Πρότυπο πρόγραμμα ανακύκλωσης στον Βύρωνα

ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜEΝΟ πρόγραμμα ανακύκλωσης που θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Βύρωνα παρουσιάζεται αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο δημοτικό αναψυκτήριο «Άστρα» (δίπλα στο θέατρο Βράχων). Είναι ένα πρότυπο Εναλλακτικό Δημόσιο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης που σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τον Δήμο Βύρωνα και μπήκε στην τελική του φάση με ημερομηνία έναρξης τις 17 Νοεμβρίου 2008.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αυτό περιλαμβάνει 55 σημεία ανακύκλωσης σε όλο τον δήμο, για χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί, με 160 κάδους ανακύκλωσης, 2 ειδικά οχήματα συλλογής και μεταφοράς υλικών προς ανακύκλωση με κινητήρα φυσικού αερίου, 4 ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης με οφέλη για τους δημότες, τα οποία βρίσκονται στον Άγιο Λάζαρο, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου, στην πλατεία Τσιρακοπούλου και στην πλατεία Δημήτρη Νικολαΐδη στον Καρέα.

ΕΠΙΣΗΣ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο σχολικό συγκρότημα της Εργάνης ξεκινά η λειτουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενώ άμεσα ξεκινά και η διανομή 20.000 τσαντών συλλογής και μεταφοράς υλικών προς ανακύκλωση. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς: «Σ’ αυτό το ταξίδι ποιότητας ζωής, είμαστε όλοι εδώ. Πιστοί στους σταθμούς αυτής της διαδρομής, τις στάσεις και τις τάσεις, αρχής γενομένης από τον σταθμό ανακύκλωσης».


Σχολιάστε εδώ