άλλα αθλητικά

> Στο στοίχημα και με τη βούλα της ελληνικής πολιτείας από σήμερα ο Ολυμπιακός. Το αρμόδιο όργανο, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έκρινε ότι δεν υφίσταται πλέον ασυμβίβαστο του προέδρου του Σωκράτη Κόκκαλη, αφού δεν είναι πια διαχειριστής του στοιχήματος και επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» στο στοίχημα του ΟΠΑΠ, διότι στο ιντερνετικό στοίχημα εντός και εκτός Ελλάδας υπήρχε κανονικά και εδώ και χρόνια.

> Έτσι, το σημερινό ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι κανονικά στο κουπόνι του στοιχήματος, με την ομάδα του Πειραιά να κάνει πρεμιέρα στο παιχνίδι. Πηγές του ΟΠΑΠ έλεγαν πως η είσοδος του Ολυμπιακού στο κουπόνι ήταν φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων μετά και την αποχώρηση της Ιντραλότ από τη διαχείριση του παιχνιδιού και άρα την άρση του ασυμβιβάστου.

> Οι ίδιες πηγές του ΟΠΑΠ, πάντως, κάνουν λόγο για πιέσεις που έχουν ασκηθεί εδώ και καιρό από θεσμικούς επενδυτές του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού για να μπει ο Ολυμπιακός στο στοίχημα. Πιέσεις που ήθελαν ένα μεγάλο όνομα εντός του παιχνιδιού και που σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικές. Η είσοδος του Ολυμπιακού, πάντως, δεν φαίνεται νʼ αλλάζει και πολλά πράγματα ως προς την αξιοπιστία του παιχνιδιού και οι γνωρίζοντες λένε πως αν είναι να γίνει κάτι μεμπτό, δεν θα γίνει στο ελληνικό στοίχημα, ή και να επιχειρηθεί να γίνει υπάρχει πλέον ο μηχανισμός προστασίας των παικτών.

> Για πρώτη φορά ο Οργανισμός έχει αναπτύξει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης ομάδων, παικτών και διαιτητών, τα ποσά που κάθε φορά ποντάρονται και το αν από μια ομάδα λείπουν σε κάποιο της παιχνίδι… περιέργως πολλοί βασικοί της παίκτες, όπως συνέβη αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

> Αποτέλεσμα αυτού ήταν και αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή με το παιχνίδι της Β΄ εθνικής Εθνικού Αστέρα – Ολυμπιακού Βόλου, το οποίο ο ΟΠΑΠ «κλείδωσε» την παραμονή του λόγω του… περίεργου πονταρίσματος που παρατηρήθηκε. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής, όπου έχουν καταγγελθεί σημεία και τέρατα κατά καιρούς, έχουν «κλειδωθεί» πολλά παιχνίδια κατά το παρελθόν και καθώς φαίνεται αυτό θα συνεχίσει να γίνεται.

> Μια και μιλάμε για τη Β΄ εθνική, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε άδεια συμμετοχής στο στοίχημα και για μια ομάδα της κατηγορίας, η οποία επίσης δεν έμπαινε τόσο καιρό. Πρόκειται για τη Βέροια που πέρσι αγωνιζόταν στη μεγάλη κατηγορία, αλλά υποβιβάστηκε και αγωνίζεται πάλι στη Β΄ εθνική.
Η Βέροια θα μπορεί πλέον να μετέχει στο κουπόνι του στοιχήματος, αφού κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πήρε τη σχετική άδεια. Ήταν, όμως, μόνο τυπικό το πρόβλημα της Βέροιας και έκανε έναν χρόνο (από πέρσι υπήρχε η εκκρεμότητα αυτή) για να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα για να λάβει την άδεια;
Μάλλον όχι, διότι απʼ ό,τι φαίνεται ο ΟΠΑΠ δεν την εμπιστεύεται και πολύ και η ομάδα της Μακεδονίας, όπως και άλλες ειδικά της Β΄ εθνικής, τελεί υπό παρακολούθηση και αναλόγως θα κρίνεται το πότε και αν θα μπαίνει στο κουπόνι του στοιχήματος, όπως συμβαίνει και άλλες ελληνικές ομάδες, ειδικά της Β΄ εθνικής, όπου, όπως είπαμε, κατά καιρούς καταγγέλλονται σημεία και τέρατα…


Σχολιάστε εδώ