Διάδρομοι και Ψίθυροι

~ Προσοχή χρειάζονται κάποια χαρτιά που απεδείχθησαν -λόγω συγκυρίας- πολύ «κινητικά». Ο λόγος για τίτλους όπως αυτοί του Μυτιληναίου, του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, της Marfin Popular Bank ή του Ελλάκτωρα. Όλα τους σημείωσαν σημαντικές απώλειες τις προηγούμενες ημέρες. Πλην όμως, ακόμα και ο πλέον αμέτοχος στα καθημερινά δρώμενα του ΧΑ καταλαβαίνει πως οιαδήποτε απόπειρα ανοδικής αντίδρασης συνήθως «εμπεριέχει» και αυτά τα χαρτιά. Οπότε…

~ Ευχάριστη έκπληξη -μόνο για τους αμύητους όμως- ήταν η έντονα ανοδική αντίδραση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που λίγο έλειψε να καταγράψει άνοδο με διψήφιο ποσοστό σε εβδομαδιαία βάση. Ίσως στην περίπτωσή του να έχουμε να δούμε κι άλλα. Το ίδιο λένε πολλοί πως ισχύει και για την Intralot.

~ Μετοχές όπως της Βιοχάλκο μας είχαν συνηθίσει παλαιότερα σε πιο ήπιες διακυμάνσεις. Τις προηγούμενες ημέρες όμως τα κέρδη της ήταν αξιοσημείωτα!

~ Πάντα υπάρχουν χαρτιά που εκπλήσσουν, αλλά οι περισσότεροι τα «βλέπουν» αργά. Τέτοιο είναι και το παράδειγμα της μετοχής της Coca-Cola Hellenic που μέσα σε μια εβδομάδα σκαρφάλωσε από τα 7,5 στα 13 ευρώ… Προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας!

~ Λέμε όλοι πως το ενδιαφέρον των ξένων χαρτοφυλακίων -που θεωρείται σίγουρο πως σταδιακά θα ανακάμψουν, όπως κάνουν πάντοτε- θα μετατοπισθεί σταδιακά σε ολοένα και περισσότερους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και ίσως σε κάποια χαρτιά και της μικρότερης. Εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε σε αυτήν την περίπτωση είναι το ότι συνολικά 225 τίτλοι διαπραγματεύονται σήμερα σε επίπεδα κατά πολύ χαμηλότερα των αρχών του έτους. Και οπωσδήποτε είναι απίθανο να αντιδράσουν ΟΛΟΙ. Οπότε προσοχή και τα μάτια μας ανοιχτά…


Σχολιάστε εδώ