στα Ενδoτερα των ομάδων

= Πιο τυχερός άνθρωπος από τον Απόστολο Παπουτσάκη δεν πρέπει να υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα σε διάστημα περίπου 12 μηνών από την ημέρα που ανέλαβε τον Εργοτέλη, ο Κρητικός είδε να γεννάνε και τα κοκόρια του!

= Καταδικασμένους είχαν πέρσι όλοι τους «κίτρινους» του Ηρακλείου. Με καλές μεταγραφές και αντεπίθεση διαρκείας από την ημέρα που ανέλαβε ο Παπουτσάκης, όμως, οι Κρητικοί σώθηκαν και, μάλιστα, άνετα.

= Το καλοκαίρι ήρθε το πρώτο λαχείο στον πρόεδρο του Εργοτέλη. Αναφέρομαι στην πώληση του Κοιλιάρα στον Πανιώνιο.

= Μια χαρά έσοδα εξασφάλισε ο Παπουτσάκης από την παραχώρηση του νεαρού μέσου, ο οποίος ψάχνεται ακόμα στη Νέα Σμύρνη. Αλλά φαίνεται ότι ο πρώτος λαχνός πέφτει στον παράγοντα του Εργοτέλη με την εικόνα άλλου ποδοσφαιριστή.

= Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης οργίασε την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Νίκησε μόνος του τον Παναθηναϊκό, την άμυνα του οποίου σμπαράλιασε σε τέσσερις περιπτώσεις.

= Στις δύο πέτυχε ισάριθμα γκολ, ενώ στην 3η βοήθησε τον Μπούντιμιρ να σκοράρει. Υπήρχε και μια φάση στο πρώτο ημίχρονο όταν ο μικρός από τη Λάρισα άδειασε τρεις αντιπάλους, αλλά στην τελευταία ενέργειά του άνοιξε την μπάλα και την έχασε.

= Για τον Κουτσιανικούλη είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και οι τρεις μεγάλες ομάδες. Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, ακολούθησε ο Παναθηναϊκός και μπήκε τελευταία στο κόλπο και η ΑΕΚ.

= Μετά την εκπληκτική εμφάνιση του πιτσιρικά, όμως, η αξία του εκτοξεύεται. Και ο Παπουτσάκης αναμφίβολα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

= «Αν ο Χριστοδουλόπουλος κόστισε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ με ένα καλό ματς σε δύο χρόνια, μήπως ο Κουτσιανικούλης αξίζει τα διπλά;», είναι μια απορία που εκφράζουν στην Κρήτη. Εδώ που τα λέμε δεν έχουν και πολύ άδικο.

= Πόσο έξυπνος παράγοντας είναι ο Γκαγκάτσης το ξέραμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μετά την πρόσφατη επανεκλογή του, ωστόσο, θεωρήσαμε ότι ενδεχομένως να χαλάρωσαν τα αντανακλαστικά του.

= Στην πράξη, όμως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποδεικνύει ότι παραμένει φρέσκος. Ειδικά μετά την απόφαση που πήρε το ΔΣ της Ομοσπονδίας να τιμηθούν για την προσφορά τους στην Εθνική ομάδα ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο Βασίλης Τσιάρτας και ο Τάκης Φύσσας.

= Με τον τελευταίο, ασφαλώς και δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι, άλλωστε, εν ενεργεία τιμ μάνατζερ της Εθνικής.

= Με τους άλλους δύο, όμως, τι γίνεται; Οι σχέσεις τους με τον Γκαγκάτση μόνο καλές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

= Ο Νικολαϊδης τον κατηγόρησε ανοικτά πέρσι για συμπάθεια προς τον Ολυμπιακό. Όσο για τον Τσιάρτα θέλησε να κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά απέτυχε να πάρει το χρίσμα.

= Ο ένας, δηλαδή ο Ντέμης, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας «ένας αχάριστος», ενώ ο δεύτερος, ο Τσιάρτας, παραμένει για τον Γκαγκάτση ο «Βασιλάκης». Έτσι τους αποκάλεσε σε παλαιότερες συνεντεύξεις του όταν βρίσκονταν σε κόντρα.

= Με μια απόφασή του, όμως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ τους έδεσε… φιόγκο. Δεν μπορούν να μην πάνε οι δύο παλαίμαχοι στο φιλικό με την Ιταλία, διότι θα φανεί στην κοινή γνώμη ότι αγνοούν την Εθνική ομάδα που τους χάρισε τη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας τους.

