Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση του Ωνασείου

Φαινόμενα που επιβεβαιώνουν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι «διαχρονικό τους στόχο αποτελεί η κατάργηση του κοινωνικού έργου του ΩΚΚ, προκειμένου να επωφεληθούν οι επιχειρηματίες “φίλοι τους” της ελεύθερης και ασύδοτης αγοράς».

Διαμαρτύρονται παράλληλα για την υπονόμευση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Αντί αυξήσεων, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, η διοίκηση του κέντρου απέρριψε ακόμη και την πρόταση του διαμεσολαβητή για την επιχειρησιακή ΣΣΕ του 2008, παρόλο που αυτή βρισκόταν πιο κοντά στις απαιτήσεις του εργοδότη και μακρύτερα από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Κατόπιν αυτού, προσθέτουν, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν στον ίδιο τον πρόεδρο του ΔΣ του ΩΚΚ ιδιόχειρο σημείωμα με την πραγματική κοστολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης του διαμεσολαβητή, που πραγματικά δεν ξεπερνά τα 292.000 ευρώ για ολόκληρο το οικονομικό έτος του 2008.

Στη συνέχεια το σωματείο προσέφυγε στη διαιτησία προκειμένου να προκύψει, μέσω αυτής, η τελική επιχειρησιακή ΣΣΕ του 2008.


Σχολιάστε εδώ