ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ!

Τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες περιήλθε στην κατοχή του δικηγόρου κ. Διονυσίου Πελέκη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με την οποία επιβάλλονταν πειθαρχικές ποινές σε βάρος του, αλλά και άλλων μοναχών, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου κ. Ιγνάτιος, με αναφορά του προς τους προϊστάμενους της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών και Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως καταγγέλλεται, η συγκεκριμένη απόφαση χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Πελέκη εναντίον των μοναχών και για λογαριασμό άσχετου προς την Ιερά Μονή προσώπου σε ποινική δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, λίγες μόλις ώρες μετά την έκδοσή της και πριν καν επιδοθεί και γνωστοποιηθεί στους τιμωρηθέντες μοναχούς, τα μόνα δηλαδή πρόσωπα που νομιμοποιούνταν να λάβουν γνώση της σε βάρος τους πειθαρχικής απόφασης.

Καταγγέλλεται επίσης ότι η επίμαχη απόφαση είχε σταλεί με φαξ από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο στη Μητρόπολη Ναυπάκτου (φαίνεται –υποστηρίζει– και από τον αριθμό φαξ πάνω στο έγγραφο!), από την οποία προφανώς την έλαβε ο κ. Πελέκης. Στην κατʼ έφεση μάλιστα δίκη προσθέτει ότι ο καταγγέλλων κ. Πελέκης κατέθεσε πλέον αντίγραφο από το αρχείο της Μητρόπολης Ναυπάκτο!

Ο κ. Ιγνάτιος υποστηρίζει ότι είναι στόχος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου και καταγγέλλει ως παράνομη την άρνηση της ΔΙΣ να του χορηγήσει έως και σήμερα αντίγραφο της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης με την αιτιολογία ότι υπογράφει το αίτημά του ως αρχιμανδρίτης, ενώ, όπως αναφέρει, του έχει αφαιρεθεί το οφφίκιο με πράξη του κ. Ιερόθεου το 1999.

Ο Ιγνάτιος, αντιθέτως, ισχυρίζεται επʼ αυτού ότι δεν του αφαιρέθηκε ισοβίως ο τίτλος του Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, αλλά για χρονικό διάστημα μόλις 30 ημερών, όσες δηλαδή και οι ημέρες της αργίας που του επεβλήθη. Σε πάθη και ίντριγκες παραπέμπουν όλα αυτά, μακριά από κάθε εκκλησιαστικό ήθος και διάθεση καταλλαγής.

Τι άραγε να λέει για όλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος;


Σχολιάστε εδώ