= Εκεί θέλω να δω πώς θα αντιδράσουν στις αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Γκαγκάτση. Θα τις δεχθούν ή θα τις αποφύγουν;

= Επειδή, όμως, περιμένω από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κι άλλη έκπληξη, μην σας φανεί παράξενη μια ανακοίνωση ότι τον Ντέμη θα βραβεύσει ο Τραϊανός Δέλλας και τον Τσιάρτα ο Θοδωρής Ζαγοράκης, δηλαδή το παρόν και το παρελθόν των πρωταθλητών Ευρώπης. Εκεί θέλω να δω πώς θα αντιδράσουν οι δύο πρώην ποδοσφαιριστές.

= Ψάχνεται ο Αντώνης Ρέμος για προπονητή, αλλά ο Άνγελ Πεντράθα αποδεικνύεται επτάψυχος. Μέχρι που μπορεί να νικήσει ο Ηρακλής τον ΠΑΟΚ και να μην κουνιέται μετά ο Ισπανός.

= Το τρομερό της ιστορίας ήταν ότι ο Ρέμος έφτασε δύο φορές στα όριά του, αλλά τότε ανέβασε τον πήχη των απαιτήσεων. Έτσι, υποχρεώθηκε να δώσει πίστωση χρόνου στον Πεντράθα, ενώ παράλληλα έχασε τον Μάκη Κατσαβάκη.

= Μεγάλη κουβέντα είπε τις προάλλες ο Νίκος Παπαδόπουλος σε κοινό γνωστό μας. Το αφεντικό του Εθνικού Αστέρα υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές στην Ελλάδα που να παράγουν έργο», όταν του έγινε ερώτηση εάν σκέφτεται την αντικατάσταση του Μπάμπη Τεννέ.

= Μήπως έχει άδικο; Πόσοι έλληνες προπονητές ασχολούνται με την επιμόρφωσή τους και την παρακολούθηση των εξελίξεων; Προσωπικά ξέρω μόνο τον Νιόπλια, τον Αναστόπουλο και στο παρελθόν τον Αλέφαντο, αν και ο τελευταίος υστερούσε σε άλλους τομείς.

= Υπάρχει, βέβαια, και ο Μαντζουράκης. Αλλά πρόκειται για άνθρωπο που σε κάποιες περιπτώσεις ξεφεύγει από τα όρια και ξεχνάει ότι εκτός των άλλων είναι και παιδαγωγός, με συνέπεια να προκαλεί προστριβές στα αποδυτήρια.

= Από γνώσεις και δουλειά, όμως, θεωρείται στην πιάτσα από τους καλύτερους. Η σχέση του με τον Πανόπουλο το αποδεικνύει, καθώς έχουν χωρίσει τρεις φορές, αλλά σε κάθε ευκαιρία βρίσκουν τρόπο να συνεργαστούν εκ νέου.

= Από πότε έγραφε το «ΠΑΡΟΝ» ότι φεύγει από την ΑΕΚ ο Ράμος; Από την ημέρα που ο Δώνης υποστήριζε ότι τον υπολογίζει για βασικό και, μάλιστα, προσδοκούσε στη μεταμόρφωσή του.

= Στην πράξη, βέβαια, αποδείχθηκε ότι ο Ράμος δεν γινόταν να αλλάξει. Όπως άλλωστε λέει και ο λαός, «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις».

= Και ο μικρός έμαθε συμπεριφορά δίπλα στον Ριβάλντο. Δεν γινόταν να μάθει και μπάλα από τον Ρίμπο; Έτσι θα μετριαζόταν το πρόβλημα…

= Πολλά ακούγονται τελευταία για τις σχέσεις του Κοβάσεβιτς με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Εμείς σας τα λέγαμε ότι αποκλείεται να συμβιβαστεί ο Σέρβος με τον ρόλο που του ετοίμαζε ο Ισπανός.

= Απλώς έκανε μερικές μέρες υπομονή επειδή του το ζήτησε ο ατζέντης του, ο οποίος εκπροσωπεί και τον Βαλβέρδε επίσης. Και όταν διαπίστωσε ότι ο προπονητής δεν αλλάζει στάση απέναντί του, ο παμπόνηρος Σέρβος άφησε να διαρρέουν φήμες για ενδιαφέρον από την Κύπρο, το Κατάρ και γενικώς οπουδήποτε σπεύδουν οι ποδοσφαιριστές για τα τελευταία ένσημά τους.


Σχολιάστε εδώ