Έγιναν – Θα γίνουν

* Για τη «δημοσιογραφική δεοντολογία» θα συζητήσουν οι δημοσιογράφοι Μίμης Παπαναγιώτου, Σοφία Βούλτεψη, Δημήτρης Κατσίμης, Τέρενς Κουίκ και Βαγγέλης Φουντουκίδης, με συντονίστρια την Έλλη Ευαγγελίδου, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Χολαργού η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του δημαρχείου.

* Ανοιχτή συνδιάσκεψη με θέμα «πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προβλήματα του ελληνικού λαού» διοργανώνει η ιστορική εφημερίδα «Χριστιανική», του κινήματος «Χριστιανική Δημοκρατία» το διήμερο 20-21 Νοεμβρίου 2008, στην αίθουσα της Ελληνοβρετανικής Εταιρείας (Ρεθύμνου 1Α, πλησίον Αρχαιολογικού Μουσείου).

* «Εβδομάδα ενέργειας» διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΙΕΝΕ από 10 έως 14 Νοεμβρίου 2008 στην Αθήνα. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα Ι. Κρανιδιώτη στο ΥΠΕΞ με ομιλητές τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη. Θ’ ακολουθήσουν η ημερίδα για τις Πράσινες Μεταφορές (11 Νοεμβρίου – Ίδρυμα Ευγενίδου) με ομιλητή τον υπουργό Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκη, η θεματική για τα φωτοβολταϊκά (12 Νοεμβρίου), όπου θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μουσουρούλης, ενώ αργότερα την ίδια μέρα, κατά την έναρξη των εργασιών του 13ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας, θα μιλήσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου, το βράδυ της ίδιας μέρας, θα μιλήσει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής κ. Γιάννης Στουρνάρας, ενώ στο επίσημο γεύμα της Πέμπτης, 13 Νοεμβρίου, ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

* Την ίδρυση του «Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Αδαμάντιος Κοραής» (ΚΕΦΙΜ) και την ένταξή του ως πλήρους μέλους στο European Liberal Forum, που αποτελεί τον οργανισμό των φιλελεύθερων «Think tanks» της Ευρώπης, ανακοίνωσε η Φιλελεύθερη Συμμαχία.

* «Σύγχρονες στρατηγικές ίσης μεταχείρισης για όλους: Στόχοι και αποτελέσματα του Σχεδίου δράσης του ΕΚΚΑ σχετικά με την ίση πρόσβαση των μεταναστών, των προσφύγων και των Ρομά σε υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης» είναι το θέμα ενημερωτικής συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Τρίτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 – 13.30 στο ξενοδοχείο Αλέξανδρος (πλησίον της πλατείας Μαβίλη).

* Ημερίδα με αντικείμενο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την «Εκτίμηση κινδύνου στους χώρους εργασίας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Imperial, στην πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 08.00 – 15.00. Την έναρξη της εκδήλωσης θα την κηρύξει η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και η αρμόδια για τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία υφυπουργός Σοφία Καλαντζάκου.


Σχολιάστε εδώ