Κάτι δεν πάει καλά στο Λιμεναρχείο Σύρου

Συγκεκριμένα στο τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου «έβγαινε» την περασμένη βδομάδα ένα ηχογραφημένο κείμενο που έλεγε τα δρομολόγια. Στις αναχωρήσεις της περασμένης Παρασκευής από Σύρο για Πειραιά, που όπως τονιζόταν ίσχυαν μέχρι και 2/11, αναφερόταν ότι στις 12 το μεσημέρι υπήρχε το πλοίο Super Jet.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα περισσότερα ταχύπλοα έχουν δέσει, εμείς δεν βασιστήκαμε στη μαγνητοταινία και το βράδυ της Τετάρτης μιλήσαμε με τον λιμενοφύλακα που είχε βάρδια στο τηλεφωνικό κέντρο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο πλοίο υπάρχει στη γραμμή και την Παρασκευή θα εκτελούσε κανονικό δρομολόγιο. Επειδή τα πρακτορεία της Σύρου την Πέμπτη το βράδυ μάς διαβεβαίωσαν ότι το Super Jet δεν εκτελεί πλέον δρομολόγια, απευθυνθήκαμε και πάλι στο λιμεναρχείο, όπου και πάλι μας είπαν ότι το πλοίο είναι δρομολογημένο και την Παρασκευή το μεσημέρι θα έφευγε κανονικά για τον Πειραιά.

Όσοι βέβαια πίστεψαν στις… αρλούμπες του λιμεναρχείου, κι εμείς μαζί τους, στηθήκαμε και περιμέναμε το μεσημέρι της Παρασκευής στο λιμάνι της Σύρου ένα πλοίο που δεν θα ερχόταν ποτέ, γιατί απλούστατα έχει αποδρομολογηθεί από τον Σεπτέμβρη!

Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι γιατί οι λιμενικοί είπαν δύο φορές ψέματα! Αν δεν γνώριζαν, ας έλεγαν «δεν ξέρω» κι όχι να παραπλανούν τον κόσμο. Γιατί είναι αδύνατον, κατά την άποψή μας, ένας λιμενικός που υπηρετεί στην Ερμούπολη να μη γνωρίζει ποια πλοία της γραμμής «πιάνουν» καθημερινά στο λιμάνι. Αν δεν γνωρίζουν οι λιμενικοί με ποια πλοία έχουν να κάνουν καθημερινά, ποιος θα έπρεπε να το γνωρίζει; Οι… μανάβηδες;

Και κάτι ακόμα: Αν το Λιμεναρχείο Σύρου δεν μπορεί να κατευθύνει σωστά τον κόσμο σ’ αυτό το πολύ απλό, το παιδαριώδες θέμα, πώς είναι δυνατόν να συντονίσει τόσα πλοία που διέρχονται καθημερινά από την Ερμούπολη; Μήπως τελικά οι υπηρετούντες εκεί θα πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά και να φύγουν πριν γίνει καμιά μεγαλύτερη… ζημιά; Το ΥΕΝ τι λέει;


Σχολιάστε εδώ