Αντίστροφη μέτρηση για την εξαγορά του Alpha από το RTL

Ως το τέλος της επόμενης βδομάδας περιμένει ο Alpha την κρίση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συμφωνία εξαγοράς του 66,6% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου από το RTL.

Στην Κάντζα εκφράζουν αισιοδοξία πως η Επιτροπή θα εγκρίνει τη μεταβίβαση, έτσι ώστε να περάσει ο Alpha στο επόμενο βήμα της αναδιάρθρωσης, με την ουσιαστική ανάληψη της διοίκησης από τους Γερμανούς. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, υπάρχει ήδη το πρώτο μέρος της απάντησης της Επιτροπής και είναι θετικό.

Όλα αυτά και ενώ ο πόλεμος Alpha – κυβέρνησης μαίνεται, με πολλά ανοιχτά μέτωπα, και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις «τρικλοποδιές». Μια πιθανή επιπλοκή όμως σε επίπεδο Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το RTL είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός οργανισμός. Είναι όμως κάτι που οι περισσότεροι απεύχονται.

Τα προβλήματα στον Alpha άλλωστε είναι άλλα και εστιάζονται στο πρόγραμμα. Ο σταθμός χωρίς τον Λάκη Λαζόπουλο έχει πολύ χαμηλές επιδόσεις. Αν δηλαδή πέρυσι το κανάλι βίωσε την έκρηξη των ποσοστών, εξαιτίας της εκπομπής Λαζόπουλου και της καλής πορείας δύο σίριαλ, για τη φετινή χρονιά λιγοστεύουν οι δικαιολογίες. Με τη μετάβαση από τη μια διοίκηση στην άλλη θεωρείται πως σταδιακά αυτά τα κενά θα εκλείψουν, δεν θα πρέπει όμως να αποκλείονται και σκληρές αποφάσεις για πρόσωπα που έχουν ρόλο στον μηχανισμό. Οι πρώτες παρεμβάσεις με αλλαγές σε ώρες και μέρες προγράμματος δεν απέδωσαν και η δεύτερη παρέμβαση είναι πλέον να μπει μαχαίρι. Όπως όλα δείχνουν, κόβεται η σειρά «Οι ατρόμητοι».


Σχολιάστε εδώ