Προς νέα γενική απεργία στο τέλος του μήνα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ συνεδριάζει αύριο Δευτέρα και αναμένεται να ανακοινώσει τις βασικές θέσεις της Συνομοσπονδίας για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα οικονομικής κατάστασης, ενώ η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ έχει ήδη συγκαλέσει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών μελών της.

Διαρκείς είναι οι διαβουλεύσεις των συνδικαλιστικών στελεχών, που επιχειρούν να καταλήξουν σε ενιαία στάση ως προς την αποτελεσματική παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος για τη διασφάλιση εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων. Η ένταση και η οξύτητα της διαφαινόμενης κρίσης δημιουργεί μετά από πολλά χρόνια δυνατότητες ουσιαστικής προσέγγισης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση), ενώ ιδιαιτέρως προβληματισμένα εμφανίζονται και αρκετά στελέχη του ΠΑΜΕ.

Η εισοδηματική ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ανάμεσα στις πρώτες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Είναι ενδεικτική η θέση που πήραν, μετά από πολύωρη συζήτηση, οι ηγεσίες των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων. Όπως σχετικά υπογραμμίζουν:

* Υπό το φάσμα νέων, δυσβάστακτων επιβαρύνσεων (ακρίβεια, μείωση αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, ανεργία, λιτότητα) και με δεδομένο ότι δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται στο κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, δηλαδή στους υπαίτιους της κρίσης, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος για να μην πληρώσουν και πάλι τη νύφη οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι.


Σχολιάστε εδώ