Μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν…

Από 20ετίας και πλέον έχει αρχίσει μια προσπάθεια από τα Σκόπια για την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονίας και βέβαια με απώτερους επεκτατικούς σκοπούς.

Η προσπάθεια αυτή είναι συστηματική εκ μέρους των Σκοπίων και έχουν επιτύχει να ονομάζονται Μακεδονία από πολλές χώρες, πρωτοστατούντων των ΗΠΑ και της Αγγλίας, με τελευταία λυσσώδη προσπάθειά των τα Σκόπια να εισέλθουν ως μέλος στο NATO και την ΕΕ.

Η προσπάθεια των ΗΠΑ και Αγγλίας ανάγεται εις τη στρατηγική της παγκοσμιοποιήσης, για να περάσει από την Ελλάδα προς τις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Βουλγαρίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Αζερμπαϊτζάν.

Η στρατηγική αυτή ανεκόπη στη Σερβία και γι’ αυτό έλαβε χώρα ο παράνομος πόλεμος του NATO και για τον λόγο αυτό η παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να δημιουργήσει βάσεις σε Σκόπια – Κόσοβο – Γεωργία.

Ας εξετάσουμε, δι’ ολίγων, τι συμβαίνει στις τρεις αυτές χώρες:

Σκόπια: Η χώρα αυτή κυβερνάται από μια ομάδα που οι γονείς τους ήσαν κομμουνιστές και πριν από περίπου 60 χρόνια ονομάζοντο «συμμορίτες» από την αμερικανική και αγγλική προπαγάνδα, διότι ο Πρόεδρος Ρούζβελτ διέκοψε τις σχέσεις του με τον Τσώρτσιλ επειδή επέτρεψε να γίνει ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα…
Στην εποχή μας αυτή η ομάδα των κυβερνώντων τα Σκόπια, παιδιά κομουνιστών, εφοίτησαν σε ένα από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, στο Harvard, και η χρηματοδότησή των, ανερχόταν σε 12.000 δολάρια για κάθε εξάμηνο και για κάθε φοιτητή. Ας φροντίσει η ελληνική πολιτεία να πληροφορηθεί από ποια έδρα του πανεπιστημίου αυτού εχρηματοδοτούντο, καθόσον είναι γνωστό ότι η φτώχεια στις πρώην κομμουνιστικές χώρες και σήμερα ακόμα είναι μεγάλη και ουδείς προπτυχιακός φοιτητής από τις χώρες αυτές επετρέπετο να φοιτήσει σε αμερικανικά πανεπιστήμια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έτος 1992 υπήρχε εγκυκλοπαίδεια του Harvard που έδειχνε τα Σκόπια ως Μακεδονία. Ποιος εχρηματοδότησε αυτήν την εγκυκλοπαίδεια;
Η αλλαγή της πολιτικής αυτής είναι πολύ επίκαιρη, διότι ο διεθνής σιωνισμός, με έδρα την Αγγλία, το έτος 1897 περίπου με τον Μαρξ και τον Ένγκελς καθιέρωσε τη μέθοδο του κομμουνισμού.
Ο κομμουνισμός κράτησε περίπου 72 χρόνια. Τώρα εφαρμόζει τη μέθοδο της παγκοσμιοποίησης, που σύμφωνα με μια μελέτη του ΟΗΕ και της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο πλούτος πάνω στη Γη, τα τελευταία 60 χρόνια, αυξήθηκε πάρα πολύ, με το χαρακτηριστικό ότι οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και διπλάσιοι και οι φτωχοί φτωχότεροι και τριπλάσιοι, αυτό δε το άνοιγμα της οικονομικής ψαλίδας δεν μπορεί να κλείσει με κανένα σύστημα.

Κόσοβο: Το έτος 2000 οι ΗΠΑ στον ΟΗΕ υποστήριζαν ότι το Κόσοβο είναι αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας και το έτος 2008 υποστήριξαν την ανεξαρτησία του για να μεγαλώσουν το κράτος των Αλβανών, όταν πρώτα τους ονόμαζαν «ουτσεκάδες», δηλαδή τρομοκράτες, και σήμερα τους ονομάζουν απελευθερωτικό στρατό και ο Μιλόσεβιτς, επειδή υπερασπίζεται την πατρίδα του τη Σερβία, πεθαίνει… μέσα στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…

