άλλες τυπολογίες

• Και την αλβανική αγορά εξετάζει ο ΑΝΤ1, συζητώντας με δύο επιχειρηματίες. Μια από τις εξεταζόμενες αγορές είναι και η Ρουμανία, ενώ υπάρχει πρόταση και από την Ισπανία. Σημειώνουμε πως το κέντρο επενδύσεων του ομίλου είναι η Μ. Βρετανία και, ως φαίνεται, υπάρχει διακριτικό ενδιαφέρον για το ITV.

• Πολύφερνη νύφη το Sport TV (πρώην Magic). Φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορους επιχειρηματίες για συνεργασία, όμως ως τώρα η πλευρά Κόκκαλη κάνει τους σχεδιασμούς της έτσι ώστε με την απελευθέρωση του στοιχήματος να είναι ο πρώτος αθλητικός εξειδικευμένος τηλεοπτικός σταθμός για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

• Προς τη Λευκορωσία επεκτείνεται η Ashley. Σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην ίδρυση εταιρείας έχοντας εξασφαλίσει έναν μεγάλο λογαριασμό.

• «Lifo» Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Πολυτελές περιοδικό με τίτλο «Θεσσαλονίκη» θα κυκλοφορήσει την επόμενη Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στην πόλη η εκδοτική ομάδα του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου. Το περιοδικό θα κυκλοφορεί με αυξημένο τιράζ δύο φορές τον χρόνο.

• Αρχίζει και κινείται η τηλεόραση μέσω κινητών τηλεφώνων. Στο παιχνίδι μπήκε πιο δυναμικά η Nova μετά τη συμφωνία της με τη Wind και την υπηρεσία novasports mobile. Σε κινητά 3G τεχνολογίας συνδρομητών της εταιρείας προσφέρονται οι επιλογές των καλύτερων εκπομπών, τα καλύτερα στιγμιότυπα της αθλητικής επικαιρότητας, video goals, ειδήσεις και φωτογραφίες.

• Τη χορήγηση ειδικών μηνιαίων επιδομάτων σε πολύτεκνες και μονογονικές οικογένειες των ασφαλισμένων του αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ. Το Ταμείο αποφάσισε να δίνει 100 ευρώ μηνιαίως για το τρίτο παιδί, 150 ευρώ για το τέταρτο και 50 ευρώ για κάθε επόμενο. Για τις μονογονικές χορηγείται μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ για κάθε παιδί με γονέα που έχει ιδιόκτητη κατοικία και το διπλάσιο ποσό σε περίπτωση που ο γονέας πληρώνει ενοίκιο. Ως όριο εισοδήματος ορίζεται το ποσό των 25.000 ευρώ.

• Από σήμερα –για την προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων της εφημερίδας και της συντακτικής ομάδας– στα κείμενα της στήλης είναι ενσωματωμένες λεπτομέρειες που αποδεικνύουν την ταυτότητα των Τυπολογιών και αποτελούν νομικά τεκμήρια για την πνευματική ιδιοκτησία της εφημερίδας. Κοινώς, η κλοπή των κειμένων από τις εταιρείες press clipping που συστηματικά επιδίδονται σε αυτήν τη δουλειά, ή το φαινόμενο της οικειοποίησης των κειμένων και της ανάρτησής τους στο internet από ορισμένους εξ εκείνων που λαμβάνουν το πρώτο φύλλο της έκδοσης κάθε Σάββατο στις 13.00, θα είναι πλέον αποδεδειγμένη πολλαπλώς.

• Δεν έχει λήξει ακόμη το ζήτημα των «άσεμνων» φράσεων του Π. Κωστόπουλου στο «Nitro». Την επόμενη Τρίτη ο πρόεδρος της ΕΙΙΡΑ θα πάει στη συνεδρίαση του ΕΣΡ.

• Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσιάζεται το επικαιροποιημένο βιβλίο του Χρήστου Πασαλάρη «Οι βαρόνοι των Media, χθεσινοί και σημερινοί», στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Θα μιλήσουν οι Μ. Λεονάρδου, Ν. Χατζηνικολάου, Μ. Χούκλη, Τ. Κωνσταντοπούλου και Ε. Ραχούτη, ενώ η Σ. Βούλτεψη θα έχει τον συντονισμό.

