Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο, κύριε Βγενόπουλε…

Από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδος για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών και της Εγκληματικότητας (ΕΓΟΚΕ) πήραμε την παρακάτω επιστολή συμπαράστασης προς το «ΠΑΡΟΝ» για την αγωγή τρομοκράτησής μας από τον κ. Βγενόπουλο, ο οποίος, ως γνωστόν, μας ζητάει (κρατηθείτε) 30.000.000 ευρώ, δηλαδή ΔΕΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές.

Κύριε διευθυντά,
Με απόφαση του Γενικού Διοικητικού μας Συμβουλίου, θέλουμε να συμπαρασταθούμε στην εφημερίδα σας και να αποκρούσουμε μαζί την εξοντωτική επίθεση που εξαπέλυσε ο ουρανοκατέβατος επιχειρηματίας κ. Βγενόπουλος στην εφημερίδα σας, διότι αυτή η ενέργεια είναι έμμεση απειλή κατά της κοινωνίας με προφανή ισοπεδωτική διάθεση και παρακαλούμε να φιλοξενήσετε τις εύλογες αντιδράσεις μας.

Ο κ. Βγενόπουλος, προφανώς, δεν έμαθε ότι η κοινωνία λειτουργεί με κάποιους κανόνες και ότι στηρίζει τη λειτουργία της πάνω σε κάποιους θεσμούς;

Τα ΜΜΕ, και ιδιαίτερα οι εφημερίδες, έχουν σημαντική κοινωνική αποστολή. Και η δημοσιογραφία λειτουργεί ως κοινωνικός λειτουργός τότε μόνο όταν φέρνει στην επιφάνεια θέματα που αφορούν και ενδιαφέρουν άμεσα τους πολίτες, τα οποία δεν μπορούν να δουν με «γυμνό μάτι».

Ο δημοσιογράφος είναι ο μεγεθυντικός φακός που βοηθάει τον πολίτη να διακρίνει το καλό από το κακό, τους ενάρετους ανθρώπους από τους απατεώνες, τους κερδοσκόπους κ.λπ.

Ναι, και ο Τύπος είναι ένα κομμάτι αυτής της διεφθαρμένης κοινωνίας που ζούμε και μπορεί να υπάρχουν σκοπιμότητες από ανίκανους και ανάξιους να ανταποκριθούν στον κοινωνικό ρόλο τους δημοσιογράφους και εκδότες, όμως τα 30 εκατ. ευρώ που ζητά ο επιχειρηματίας από το «ΠΑΡΟΝ» δεν φανερώνουν την εύλογη αγανάκτηση ενός επιχειρηματία, που μέσω συκοφαντικής δυσφήμησης κλονίζεται η επιχείρησή του, αλλά δείχνουν με απροκάλυπτο και αντιδημοκρατικό τρόπο πως ό,τι κάνει αυτός και οι επιχειρήσεις του θα μένουν στο απυρόβλητο, θέλουμε, δεν θέλουμε, γιατί αυτός επιβάλλει, προφανώς, τον εαυτό του ως παντοδύναμο σ’ αυτόν τον τόπο και μας λέει με τις πράξεις του πως όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας!

Όχι κ. Βγενόπουλε, την ποδηγέτηση της κοινωνίας, που προφανώς επιδιώκεις, δεν θα σου την επιτρέψουν οι κοινωνικές μας δυνάμεις. Ποτέ δεν θα την εφαρμόσεις!

Και άλλοι νεόπλουτοι το προσπάθησαν και πολιτικοί, αλλά όλοι μπήκαν στο περιθώριο της ζωής ως παρορμητικά ανθρωπάκια, που έφεραν στην επιφάνεια τη μικρότητα του ανθρώπου και που δεν άντεξαν την οικονομική δύναμη, που, προφανώς, αναπάντεχα ήλθε στα χέρια τους…

Ο κ. Βγενόπουλος δεν κατάλαβε ακόμη ότι η οικονομική δύναμη που ήλθε στα χέρια του είναι προσωρινή, όπως και η ζωή μας, άρα σημασία δεν έχει ποια θα φύγει πρώτη. Εκείνο που βγαίνει ως συμπέρασμα ζωής είναι ότι κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται παντοδύναμος, γιατί δεν είναι, βέβαια, Θεός…

Το καλύτερο, λοιπόν, που έχει να κάνει ο επιχειρηματίας Βγενόπουλος είναι να κοιτάξει την ανάπτυξη των επιχειρήσεών του, μόνο με θεμιτό τρόπο και ως άνθρωπος να μην προκαλεί την κοινωνία, διότι η κοινωνία ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ… Τελεία και Παύλα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΧΡΑΜΑΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΡΑΣΙΑΔΗΣ

Σημ. «Π»: Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την άδολη και συγκινητική στήριξη του «Π» που προσφέρουν. Μας δίνουν δυνάμεις να συνεχίσουμε στην ίδια πάντα ασυμβίβαστη με κάθε εξουσία, γραμμή, που από την πρώτη στιγμή το «ΠΑΡΟΝ» ακολουθεί. Κι αυτό τιμούν και αναγνωρίζουν οι αναγνώστες μας. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντί τους. Και υπερήφανοι για σας.


Σχολιάστε εδώ