να κάνει το έργο…
Όπως και να το κάνουμε όμως, η όλη ιστορία θυμίζει το ανέκδοτο με την… κατσίκα του γείτονα. Αφού δεν μπορέσαμε να κάνουμε εμείς ή οι κολλητοί μας κάτι, δεν πρέπει να το κάνει κανένας. Μ’ αυτήν τη νοοτροπία όμως και τις πρακτικές, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δει ποτέ ο Πειραιάς. Μόνο όταν χιονίσει…

// «Βροντερό παρών» έδωσαν οι νέοι του Πειραιά στην εκδήλωση που έκαναν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο τα Συμβούλια Νέων της πόλης. Πάνω από 1.800 νέοι στήριξαν με την παρουσία τους τον θεσμό και έστειλαν προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη δική τους επανάσταση ώστε το μέλλον του Πειραιά να έχει τη σφραγίδα τους!
Η συμμετοχή αυτή των νέων του Πειραιά δικαιώνει τόσο τον δήμαρχο Π. Φασούλα, για την επιμονή του να προωθήσει τον νέο θεσμό, όσο και τον υπεύθυνο για τη νεολαία δημοτικό σύμβουλο Γ. Βουτσινά, που είχε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή. Το σημαντικότερο όμως μήνυμα που έστειλαν οι νέοι ήταν πως ενωμένοι, χωρίς κομματικές κονκάρδες και παρωπίδες, μπορούν να μεγαλουργήσουν. Πάντα τέτοια παιδιά!

// Στην υψηλότερη τιμή, πάνω και από εκείνη του διαγωνισμού, δόθηκαν οι προσόψεις του κτιρίου της Ραλλείου απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο για διαφημιστική κάλυψη. Ο διαγωνισμός έγινε με όλους τους τύπους και η σύμβαση που υπεγράφη με την εταιρεία που την κέρδισε θα αποφέρει στον δήμο τα δύο επόμενα χρόνια περίπου μισό εκατ. ευρώ! Πρόκειται αναμφίβολα για μια επιτυχημένη κίνηση του προέδρου της ΔΕΠΕΠ Στ. Μπρατσόλη.

// Επίσης η ΔΕΠΕΠ θα αναβαθμίσει 50 ταμπλό και θα αναρτήσει 100 πάνελ στις κολόνες του ηλεκτροφωτισμού για να προβάλλει τους τοπικούς επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα στους χώρους αυτούς θα διαφημίζονται με ειδικές τιμές πειραιώτικες επιχειρήσεις προκειμένου να βοηθηθούν στον αγώνα που κάνουν για την ανάδειξή τους.

// Τραπέζι στους συμβούλους της πλειοψηφίας έκανε σε παραλιακό μαγαζί ο Π. Φασούλας. Το κλίμα ήταν ζεστό, η ατμόσφαιρα ευχάριστη και βέβαια εκείνο που κυριάρχησε στις συζητήσεις ήταν το πολιτικό μέλλον της χώρας μετά την άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.

// Από τους πρώτους που κατέθεσε πρόταση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πράσινη ζωή στην πόλη» ήταν ο Δήμος Πειραιά. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με σοβαρότητα καθόρισε μια σειρά περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και υπέβαλε το αίτημα να ενταχθούν στην κοινοτική χρηματοδότηση βάσει του συγκεκριμένου προγράμματος. Με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού ο δήμος θα έχει αναπτύξει μια σειρά «πνευμόνων πρασίνου» και θα έχουν ανακαινισθεί ριζικά όλα τα πάρκα και οι κήποι της πόλης.

// Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε τα έργα στο Δημοτικό Θέατρο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σε ενάμιση χρόνο το στολίδι του Πειραιά θα… λάμπει και πάλι.

// Ένας επιτυχημένος θεσμός που βοήθησε σημαντικά πολλούς γονείς θα συνεχιστεί και φέτος στο πνευματικό κέντρο του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκοται στην οδό Ευριπίδου 93. Πρόκειται για τη συμβουλευτική γονέων, όπου η παιδαγωγός Μελίνα Φύκια και η σύμβουλος ψυχικής υγείας Στέλλα Μουδάτσου ενημερώνουν τους γονείς για να έχουν ισορροπημένες σχέσεις με τα παιδιά τους. Αυτόν τον μήνα ως ημέρα συνάντησης έχει οριστεί η 11η Νοέμβρη.