• Τι γίνεται στην είσοδο του «Έθνους» στη Μεταμόρφωση, στο Χαλάνδρι; Πήγε κάποιος να πάρει εφημερίδα για μια καταχώρηση και ένας ασπρομάλλης κύριος μόνο που δεν τον έβρισε… Τράβηξε κανένα αυτί, Φώτη…

• Aθωώθηκε ο Τάσος Μπούρας, εκπρόσωπος της «SportDay», και ο αθλητικός συντάκτης Σταύρος Κόλκας για την υπόθεση δυσφήμησης επιχειρηματία, ο οποίος εμφανιζόταν να έχει ενδιαφέρον για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Το Γ’ Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής, αποδεχόμενο την αλήθεια των στοιχείων που καταγράφονταν στο ρεπορτάζ.

• Ένα ακόμη δωρεάν περιοδικό. Ονομάζεται «Green, η οικολογία στην πράξη» και ήδη βρίσκεται στο 7ο τεύχος. Εκδότρια η Νατάσσα Βασκούδη.

• Τον δρόμο για επενδύσεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης ανοίγει η αναμενόμενη συμφωνία μεταξύ του Λάμψη και των Αττικών Εκδόσεων. Όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για τη μεταβίβαση του Λάμψη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι σχετικές συζητήσεις αφορούν συμπράξεις μεταξύ ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία σοβαρών επενδύσεων βασιζόμενων στον «αέρα της πόλης» και αποβλέποντας σε έσοδα από την κεντρική διαφημιστική αγορά.

• Από την Κύπρο στην Ελλάδα, στον χώρο των παραγωγών, έρχεται με την Blink Productions Limited ο Γιάννης Γ. Μπασίμπαγλης. Η διοίκηση της εταιρείας αποτελείται από τους Αντωνία Κυριάκου και Αντώνη Παρτέλα.

• Στην προκήρυξη θέσης δικηγόρου προχώρησε το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Πληροφορίες δίνονται στο 210-9098636, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 27 Νοεμβρίου.

• Η ΕΡΤ μαζεύει βραβεία για τις αξιόλογες παραγωγές της. Με βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ βραβεύτηκε η «Φωτόσφαιρα» της ΕΤ1 και καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το «Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», ενώ ο «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου κέρδισε δύο βραβεία.

• Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της γαλλικής πρεσβείας για τους επαγγελματίες των ΜΜΕ. Προσφέρει από τις 20 Οκτωβρίου 3 επίπεδα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας. Κάθε επίπεδο διαρκεί 30 ώρες για 10 εβδομάδες και κοστίζει 240 ευρώ. Η πρεσβεία μάλιστα, προσφέρει τη δυνατότητα για ευέλικτο ωράριο.

• Δεσμευμένος με συμβόλαιο στον Alpha ως τον Ιούνιο είναι ο Νίκος Κακαουνάκης. Ως τώρα είχε μια κρούση από τον Γ. Κουρή, ο οποίος του πρότεινε συνεργασία στο Alter, χωρίς όμως να προχωρήσουν σε ένα δεύτερο στάδιο συζητήσεων. Την περασμένη Παρασκευή, μετά από 13 χρόνια, ήταν προσκεκλημένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων είπε πως αναζητεί αγοραστή για το «Καρφί». Σύμφωνα με πληροφορίες για την πώληση της εφημερίδας ο Ν. Κακαουνάκης ήταν κοντά σε συμφωνία με τον Δ. Κοντομηνά, η οποία όμως, με την αλλαγή των ισορροπιών εντός του Alpha, «πάγωσε».

• Στους 278.000 αναγνώστες έφτασε η αναγνωσιμότητα της «Athens Voice», με βάση ανακοίνωση της εφημερίδας που επικαλείται την έρευνα της Focus. Σύμφωνα με τη λίστα, στη δεύτερη θέση είναι η «Lifo» με 229.000 αναγνώστες και ακολουθεί ο «Κόσμος του Επενδυτή» με 227.000, το Ποντίκι με 84.000 και η «Παρασκευή + 13» με 54.000 αναγνώστες.

• Δωρεάν εφημερίδα για τη δυτική Αθήνα από την εταιρεία Άττικα Εκδοτική ΕΠΕ. Με έδρα τη Νέα Πέραμο, η «www. attica west weekly walk» (www.wesattica.gr) κυκλοφορεί κάθε δεύτερη Πέμπτη, δυστυχώς μόνο στη δυτική Αττική, έχοντας όλη την ειδησεογραφία της συγκεκριμένης γεωγραφικής ζώνης.

