Η ώρα του Champions League και του ΟΥΕΦΑ

Την επόμενη Πέμπτη αρχίζει μια ακόμη διαπραγμάτευση εκατομμυρίων ευρώ. Στην Αθήνα θα βρεθούν οι άνθρωποι της ΤΕΑΜ, για να διαπραγματευτούν με όλους τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς τη χορήγηση των δικαιωμάτων του Champions League για την τριετία 2009-2012, όπως επίσης και των αγώνων του ΟΥΕΦΑ, που στα πρότυπα του Champions League προσφέρεται φέτος κεντρικά από την ΤΕΑΜ.

Οι προσφορές των καναλιών, όπως μαθαίνουμε, πρέπει να κατατεθούν ως τις 12 Νοεμβρίου και οι ζώνες αγώνων είναι πολλές.

Το ποιος θα δώσει τα περισσότερα λεφτά, αλλά και τα εχέγγυα για μια πλήρη κάλυψη, θα φανεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Το εντυπωσιακό όμως είναι για ακόμη μια φορά το πόσα λεφτά θα είναι διατεθειμένο να δώσει το κάθε κανάλι.

Την περασμένη τριετία η ΤΕΑΜ έλαβε για το Champions League από τη Nova και την ΕΡΤ γύρω στα 50 εκατ. ευρώ. Αυτήν τη φορά οι απαιτήσεις έχουν προσθέσει στο συνολικό κόστος αύξηση κατά 15% τουλάχιστον. Ποια κανάλια ενδιαφέρονται;

Όλα. Όλα τουλάχιστον θα καταθέσουν προσφορές. Ο ΑΝΤ1, όπως φημολογείται στην αγορά, δεν έδειξε ενδιαφέρον για το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί θέλει να παίξει δυνατά στη διεκδίκηση του Champions League. Το ίδιο δυνατά θα μπει και η Forthnet, αλλά και ο Alpha μέσω του RTL.

Το ενδιαφέρον και διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με άλλες διαπραγματεύσεις είναι ότι παρατηρούνται «συμμαχίες» μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών και εταιρειών παραγωγής ή τηλεπικοινωνιακών φορέων.

Για παράδειγμα, η προσφορά του Mega για την ελληνική Super League συνοδευόταν από την πρόταση της On Telecoms, ενώ η Forthnet είναι φανερό πως κατέθεσε την προσφορά της τόσο για τη Nova όσο και για τα κανάλια IP TV της πλατφόρμας της.


Σχολιάστε εδώ