ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι…, ο Κώστας Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή για Προανακριτική Επιτροπή για το θέμα του Βατοπεδίου και ενώ με ένα καλά μελετημένο ελιγμό ο Κ. Καραμανλής κατάφερε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τη δεδηλωμένη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε να «αδειάσει» πολιτικά τον πρωθυπουργό. Μια παρέμβαση-δήλωση του κ. Μητσοτάκη, κυριολεκτικά από το πουθενά, προβλημάτισε όχι μόνο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Η επισήμανση του επίτιμου ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρό πρώτο κόμμα ερμηνεύτηκε και ως ηχηρό μήνυμα προς το Μαξίμου και ταυτόχρονο άδειασμα του ίδιου του πρωθυπουργού. Όπως λένε έγκυροι πολιτικοί κύκλοι, η δήλωση του επίτιμου λέει πως δεν είναι ισχυρή η σημερινή κυβέρνηση και παράλληλα «αβαντάρει» μια «ισχυρή πρωτιά» του ΠΑΣΟΚ, με βάση βέβαια όσα δείχνουν αυτήν την περίοδο οι δημοσκοπήσεις.

Όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, η παρέμβαση Μητσοτάκη δείχνει πια την αγωνία του ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι η Ντόρα πλέον πρέπει να τρέξει.

Ουσιαστικά η παρέμβαση του επίτιμου ενισχύει τα όσα έγραφε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή, ότι δηλαδή υπάρχει πολιτικό σχέδιο για ανατροπή του Κώστα Καραμανλή.

Ωστόσο, όπως τονίζουν καλά ενημερωμένοι πολιτικοί κύκλοι, «όλοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο». Πληροφορίες από το Μαξίμου λένε ότι ο Κ. Καραμανλής δεν σχεδιάζει πρόωρες εκλογές και θα πάει μέχρι τέλους τη θητεία του. Μόνο αν δει ο Κ. Καραμανλής ότι στις δημοσκοπήσεις περνάει μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, θα παίξει με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως λένε πηγές στο Μαξίμου, δεν πρόκειται να φύγει από την ηγεσία της ΝΔ, ακόμα και αν χάσει τις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