• Δωρεάν εφημερίδες και στους δήμους… Η «Ασυμβίβαστη Πορεία» των Αγίων Αναργύρων κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο. Εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας είναι ο Νικόλαος Νταηλάκης.

• Με κεφάλαιο 60.000 ευρώ συστάθηκε η EFP Euro Press που εκδίδει τη «Free Post», συμφερόντων του Γ. Τράγκα. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν η Μαρία Καρρά, ο Παναγιώτης Τζένος και ο Γιάννης Αμανατίδης. Το δύσκολο για τη συγκεκριμένη εφημερίδα είναι να τη βρεις…

• Ένα διαφορετικό τηλεοπτικό περιοδικό στα περίπτερα. Είναι το «TV Maniax» και απευθύνεται στο φανατικό ελληνικό κοινό των ξένων σειρών που μεταδίδονται στη χώρα μας. Εξώφυλλο είναι οι πρωταγωνιστές του «Lost» και υπάρχουν αφιερώματα σχεδόν σε όλες τις σειρές («CSI», «Grey’s Anatomy», «Bones», «Prison Break», «24» κ.ά.) Πρόκειται για μια ξεχωριστή ετήσια έκδοση που κυκλοφορεί από την Compupress με τιμή 5 ευρώ.

• Αποχώρησε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, μετά από 18 χρόνια συνεργασίας, ο αρχισυντάκτης των εκπομπών του Σωκράτης Γκιόλιας.

• Ικανοποίηση εκφράζουν στον ΑΝΤ1 τα στελέχη του σταθμού για την ολική επαναφορά του καναλιού στα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Στις ηλικίες 15-44, που έθεσαν ως στόχο, ο σταθμός είναι συχνά σε απόσταση αναπνοής από το Mega ή και ορισμένες ημέρες, όπως συμβαίνει τις Κυριακές, περνάει μπροστά. Βεβαίως δεν σημαίνει πως όλα τα προγράμματά του είναι ποιοτικά… Την ίδια ώρα στον «Πρωινό Καφέ» κόβουν τα «σούπερ» με τα ονόματα δημοσιογράφων, μοντέρ και καμεραμάν από τα ρεπορτάζ που μεταδίδονται. Ο Γ. Λάτσιος, που είναι σοβαρός άνθρωπος, μάλλον θα καταλάβει πόσο λανθασμένη είναι αυτή η αντίληψη υποβάθμισης του παραγόμενου τηλεοπτικού προγράμματος.

• Στάσεις εργασίας στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς κήρυξε η ΕΤΕΡ για την Τρίτη 11 Νοεμβρίου (11.00 – 15.00) και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου (13.00 – 16.00 ). Στόχος είναι να μπορέσουν την Τρίτη οι τεχνικοί να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ και την Πέμπτη έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

• Σε ηλεκτρονική εφημερίδα με αναρίθμητα βίντεο για τον κόσμο του θεάματος μεταμορφώνεται από αύριο Δευτέρα το www.yupi.gr της ΙΜΑΚΟ. Στόχος του Πέτρου Κωστόπουλου είναι να καλύπτει το σάιτ όλη την εγχώρια ειδησεογραφία γι’ αυτό που ονομάζεται στην Ελλάδα show biz, στη λογική προφανώς του E! Entertainment. Την ίδια ώρα, άνθρωποι που είναι δίπλα στον Β. Ρέστη δεν απέκλειαν την επιστροφή του στην ΙΜΑΚΟ για το ιντερνετικό της σκέλος. Στόχος του εφοπλιστή είναι η ενίσχυση του MTV, αλλά και του πολυθρύλητου E! Entertainment (όταν ξεκινήσει) με ελληνικό περιεχόμενο. Η πλευρά του Π. Κωστόπουλου δηλώνει πως δεν έχει δεχθεί καμία τέτοια πρόταση.

• Και ένα περιοδικό χωρίς διαφήμιση! Το περιοδικό «Post Media» αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος Νοεμβρίου ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των Εκδόσεων Οξύ και του συγγραφέα-blogger Μανόλη Ανδριωτάκη. Θα διανέμεται σε βιβλιοπωλεία και επιλεγμένα περίπτερα με τιμή 8 ευρώ και άξονα τα ΜΜΕ, την τέχνη και την πολιτική.


Σχολιάστε εδώ