10 δισ. ευρώ μπορούν να κερδηθούν από το νοικοκύρεμα των δαπανών!

Αυτό αποκάλυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σε μια συνεδρίαση που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας γιατί συνέπεσε με την απεργία των δημοσιογράφων.

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ σε ερωτήματα των βουλευτών μελών της Επιτροπής ο κ. Προβόπουλος είπε σημαντικά πράγματα για την ελληνική οικονομία, με σαφήνεια και γλαφυρότητα, ενώ «άδειασε», με κομψό και ευγενικό τρόπο, τόσο τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη για τους χειρισμούς του στο θέμα της κρίσης, όσο και τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας για την προσπάθει;a του να εκμεταλλευτεί την κρίση προς όφελος της τράπεζάς του, σε βάρος όμως της εθνικής οικονομίας.

ΑΚΟΜΗ ο κ. Προβόπουλος στις απαντήσεις του αναφέρθηκε με έμφαση στη φοροδιαφυγή και στην ανάγκη να υπάρξει μια αποτελεσματική πολιτική για την αντιμετώπισή της. Περιέγραψε μάλιστα μια προσωπική εμπειρία, για να δείξει ότι υπάρχει και μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, αλλά και αρκετοί τρόποι για την αντιμετώπισή της: «Τα καλοκαίρια», είπε, «πηγαίνω για διακοπές σʼ ένα ελληνικό νησί που ο θεός το ‘χει ρίξει στο πουθενά. Είναι τα Κύθηρα… Σε όλη την περίοδο της παραμονής μου είδα στο λιμάνι δεκάδες σκάφη, με τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έκαναν διακοπές… Από τους ιδιοκτήτες αυτούς εγώ τουλάχιστον δεν γνώριζα κανέναν απολύτως», σημείωσε με νόημα και άφησε να εννοηθεί ότι οι μηχανισμοί για τη φοροδιαφυγή που έχει ο κ. Αλογοσκούφης στο υπουργείο Οικονομίας θα μπορούσαν να δρέψουν δάφνες αν ξεκινούσαν από εκεί τους ελέγχους… Θα είχαν δηλάδη πεδίον δόξης λαμπρό…


Σχολιάστε εδώ