Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ έχουν τον λόγο

>Άνθρωποι και ποντίκια ταξιδεύουν μαζί σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ! Το γεγονός καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και αναφέρεται σε προσωπική εμπειρία που είχε στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη στις 27 Οκτωβρίου. Ο συνοδός μάλιστα που κλήθηκε από τους επιβάτες να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη κατάσταση σκότωσε ένα από τα ποντίκια μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους, υπογραμμίζοντας ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι για το πρόβλημα της ύπαρξης ποντικιών στο τρένο αλλά επέτρεψαν την αναχώρησή του διότι δεν υπήρχε βαγόνι για την αντικατάσταση του προβληματικού. Ερωτάται ο κ. Χατζηδάκης πώς είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι επιβάτες αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ να υποχρεώνονται, εν γνώσει των υπευθύνων, να ταξιδεύουν μαζί με ποντίκια και να μην υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του βαγονιού το οποίο ήταν γεμάτο τρωκτικά…

>Με ετήσια αμοιβή το υπέρογκο ποσόν των 154.267 ευρώ προσλήφθηκε ως τεχνικός σύμβουλος του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ η συνταξιοδοτηθείσα τέως διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων για τους Οδικούς Άξονες Παραχώρησης! Το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, Σπύρος Κουβέλης, Γιάννης Μανιάτης και Κώστας Σπηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι η μέση μηνιαία αμοιβή της συμβούλου ανέρχεται στο ποσό των 14.000 ευρώ, δηλαδή περίπου επταπλάσια του μέσου μισθού του διευθυντή του ΥΠΕΧΩΔΕ και περίπου πενταπλάσια του γενικού διευθυντή, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα από την προκλητική σύγκριση.

>Ανθρωπιστική, οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή της ευρύτερης περιοχής Αστακού Αιτωλοακαρνανίας από την εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πλατυγιάλι Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αναφέρει ότι πρόκειται για επένδυση ύψους 810 εκατ. ευρώ, από τον όμιλο EDISON-ΕΛΠΕ, που προβλέπει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 600 KW με λιθάνθρακα. Παράλληλα προβλέπεται η μετατροπή της χρήσης του λιμανιού του Αστακού από εμπορικό ναυτιλιακό κέντρο, όπως είχε επιλεγεί, σε κέντρο ρύπανσης όλης της δυτικής Ελλάδας, αφού θα χρησιμοποιείται για την εκφόρτωση και τη διακίνηση των μηχανημάτων και των προϊόντων του εργοστασίου.

>Με ποια αιτιολόγηση εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά, τη στιγμή που εργαζόμενοι στο ίδιο αντικείμενο παρέμειναν σε αυτήν την κατηγορία, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Β. Οικονόμου, Β. Τόγιας, Α. Αθανασιάδης, Γ. Πεταλωτής, Δ. Βαρβαρίγος, Δ. Τσιρώνης, Μ. Τιμοσίδης, Μ. Καρχιμάκης και Β. Παπανδρέου και ζητούν να αρθεί η αδικία και να διατηρηθούν στην κατηγορία αυτή.

>Είκοσι οικόπεδα διεκδικεί η Εκκλησία στο δημοτικό διαμέρισμα Χορτιάτη, με το επιχείρημα της χρησικτησίας, μεταξύ των οποίων γήπεδο και ελεύθερους χώρους, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου και Τάσος Κουράκης… Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της, η Εκκλησία διεκδικεί να περιέλθουν στην ιδιοκτησία της τα 20 οικόπεδα προκειμένου να προχωρήσει ακόμη και σε πώληση, ενώ, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, ο Δήμος Χορτιάτη αντί να πρωτοστατεί μαζί με τους κατοίκους στην προστασία των δημοσίων – κοινόχρηστων χώρων, έχει επιδείξει ανεξήγητη και αδικαιολόγητη ολιγωρία βοηθώντας εμμέσως τις διαθέσεις της Εκκλησίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

>Προβλήματα λειτουργίας στο Λιμενικό Σώμα επισημαίνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή. Αναφέρεται στην έλλειψη διαφανούς θεσμικού πλαισίου στη διαδικασία προσλήψεων και μεταθέσεων και στη σωστή κατανομή του προσωπικού στις διάφορες υπηρεσίες, που δημιουργεί στα στελέχη αισθήματα αδικίας και αγανάκτησης, βλέποντας κάποιους να βολεύονται με «έξωθεν παρεμβάσεις». Προσθέτει ότι νευραλγικές θέσεις ανά την επικράτεια υπολειτουργούν, το προσωπικό τους αγκομαχεί και μεγάλος αριθμός των περιπολικών σκαφών δεν λειτουργεί.

>Εθνικό σχεδιασμό με βάση τον οποίο θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις και κυρίως σε δημόσια κτίρια, έτσι ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν την ουσιαστική δυνατότητα για ισότιμη συμμετοχή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή σύμφωνα με και με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σκουλάς.

>Για τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές βασικών αγροτικών προϊόντων στον νομό Ροδόπης (βαμβάκι, σιτάρι, καλαμπόκι) καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής. Τονίζει ότι η απογοήτευση και ο προβληματισμός των αγροτικών οικογενειών γενικεύονται υπό το φως συστηματικά οργανωμένων μακροσκοπικών στοιχείων (π.χ. δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank), όπου καταγράφονται οι χαμηλότερες τρέχουσες τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων, χωρίς τις επιδοτήσεις, δημιουργώντας την εύλογη απορία για το οξύμωρο της εικόνας των στοιχείων αυτών σε συνδυασμό με την εξέγερση των καταναλωτών ανά τη χώρα για την καλπάζουσα ακρίβεια.

>Για την υπολειτουργία του πρακτορείου ΔΕΗ στην πόλη του Ηρακλείου διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης. Συγκεκριμένα στο υποκατάστημα έχουν μείνει μόνο δύο υπάλληλοι, οι οποίοι εισπράττουν μόνο πρωτότυπους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς να μπορούν να κάνουν άλλη εξυπηρέτηση στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα να γίνονται αποδέκτες πολλών παραπόνων και ταυτόχρονα να υπάρχει μεγάλη δυσφορία πελατών της ΔΕΗ.


Σχολιάστε εδώ