ο Δαίμονας των δημαρχείων

Κατ’ αρχάς είναι απόλυτο δικαίωμα του θιγόμενου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν νιώθει ότι προσβλήθηκε. Έλεγε ο πατέρας μου όμως ότι ο πολιτικός απαντάει με το έργο του, αποστομώνοντας τους αυστηρούς επικριτές του. Δεν μαζεύει λεφτά ούτε κλείνει εφημερίδες με εξοντωτικές αγωγές. Επί της ουσίας πάντως, επί του προκειμένου της αγωγής, μάλλον θα γίνει κέντρο ενδιαφέροντος η ημέρα εκδίκασής της. Ο συνάδελφος που θα πουλήσει το σπίτι του εάν δικαιωθεί ο Βασίλης Ξύδης, είναι ο Μάκης Βραχιολίδης.

*** Τελικά η δικαίωση άργησε αλλά ήρθε. Είχαμε αναφερθεί στην παράνομη υδατοδεξαμενή, διαστάσεων 12Χ12, που κατασκεύασε ο δήμαρχος Χολαργού στην κορυφή του Υμηττού προκειμένου να μπορούν να εφοδιάζονται τα ελικόπτερα. Το δημαρχείο Πεντέλης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για το γκρέμισμα της δεξαμενής, επειδή, όπως λέει, στο υπ’ αριθμόν 2528/29/7/08 δεν τηρήθηκε καμία προϋπόθεση για τη νομιμοποίησή της. Αλλού όμως είναι η ουσία. Αυτή η τετράγωνη τσιμεντένια δεξαμενή στοίχισε 124.000 ευρώ. Δηλαδή 1.100 ευρώ το τετραγωνικό. Περίπου όσο στοιχίζει ένα διαμέρισμα σε κατασκευαστή πολυκατοικίας. Σχόλια δεν χρειάζονται…

*** Ο Δήμος Γλυφάδας έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάδειξη μειοδότη για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός είναι για τις 5 Δεκεμβρίου. Ο υπάλληλος που έχει αναλάβει την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων είναι ο Παναγιώτης Δημόπουλος. Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάλληλοι του δήμου, όμως, μου λένε ότι όλοι ψιθυρίζουν το όνομα του μειοδότη από τώρα. Πού το ξέρουν; Δήμαρχε, δες τι συμβαίνει.

*** Νέος Εφραίμ εν όψει… Ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπης, πρόεδρος της φιλόπτωχης εταιρείας που διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία του Γηροκομείου Αθηνών, κατήγγειλε ότι δήθεν ο Δήμος Αμαρουσίου επιβουλεύεται την περιουσία του. Ο αρχιμανδρίτης έστησε ολόκληρη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να μας πείσει ότι έχει δίκιο. Όλη η ουσία ήταν η ακύρωση της προσπάθειάς του να πουλήσει σε μεγαλοκατασκευαστή έκταση, που όμως μπλόκαρε ο Δήμος Αμαρουσίου με προσφυγή, αφού οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι αμφισβητούμενοι. Επιπλέον ο δήμος επιμένει για απαλλοτρίωση του χώρου, αφού αποτελεί «όαση» προς όφελος των κατοίκων. Θα έχει εξέλιξη η υπόθεση αυτή.

*** Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Μελισσίων Φώτης Χρυσικός από τη θέση ευθύνης που είχε ως συμμετέχων στη διοίκηση του δήμου. Αναμενόμενο. Ο Χρυσικός θα εγκαταλείψει και την παράταξη του δημάρχου, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι έχει ριζικές διαφωνίες με καθημερινά ζητήματα λειτουργίας του δήμου. Πρέπει όμως να σας πω κάτι περίεργο, αλλά πραγματικό. Επειδή περπατάω στους δρόμους του Δήμου Μελισσίων για πολλούς και διάφορους λόγους, να σας πω ότι παρά το γεγονός του εντονότατου προβλήματος που αντιμετωπίζει η παράταξη Γραφάκου με τη συνοχή της, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει καθόλου την εκλογική βάση της παράταξης. Ο δήμαρχος χάνει στελέχη, αλλά όχι οπαδούς. Πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω, αλλά συμβαίνει.

*** Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Π. Φαλήρου Ιωάννης Πιερουτσάκος είναι άμισθος. Δεν εισπράττει τον μισθό του προκειμένου να μην κατηγορηθεί ως πολυθεσίτης, αφού είναι και πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Πάντως αυτό δεν συμβαίνει με κανέναν άλλον γενικό γραμματέα, σε κανέναν δήμο της χώρας. Αφού τα προλαβαίνει όλα, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

*** Μια πολύ ωραία γιορτή έγινε με την ευθύνη του Δήμου Βύρωνα για τους μετανάστες της πόλης. Μια εκδήλωση με πολλή μουσική, μόνο γι’ αυτούς. Εδώ που τα λέμε, αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα μιας πόλης. Πρέπει να τους προσεγγίσουμε και να τους ενσωματώσουμε. Η πρωτοβουλία του Νίκου Χαρδαλιά ήταν άξια επαίνου και οφείλω να το πω.

*** Επιμένει ο δημοτικός σύμβουλος Δάφνης Νίκος Μπουρνελές να συνεχίζει να «ανακατεύει» την πολιτική τράπουλα προχωρώντας ακάθεκτος στη δημιουργία δημοτικής παράταξης. Ο γιατρός, όπως μαθαίνω, συζητά με κομματικούς παράγοντες όλων των χώρων προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την εκλογική επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι από την ώρα που εκδήλωσε την πρόθεσή του δέχθηκε από στελέχη της διοίκησης, που πριν ανήκε σ’ αυτήν, απίστευτη λάσπη, με χυδαίους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για τη συμπεριφορά του απέναντι σε ασθενείς που δέχεται στο ιατρείο του. Γιατρέ, προχώρα και μη φοβάσαι κανέναν. Τα ψηλά τα δέντρα πετροβολούν.

*** Νέο δανειάκι 500.000 ευρώ πήρε ο Δήμος Ν. Ιωνίας προκειμένου να πληρώσει μέρος των χρεών της δημοτικής επιχείρησης. Πρέπει να ξέρετε ότι σύμφωνα με τον νόμο 3649/2008 οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις για χρέη προς το Δημόσιο. Μπράβο, παιδιά. Χρεοκόπησαν τον κόσμο με κακοδιαχείριση οι εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλους τους δήμους της Ελλάδος και προκειμένου να μη μείνουν εκατοντάδες εργοστάσια στον δρόμο το κράτος, για μια ακόμα φορά, λύγισε μπροστά στο πολιτικό κόστος. Αυτή είναι η χώρα μας και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα πάψουμε να αγανακτούμε.

*** Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών αποφάσισε στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη να διαθέσει 360.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της κατασκευής της Πλατείας Θεάτρου (Μινωτή) στο Νέο Ηράκλειο. Ο δήμαρχος της περιοχής Σταύρος Γεωργόπουλος ευχαρίστησε προσωπικά τον νομάρχη Γ. Σγουρό για το ενδιαφέρον του και τόνισε ότι με τη συμπαράσταση της νομαρχίας και της Πολιτείας θα μπορέσει να αλλάξει την όψη της πόλης του.

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Το μέλλον ανήκει στους απατεώνες, τους ψεύτες και τους αρπάχτρες. Το παρόν ανήκει στους αδιάφορους. Αν μας έχει μείνει κάτι από το παρελθόν, τότε όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να επιβιώσουμε ανάμεσά τους. Αλλιώς άσ’ τα να πάνε.


Σχολιάστε εδώ