Καταγγελίες και αποχωρήσεις στο συνέδριο των εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία

Επεισοδιακά και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη έληξε το 6ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, Ιματισμό-Δέρμα Ελλάδος… Με αποχώρηση των 17 από τα 28 σωματεία που συμμετείχαν στο συνέδριο και καταγγελίες για νοθεία και πλαστούς συσχετισμούς, 43 αντιπρόσωποι που ανήκουν σε ΠΑΣΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση βάλλουν κατά της πλειοψηφίας της διοίκησης (ΠΑΜΕ).

Μόνο στα χέρια δεν ήρθαν οι σύνεδροι, από τους οποίους πολλά περίμεναν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, ακόμη και επιβίωσης.

Οι συνδικαλιστές που αποχώρησαν και τώρα θα διεκδικήσουν δικαστικά την ακύρωση του συνεδρίου καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι:
• Υπήρξε εκτεταμένη νόθευση των αποτελεσμάτων, διαπίστωση που στηρίζεται σε αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασαν στην έναρξη του συνεδρίου.
• Δεν δόθηκε ο λόγος στους αντιπροσώπους ΠΑΣΚΕ-Αυτ. Παρέμβαση να τοποθετηθούν ή τους αφαιρέθηκε η δυνατότητα να απευθυνθούν και να τοποθετηθούν σε θέματα του συνεδρίου.

Υπό τις συνθήκες αυτές αποχώρησαν οι 43 αντιπρόσωποι και το κορυφαίο ζήτημα του εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού κινήματος επανήλθε στο προσκήνιο. Εν μέσω της πιο επιθετικής οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων, η λογική «της μάχης των κουκιών» μοιάζει πέρα για πέρα αναχρονιστική. Και προστίθεται άλλος ένας λόγος κλιμάκωσης της μετωπικής αντιπαράθεσης που ασκείται από το ΠΑΜΕ προς τις «αντίπαλες» συνδικαλιστικές παρατάξεις.


Σχολιάστε εδώ