Η δημόσια περιουσία ανήκει στον λαό

Είμαι αναγνώστρια της εφημερίδας σας από το πρώτο φύλλο της έκδοσής της και μάλιστα φανατική, επειδή πιστεύω στη δημοσιογραφική και εν γένει εντιμότητά σας.

Πήρα λοιπόν την απόφαση να σας γράψω -στην κυριολεξία να σας εξομολογηθώ- ότι εδώ και πολύ καιρό κάθε Κυριακή που αγοράζω την εφημερίδα προβληματίζομαι (τρομάζω) αν πρέπει να τη διαβάσω ή όχι.

Έχω ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο του προβληματισμού και έχει φωλιάσει μέσα μου ο φόβος τι καινούργιο και άγνωστο σε μένα ρεπορτάζ θα διαβάσω και τι σχόλια θα δω γραμμένα, που στην ουσία είναι αυτά που σκέφτομαι, και εσείς, λες και τα έχετε μαντέψει και τα αποτυπώνετε στο χαρτί.

Αυτό λέγεται σφυγμομέτρηση, μαντεψιά ή υπερφυσική ικανότητα;

Αφού λοιπόν έτσι απλά «μπαίνετε» στο μυαλό μου, θέλω να σας πω και τις υπόλοιπες σκέψεις μου.

Πρέπει να σταματήσει να είναι υπόθεση τριακοσίων η δημόσια περιουσία, η οποία ανήκει στον ελληνικό λαό, και ό,τι δημόσιο ακίνητο υπάρχει είναι από φόρους, κρατήσεις και στερήσεις του λαού.

Δεν είναι δυνατόν να χαρίζουν στους φίλους τους τραπεζίτες τόσα δισ., λες και είναι δική τους περιουσία, και να μένουν ατιμώρητοι αυτοί, οι φίλοι τους δικαστικοί, αυλικοί, παρατρεχάμενοι κ.λπ.

Συνεπώς, εγώ πλέον άλλη λύση δεν βλέπω παρά μόνο μηνύσεις και αγωγές εκατομμυρίων από τον λαό (ή έστω από αυτούς που αισθάνονται θύματα και εξαπατημένοι) στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Θέλω λοιπόν να σας προτείνω να γίνετε μπροστάρηδες στην παραπάνω πρότασή μου και να βοηθήσετε τον λαό να ανοίξει τα μάτια του και να τον παροτρύνετε για το συμφέρον της χώρας και το δικό του.

ΘΑΡΡΑΛΕΑ λοιπόν…

Με τιμή
Α. Παπαγεωργίου


Σχολιάστε εδώ