Κάτω στον Πειραιά

Κι εδώ βέβαια η μελέτη εγκρίθηκε μόνο από την πλειοψηφία. Οι άλλες παρατάξεις -προφανώς- δεν θέλουν να συμμετάσχει ο δήμος στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Δ΄ ΚΠΣ.

// Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους συμβούλους στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε μια γιγαντοοθόνη που είχε τοποθετηθεί στην αίθουσα, παρουσιάστηκε η λειτουργία του ρομποτικού κάδου απορριμμάτων που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι και έχει γίνει πόλος έλξης για τους περαστικούς. Να σημειωθεί ότι ήδη ο δήμος παρήγγειλε 10 τέτοιους κάδους, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει την αγορά κι άλλων για να τοποθετηθούν στις πλατείες των Διαμερισμάτων.

// Δημοτικοί αθλότοποι θα λειτουργήσουν πιλοτικά σε τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης και αν πάνε καλά θα επεκταθούν και σε πολλές άλλες. Οι δημοτικοί αθλότοποι αποτελούνται από όργανα γυμναστικής για ενήλικες, που με ευθύνη του δήμου θα τοποθετηθούν στις τρεις πλατείες, προκειμένου να μπορούν να γυμνάζονται δωρεάν στον ελεύθερο χρόνο τους οι Πειραιώτες. Οι τρεις πλατείες που θα φιλοξενήσουν τους αθλότοπους είναι η Αλεξάνδρας, η Καρπάθου και η Γεννηματά. Εκεί οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά και δίπλα οι ίδιοι να αθλούνται στα όργανα γυμναστικής που θα έχουν τοποθετηθεί. Τα όργανα αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να μπορούν να λειτουργούν σε ανοικτούς χώρους.

// Εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Σύμφωνα με αυτό, το 2009 έχουν προγραμματισθεί να γίνουν 200 έργα προϋπολογισμού δαπάνης 180 εκατ. ευρώ. Τα έργα αποτελούν βελτιώσεις στην καθημερινή εικόνα που έχουν οι Πειραιώτες και αναμένεται να ολοκληρωθούν όλα εντός του 2009.

// Εντύπωση έκανε η απουσία του βουλευτή της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου από τη δοξολογία και την παρέλαση της εθνικής επετείου του “ΟΧΙ”. Όλοι οι άλλοι βουλευτές, ο δήμαρχος, ο νομάρχης, ήταν παρόντες. Ο τ. υφυπουργός Άμυνας απουσίαζε. Απλά… έτυχε, ή ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα;

// Εκστρατεία καθαριότητας αρχίζει ο δήμος Κορυδαλλού, σε συνδυασμό με την εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης. Στα πλαίσια αυτά τοποθετήθηκαν σε όλα τα σημεία της πόλης 850 κάδοι μπλε χρώματος, ενώ διανεμήθηκαν σε όλους τους δημότες ειδικές σακούλες για να διαχωρίζουν τα απορρίμματά τους. Επίσης, ο δήμος προμηθεύτηκε 3 ειδικά απορριμματοφόρα για τον λόγο αυτό και ήδη το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με πλήρη επιτυχία, ενώ απέκτησε και 5 νέα απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας για να γίνεται πιο γρήγορα και πιο καθαρά η περισυλλογή των σκουπιδιών.

// Μια που μιλάμε όμως για τον Κορυδαλλό, να τονίσουμε ότι ιδιαίτερη επιτυχία έχει ο θεσμός «τα παράπονά σας στον δήμαρχο» που εφαρμόζει ο Σταύρος Κασσιμάτης. Μια φορά τον μήνα επισκέπτεται τα ΚΑΠΗ και τα Διαμερίσματα σε συγκεκριμένες ώρες και εκεί ακούει από τους δημότες τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Τα καταγράφει και μέσα στο διάστημα του μηνός που μεσολαβεί επιλύει όσα μπορεί. Στην επόμενη συνάντηση ενημερώνει τους δημότες του ποια αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν και ποια όχι και γιατί. Στην αρχή είναι αλήθεια ότι ο κόσμος ήταν διστακτικός και δεν πολυπήγαινε σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Εδώ και 6 μήνες όμως που διαδόθηκε τι γίνεται, οι αίθουσες είναι κατάμεστες και τα αιτήματα που καταγράφει ο δήμαρχος εκατοντάδες. Όπως μας είπε δε ο ίδιος ο Στ. Κασσιμάτης, τα περισσότερα από αυτά ικανοποιούνται γιατί αφορούν λακκούβες στους δρόμους, κακοτεχνίες στα πεζοδρόμια, λάμπες του δημοτικού φωτισμού που έχουν καεί κ.λπ.

// Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημόπουλος που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από πέρυσι. Ο κ. Δημόπουλος, επικεφαλής του τοπικού ΠΑΣΟΚ, έκρινε ότι με την παρουσία του σε έναν συνδυασμό που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ (του Στ. Χρήστου) και τη μοιραία αντιπαράθεσή του με τον συνδυασμό του δημάρχου, που κι αυτός προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, δεν συμβάλλει στην ενότητα του κινήματος.


Σχολιάστε εδώ