τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες του «Αγγελιοφόρου» την προηγούμενη βδομάδα ήταν: Δευτέρα 20/10 6.410, Τρίτη 21/10 6.870, Τετάρτη 22/10 απεργία, Πέμπτη 23/10 8.240, Παρασκευή 24/10 6.100, Σάββατο 25/10 6.630, Κυριακή 26/10 20.540.

~ Ξεκίνησε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό η εκδίκαση της υπόθεσης λογοκρισίας της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜ-Θ για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ. Κατηγορούμενοι η Θάλεια και ο Νικολαΐδης που είχαν απαγορεύσει τη μετάδοση της ανακοίνωσης, οι οποίοι παραπέμπονται με το ερώτημα της διαγραφής. Οι τρεις του Πειθαρχικού (Τσίγγανας, Γιαννούλης και Κουτσαμπάρης) άρχισαν να καλούν για μαρτυρικές καταθέσεις τους αρχισυντάκτες της ΕΤ3, ενώ την άλλη βδομάδα θα κληθούν και οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι.

~ Διαμαρτυρήθηκαν οι διοικητικοί σύμβουλοι της παράταξης του Αδάμ, επειδή η στήλη ανέφερε ότι απουσίαζαν από τη συνάντηση με τον Παναγόπουλο για το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ3. Και δεν πήγαν για να δείξουν στο σύστημα Παναγόπουλου ότι δεν το αντιπολιτεύονται και δεν ήθελαν να αποκαλυφτεί η απουσία τους, καθώς θέλουν να εμφανίζονται ως προστάτες των συμβασιούχων. Μονά – ζυγά δικά τους δηλαδή.

~ Άκου σύμβαση με το περιοδικό της Μονής Βατοπεδίου για δωρεάν μετάδοση διαφημιστικών του μηνυμάτων η ΕΤ3; Θα μας τρελάνουν οι άνθρωποι.

~ Όταν το καλοκαίρι οι επικεφαλής της ΕΤ3 έβλεπαν να ανεβαίνουν τα ποσοστά ακροαματικότητας του δελτίου ειδήσεων, του οποίου την ώρα μετάδοσης την είχαν μεταφέρει στις 10 το βράδυ, πανηγύριζαν για την επιτυχία τους και καυχιόνταν για τις ικανότητές τους. Τώρα που τα αντίστοιχα νούμερα φτάνουν στον πόντο, δεν φταίνε αυτοί, αλλά ο ανταγωνισμός. Θαρρείς και δεν ήταν η ανυπαρξία ανταγωνισμού του καλοκαιριού, που τους έδινε -τότε- τηλεθέαση.

~ Κι όμως, σε χαλεπούς για κάθε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα καιρούς, κάποιοι αποφασίζουν να επενδύσουν σε μια νέα εβδομαδιαία εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Καραμανλής, των εκδόσεων «Αλέξανδρος», ανέλαβε τη χρηματοδότηση της εφημερίδας που θα κυκλοφορεί σε όλο τον ελληνικό βορρά κάθε Σάββατο. Τίτλος της, «Κεντρί της Θεσσαλονίκης». Η εφημερίδα θα κινείται στον κεντροδεξιό χώρο (κοντύτερα στον Παπαγεωργόπουλο μου λένε). Διευθυντής σύνταξης ανέλαβε ο Βασίλης Κοντογουλίδης, ενώ στη συντακτική ομάδα μαθαίνω πως εντάχτηκαν οι Ασπροπούλης, Μάτης, Κολοκοτρώνης, Κουφοκώστας, Κυφωνίδης και μερικοί ακόμη. Καλή επιτυχία.

~ Μόνο ως πολιτική δίωξη μπορεί να ερμηνευτεί η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ3 να σταματήσει τη συνεργασία του 102 FM με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και να κόψει στα ξαφνικά την εκπομπή «Συμβουλές για την υγεία» που εδώ και πέντε χρόνια μεταδιδόταν κάθε Κυριακή πρωί, με εξαιρετικά ποσοστά ακροαματικότητας σύμφωνα με τις μετρήσεις της Bari Focus. Βλέπετε, ο Λευτέρης είναι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου βρέθηκε στο στόχαστρο του Χύτα.


Σχολιάστε εδώ