Πού το πάνε;

Με την οικονομική ύφεση προ των πυλών της ελληνικής οικονομίας, με τη διεθνή οικονομική κρίση στο φόρτε της, με ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις να απειλούνται από τα οικονομικά τους ανοίγματα σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τουρκία, εμφανίζονται «εξωπολιτικά κέντρα» να επιχειρούν να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις και να σπρώξουν προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών την άνοιξη, επικαλούμενα ως δικαιολογητική βάση την «κρίση». Όμως δεν μπαίνουν στον κόπο να μας εξηγήσουν πώς θα ωφεληθεί η χώρα από μια μακρά περίοδο πολιτικής αστάθειας και κατʼ επέκτασιν οικονομικής ανισορροπίας! Εκτός κι αν τους «αιτούντες» πρόωρες εκλογές δεν τους ενδιαφέρει το συμφέρον της χώρας, αλλά αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον – κι ας καταστραφεί η χώρα!

• Η εμμονή ορισμένων βαρόνων του Τύπου να συνιστούν στον κ. Καραμανλή ως λύση διεξόδου από την οικονομική κρίση τις εκλογές την άνοιξη δεν είναι «αθώα». Παρότι και ορισμένοι παράγοντες της κρατούσας κατάστασης βλέπουν με καλό μάτι τις εκλογές τώρα, με το σκεπτικό πως «πρέπει να βιαστούμε πριν παγιωθεί το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ», στην πραγματικότητα οι κάλπες την άνοιξη εξυπηρετούν μόνο τα κέντρα που επιδιώκουν τη χειραγώγηση της πολιτικής ζωής και κατʼ επέκτασιν τη χειραγώγηση του κρατικού κορβανά. Συγκεκριμένα επιθυμούν εκλογές την άνοιξη, γιατί εκτιμούν πως είτε το ΠΑΣΟΚ έρθει πρώτο κόμμα είτε η ΝΔ αποκλείεται η αυτοδύναμη ανάδειξη κυβέρνησης, κι έτσι ανοίγεται ο δρόμος για παρασκηνιακές διευθετήσεις που θα οδηγήσουν σε ένα αδύναμο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα έχει απόλυτη ανάγκη τη στήριξη των βαρόνων του Τύπου για να επιβιώσει – με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Άρα η πολιτική τάξη δεν έχει κανένα συμφέρον να στήσει κάλπες μέσα σε συνθήκες πλήρους πολιτικής αβεβαιότητας. Πρώτα πρέπει να διαμορφωθεί το πολιτικό ρεύμα υπέρ του ενός ή του άλλου εταίρου του δικομματισμού και μετά να στηθούν οι κάλπες, ώστε να αναδείξουν μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση.


Σχολιάστε εδώ