// Καμία αύξηση να μη γίνει στα δημοτικά τέλη θα εισηγηθεί και φέτος η δημοτική αρχή του Σταύρου Κασιμάτη στον Κορυδαλλό. Είναι η τρίτη χρονιά που εφαρμόζεται η απόφαση για μηδενική αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη, αφού η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί να μην αυξηθούν στη διάρκεια όλης της τετραετίας τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης, μετά τις αυξήσεις ύψους 31% στη διάρκεια της τετραετίας 2003-2006.
«Οι δημότες και οι επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες αποτελούν και τον κορμό της τοπικής οικονομίας, αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σε μια εποχή που αναμένεται να υποστούν όλοι τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι ο δήμος πρέπει να συμπαρασταθεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του», δήλωσε ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

// Την καθιέρωση κριτηρίων πραγματικού ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα, τη λειτουργία παρατηρητηρίου τιμών και ναύλων της ακτοπλοΐας και την επανίδρυση της Ρυθμιστικής Αρχής Θαλάσσιων Ενδομεταφορών, ζήτησε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας για να βρεθεί κάποια λύση στη συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών του Σαρωνικού.
Ο κ. Μίχας επεσήμανε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια οι αυξήσεις των ναύλων της ακτοπλοΐας από και προς τους νησιωτικούς και χερσαίους προορισμούς της νομαρχίας Πειραιά αγγίζουν μέχρι και το 200%. Τα πανάκριβα ναύλα έχουν εκτινάξει τις τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά που αγοράζουν οι νησιώτες. Παράλληλα, μειώνεται η τουριστική κίνηση, ενώ αυτή η χαώδης κατάσταση επηρεάζει αρνητικά και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον επιβάτη. Οι εκπρόσωποι των πλοιοκτητών δεσμεύτηκαν να συζητήσουν το θέμα και να γίνει, αν χρειαστεί, κι άλλη συνάντηση με συμμετοχή και εκπροσώπων του υπουργείου Ναυτιλίας.

// Σε 7 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο δήμαρχος Νίκαιας κ. Στέλιος Μπενετάτος και σε 5 μήνες η Δήμητρα Μόσχου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νίκαια Πόλη Ζωής» και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Γρηγοριάδης, Μαρία Ζεϊμπέκογλου, με την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορά στην άδεια κυλικείου που δόθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας κατ’ εξαίρεσιν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε άδεια χρήσης χώρου αφού υπήρχε πρόβλημα με την οικοδομική άδεια του σχολείου που χτίστηκε πριν από 40 χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε με κυλικείο!
«Η απόφασή μας να δώσουμε αυτήν την κατ’ εξαίρεσιν άδεια ήταν συνειδητή προκειμένου να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των μαθητών και να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία κυλικείου μέσα στο σχολείο τους. Δυστυχώς η απάντηση στην κοινωνική ευαισθησία που έχουμε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια ως δημοτική αρχή απέναντι στους μαθητές αντιμετωπίζεται από τη Δικαιοσύνη με καταδικαστικό τρόπο», τόνισε ο δήμαρχος Νίκαιας κ. Στέλιος Μπενετάτος, ο οποίος και άσκησε έφεση.

// Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δασονομείο Σαλαμίνας θα κάνουν στις 10.30 το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του περιφερειάρχη να γκρεμίσει το σπίτι άνεργης γυναίκας στα Βασιλικά με το αιτιολογικό ότι βρίσκεται σε «φερόμενη δασική έκταση»! Οι πολίτες της Σαλαμίνας ζητούν:
• Να σταματήσουν τώρα οι ενέργειες για κατεδάφιση οικιών.
• Να σταματήσουν τώρα οι ενέργειες για διακοπή με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς που δεν έχουν συνδεθεί να το πράξουν μέχρι ανάρτησης δασικών χαρτών.
• Να ψηφιστεί τώρα η τροπολογία για τη μη έκδοση των προστίμων μέχρι ανάρτηση των δασικών χαρτών.
• Να έχει δικαίωμα ο πολίτης να μεταβιβάσει και να πωλήσει την περιουσία του που φέρεται ότι βρίσκεται σε «φερόμενη δασική έκταση», εφόσον έχει νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.
• Να προχωρήσουν τώρα οι δασικοί χάρτες με κριτήριο τις αεροφωτογραφίες του 1975 και τον νόμο 3208.


Σχολιάστε εδώ