Πού το πάει ο Ρουσόπουλος

Από την άλλη όμως πλευρά, η απόφασή του να βγει σε κανάλια και ραδιόφωνα, κάτι που απέφυγαν άλλοι… ομοιοπαθείς συνάδελφοί του, που βρέθηκαν στον τοίχο και αναγκάστηκαν να παραιτηθούν και για μήνες δεν βγήκαν στο μικρόφωνο, έρχεται να επιβεβαιώσει πληροφορίες, που ειλικρινά θεωρούσαμε ότι κυκλοφορούσαν στον χώρο της φαντασίας ή των προσωπικών σκοπιμοτήτων και δεν θέλαμε να τις πιστέψουμε.

Πληροφορίες που λένε ότι ο Ρουσόπουλος είχε βλέψεις για διαδοχή του Καραμανλή, να διαδραματίσει δηλαδή πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη για την επόμενη μέρα, θεωρώντας ότι έχει το αβαντάζ σε σχέση με τους… συνήθεις διεκδικητές και ότι είναι… ξεπερασμένοι, πολυχρησιμοποιημένοι και επομένως και εύκολοι αντίπαλοι.

Και ως απόδειξη αυτών των προθέσεων επισημαίνουν οι… φήμες το γεγονός της αντίστασης να διευκολύνει έγκαιρα τον Καραμανλή πριν μεγιστοποιηθεί η ζημιά που υπέστη. Και αυτή η αντίσταση ήταν, λένε, αποτέλεσμα των ισχυρών που στηρίζουν τον Θόδωρο, ως τον επόμενο ηγέτη της Κεντροδεξιάς με σύγχρονο πρόσωπο έχοντας και αριστερά διαπιστευτήρια.

Μάλιστα η επίσπευση της παρουσίας νέου, απρόσμενου, στη σκακιέρα της διαδοχής, δεν είναι τυχαία και άνευ λόγου. Είναι, λένε, η εκτίμηση ότι οι πιέσεις –κυρίως αμερικανικές– θα ενταθούν για να ξεφορτωθούν το συντομότερο τον Καραμανλή, γιατί αρκετά τους έχει ενοχλήσει με την… απείθαρχη στάση του και την επιμονή του να… έχει αγάπες με τον Πούτιν, ανοίγοντάς του τον δρόμο προς την καρδιά της Ευρώπης.

Και οι… φήμες προαναγγέλλουν όξυνση από την Τουρκία στη Θράκη, με υποβολέα την Ουάσινγκτον, αλλά μπορεί βέβαια να υπάρξει… αναβολή αν εκλεγεί ο Ομπάμα. Δείχνουν όμως σχεδιασμούς και ποιοι επιδιώκουν να… αξιοποιήσουν καταστάσεις.

Τους έχει όλους φακελωμένους

Όλα αυτά σε κάποια αφτιά ηχούν περίεργα. Υπάρχουν όμως ενδείξεις από την άλλη πλευρά που δίνουν σάρκα και οστά και δένουν το παζλ που παρακολουθούμε ως θεατές.

Ο κ. Ρουσόπουλος χρεώνει πολλά σε κορυφαίους υπουργούς, για πιέσεις που δέχθηκε απ’ αυτούς ο πρωθυπουργός για να τον αποπέμψει. Αντιθέτως δεν κρύβει τις ευχαριστίες του προς τον Γιώργο Σουφλιά και την Ντόρα Μπακογιάννη, που ήταν, λέει, από τους λίγους που τον στήριξαν, ανεξάρτητα αν το έκανε ο καθένας για διαφορετικούς λόγους…

Λένε ακόμη από το στενό περιβάλλον του ότι εκείνοι που τον πολέμησαν από μέσα ξεχνούν ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι αυτός που ξέρει όλα όσα έχουν «παιχτεί» στο επίπεδο άσκησης εξουσίας αυτά τα χρόνια, που δείχνει ότι τους έχει όλους «φακελωμένους», με ό,τι σημαίνει αυτό! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, λένε, ήταν το φιάσκο του «βασικού μετόχου». Μια ιστορία την οποία μπορεί να επωμίστηκε ο Ρουσόπουλος αλλά την ουσιαστική ευθύνη την έχουν κάποιοι άλλοι. Τέτοια περιστατικά ισχυρίζονται ότι είναι δεκάδες και αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος κάποια στιγμή θα αποφασίσει να μιλήσει προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι στο κομματικό ακροατήριο, που σημαίνει ότι πλέον θα επιδιώξει να βρει ευήκοα ώτα για τα επόμενα βήματα. Αυτοί που τον γνωρίζουν πάντως υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση η οποία θα μπορούσε να φέρει τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση… Μέχρι να φύγει, προφανώς…

Θα… λαλήσει από αύριο

Ήδη κάνει το πρώτο βήμα. Θα μιλήσει ανοιχτά για ό,τι τον αφορά σε τρεις συνεντεύξεις που αποφάσισε να παραχωρήσει. Η πρώτη στον Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega αύριο βράδυ, η δεύτερη στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και η τρίτη στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM. Ο Ρουσόπουλος -όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες- πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα όσα ειπώθηκαν για τη Μονή Βατοπεδίου, αλλά και για όλους εκείνους τους οποίους θεωρεί ότι τον πολέμησαν. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα πει τα πράγματα με το όνομά τους. Μάλιστα θα εξηγήσει ότι η αγωγή που θα καταθέσει κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων δεν θα αφορά την κριτική που του ασκήθηκε για τη γνωστή υπόθεση, αλλά τα όσα λέχθηκαν για την προ πολιτικής οικονομική του κατάσταση.

Δεν πάει άλλο, θα παραιτηθώ

Σε σχέση με το ρεπορτάζ του «Π», στο προηγούμενο φύλλο, με τίτλο «Παζάρια Ρουσόπουλου για να παραιτηθεί», συνεργάτες του μας έλεγαν ότι το είχε αποφασίσει οριστικά. Η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό το Σάββατο στις 18 Οκτωβρίου ήταν καθοριστική. «Πρόεδρε, δεν πάει άλλο. Πρέπει να παραιτηθώ…». Με τη φράση αυτή ξεκίνησε μια πολύωρη συζήτηση ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τη γνωστή κατάληξη. Αυτό που ζήτησε ο τέως, πλέον, ισχυρός υπουργός Επικρατείας ήταν να δημοσιοποιηθεί η παραίτησή του αμέσως μετά την ομιλία του στη Βουλή, αίτημα το οποίο έκανε αποδεκτό ο πρωθυπουργός.

Του έκοψαν τον δρόμο;

Φαίνεται πάντως ότι οι προθέσεις του Θόδωρου για ψηλά είχαν… διαρρεύσει.

Και ασφαλώς εκείνοι που τον έβλεπαν ως εμπόδιο στις φιλοδοξίες και στα σχέδιά τους δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια… Οφθαλμόν αντί οφθαλμού, που στην πολιτική καθημερινά γίνεται πράξη…


Σχολιάστε εδώ