Γεωργία: Όπως και με τα Σκόπια, ο γιος ενός πρώην κομμουνιστή σπουδάζει στις ΗΠΑ και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στη Νέα Υόρκη. Δήθεν εκλέγεται στη Γεωργία με νόθες εκλογές, μιλάει την αγγλική γλώσσα καλύτερα από τη μητρική του, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις πρόσφατες σφαγές αθώων και τις λεηλασίες στα παρακείμενα ρωσικά εδάφη και ο Πρόεδρος Μπους κατηγορεί τη Ρωσία, επειδή έσπευσε να σώσει τους πολίτες της.
Έχει φθάσει ο κ. Μπους να χρησιμοποιεί κομμουνιστικές μεθόδους ενίσχυσης των ιδιωτικών τραπεζών από κρατικές επενδύσεις που ανήκουν στους αμερικανούς φορολογουμένους, επειδή η οικονομία των ΗΠΑ βουλιάζει λόγω των κατακτητικών πολέμων που έχει κάνει στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, με στόχο την εκμετάλλευση των πετρελαίων, όπως στις άλλες αραβικές χώρες.
Μήπως ο κομμουνισμός προχωρεί τώρα στις ΗΠΑ και ο Μπους είναι ο πρώτος καπιταλιστής-κομμουνιστής Πρόεδρος των ΗΠΑ; Αρκεί να αναφερθεί ότι 600 αμερικανοί καθηγητές πανεπιστημίων και 3 νομπελίστες φέρνουν αντιρρήσεις στο ανωτέρω σχέδιο του Μπους.

Δράση

Εκθέσαμε πώς έχει η κατάσταση, σήμερα, στην περιοχή μας και έχει άμεση επίδραση στην πορεία της Πατρίδος μας.

Αυτό φαίνεται και από τo γεγονός ότι ένας δικηγόρος των ΗΠΑ, ο κ. Νίμιτς, παίζει τον ρόλο του μεσολαβητού για το όνομα επί 1,5 χρόνο, αποκαλώντας μάλιστα τον Μέγα Αλέξανδρο δολοφόνο, όταν μέχρι σήμερα ουδείς έχει θίξει τη μεγαλειώδη προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη συμβολή του στην πρόοδο της ανθρωπότητας.

Όλα αυτά είναι σημάδια για το φούντωμα της γενναίας ελληνικής ψυχής, όπως το έδειξε το 1940 και την εθνική αντίσταση και άλλαξε τη ροή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου για τη σωτηρία της ανθρωπότητος.

Τα βλέμματα και η ψυχή όλων είναι στραμμένα στον ήρωα Παύλο Μελά, τον Γερμανό Καραβαγγέλη και τους ήρωες Μακεδονομάχους μας για να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Σε κάθε ελληνική ψυχή δονείται το αρχαίο ρητό: Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν.

Ας ακουσθή άλλη μια φορά το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 της αιωνίου Ελλάδος μας σε εχθρούς και φίλους, γιατί η μάνα Ελλάδα γεννά ήρωες που κρατούν 216 ημέρες τη φασιστική Ιταλία και τη χιτλερική Γερμανία και πετυχαίνουν τον παγκόσμιο θρίαμβο, όταν τα κράτη της Ευρώπης έπεφταν μετά από 1 έως 2 ημέρες.

Ο παγκόσμιος αυτός θρίαμβος επετεύχθη διότι κάθε ελληνική ψυχή δονούνταν με το «ο απολογισμός του αίματος και της θυσίας σε κρίσιμες ώρες χρειάζεται σεμνότητα και περίσκεψη πολλή. Είναι αρκετό, αν κάθε φορά ήμαστε σε θέση να αντέχωμε στον διάλογο της αναμέτρησης νεκρών και ζώντων και στο πανηγύρι της θυσίας, να μετουσιώναμε τον θρήνο σε έπαινο, γιατί στο πανηγύρι της θυσίας δεν ήμαστε μόνοι: «είν’ οι νεκροί, στα ξάγναντα, πρωτοπανηγυριώτες» (Αγγ. Σικελιανός) που ζητούν δικαίωση και οι καιροί θυσίες.

* Ο Παναγιώτης Δρακάτος είναι μέλος της Ακαδημίας Μηχανικών Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης, της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, Ισόβιο Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Αμερικανών Μηχανολόγων Μηχανικών, διακεκριμένος ομιλητής της Διεθνούς Ενώσεως Αμερικανών Μηχανολόγων Μηχανικών, της Ενώσεως Επιστημόνων Μηχανικών της Ρωσίας, εκπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ/Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ.


Σχολιάστε εδώ