Ζητάνε 4.000 ευρώ προκαταβολή φόρου για ενοίκιο διαμερίσματος!

Αγαπητέ κ. Κουρή,

Σας έχω πει, όταν η αγανάκτησή μου ξεπερνά τα όριά μου θυμάμαι εσάς ως σανίδα σωτηρίας και παίρνω το θάρρος να σας ενοχλήσω, αφού είστε ο μοναδικός που λέει τα γεγονότα με το πραγματικό τους όνομα!

Οι γείτονές μας εκμεταλλευόμενοι τα χάλια μας προσπαθούν με κάθε τρόπο να αρπάξουν όσα μπορούν περισσότερα από αυτά που με τόσους κόπους, αγώνες και θυσίες διατηρήσαμε. Αν δεν έχεις πατρίδα, ιστορία, θρησκεία, είσαι ένα τίποτα, όσα χρήματα κι αν έχεις. Ο κύριος πρωθυπουργός πολύ αργά ύψωσε το ανάστημά του και τα αμάζευτα δεν μαζεύονται, 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ και 5 χρόνια ΝΔ παίζουν στο βιολί τους τον ίδιο σκοπό, αδιαφορώντας για τον όρκο που έδωσαν να διορθώσουν και να βελτιώσουν τη ζωή αυτών που τους εμπιστεύτηκαν. Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, οι πτωχοί πτωχότεροι, εξαφάνισαν τη μεσαία τάξη για να μην αντιστέκεται κανείς στις παρανομίες τους. Η ζωή είναι σύντομη και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει. Ο πατριώτης μου Ωνάσης, φωτεινό παράδειγμα για όλους, έχασε τα παιδιά του, πέθανε μόνος και εγκαταλελειμμένος, ούτε δραχμή δεν πήρε από τα πλούτη του εκτός από τον απέραντο πόνο του. Ο κ. Βουλγαράκης έγινε επιχειρηματίας για τα παιδιά του, όπως είπε, καλύτερα να εύχεται να είναι γερά και χρήσιμα στο επάγγελμα που ασκεί ο πατέρας τους!

Οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις καθημερινώς ασχολούνται με τα σκάνδαλα, αλλά κανείς δεν προτείνει όχι τη σωτηρία του τόπου, αλλά τη βελτίωση της κατάστασης αυτής. Οι Τούρκοι αλωνίζουν τη Θράκη, το Αιγαίο, την Κύπρο, μας στέλνουν τους μετανάστες από τα παράλιά τους καθημερινώς για να μας προκαλέσουν οικονομικό αδιέξοδο, οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι θα διαλύσουν το κράτος που δεν υπακούει στις εντολές τους, ο Νίμιτς αποθρασύνεται για τα συμφέροντα των Σκοπιανών, περιφρονώντας το κράτος μας. Οι Αλβανοί δουλεύουν για τη Μεγάλη Αλβανία, με βλέψεις προς την Ήπειρο, μέσα και έξω η χώρα μας βάλλεται και πυροβολείται απ’ όλες τις πλευρές. Εμείς οι πτωχοί που γίναμε πτωχότεροι, τι να κάνουμε; Ούτε ένα φως στο τούνελ δεν βλέπουμε. Να γίνουμε αντάρτες στα βουνά; Κλέφτες; Εγκληματίες; Να πάμε στα τρελάδικα; Πιστεύω σε αυτά τα καταφύγια θα πάμε, έχομε τελευταίως πολλά δείγματα!

Σας αναφέρω το δικό μου παράδειγμα, κύριε Κουρή, για να καταλάβετε την αγανάκτησή μου. Ίσως μέσω εσάς ακούσει τον πόνο μου ο κ. Αλογοσκούφης. Προ διετίας έχασα τον άνδρα μου, οι συντάξεις μου μειώθηκαν κατά 30%. Η μία είναι του ΙΚΑ. Ο άνδρας μου ήταν 35 χρόνια παιδίατρος στη Λ. Αλεξάνδρας, έβλεπε τα παιδιά των Αμπελοκήπων και των Συνοικισμών του Κουντουριώτου και Ν. Ανατολής. Η δεύτερη σύνταξη είναι η ιατρική. Σύνολο 2.000 ευρώ.

Όταν ζούσε ο άνδρας μου, πληρώσαμε την τελευταία χρονιά 6.000 ευρώ, ενώ τώρα μου ήλθε η Εφορία 8.000 ευρώ, συν 4.000 ευρώ ως προκαταβολή για το ενοίκιο ενός διαμερίσματος του οποίου έχω την επικαρπία. Σύνολο Εφορίας που πληρώνω 12.000 ευρώ. Κύριε Κουρή, πώς είναι δυνατόν να δώσω 4.000 ευρώ ως προκαταβολή ενοικίου αφού δεν ξέρω αν θα τα πάρω; Όταν διαμαρτυρήθηκα στην Εφορία, μου είπαν ότι είναι νόμος. Ποιο μεγάλο κεφάλι έκανε τον νόμο; Πώς τον ενέκρινε ο κ. υπουργός των Οικονομικών; Το συμβόλαιό μου έληξε, δεν ξέρω τους καινούργιους όρους ενοικίου, πώς ζητά ο κ. Αλογοσκούφης προκαταβολή ενοικίου; Να κλέψω ή να γίνω ζητιάνα 91 χρονών γυναίκα, με αρθροπάθεια προχωρημένη, με κατεστραμμένη τελείως τη σπονδυλική στήλη και παντελή έλλειψη ισορροπίας;

Αν δίνω 1.000 ευρώ στην Εφορία, 700 ευρώ στη Γεωργιανή που με βοηθά, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, κοινόχρηστα, ασανσέρ κ.λπ., φάρμακα, γιατρούς που τις περισσότερες φορές δεν γράφονται στο βιβλιάριο, εγώ και η βοηθός μου πώς θα ζήσομε, τι θα φάμε; Αφού και τα τρόφιμα πήραν την ανιούσα;

Έλεος πια! Δέκα χρόνια στους πόλεμους στην πρώτη γραμμή ήταν ο άνδρας μου, εγώ έζησα και τη Μικρασιατική καταστροφή, τρεις φορές καταστράφηκαν τα νοικοκυριά μας, δεν φτάνει πια; Και στο τέλος του βίου μου άρρωστη να βασανίζομαι πώς θα τα βγάλω πέρα; Πώς θα εξασφαλίσω τον επιούσιον;

Η κυρία Μπακογιάννη μού έστειλε μια κάρτα ονομαστικώς με συνταγή δική της πώς να περάσω ευχάριστα το 2008. Δυστυχώς η συνταγή της όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς, αλλά απ’ όλες τις πλευρές, υγεία και οικονομία πήγαν πιο δύσκολα από τις άλλες χρονιές. Μήπως ξέχασε κανένα ακόμη υλικό ή την αποτυχία τη θεωρεί επιτυχία, γι’ αυτό το χαμόγελο υπάρχει συνεχώς στο πρόσωπό της; Τέτοια κοροϊδία δεν έχω ξαναδεί, από τα βάθη της Αφρικής να ήμασταν θα είχαμε καλύτερη μεταχείριση, έλεος πια! Να είμαστε στο τέλος του βίου μας και να αγωνιζόμαστε για τον επιούσιον; Μήπως ο κ. Βγενόπουλος ξέρει καλύτερη συνταγή, αφού ξεπέρασε και τον Θέμο μας; Τα ευρώ να τα θεωρεί «στραγάλια» και να ζητά 30.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς του; Δεν ξέρει ότι αυτά δεν κοστολογούνται; Η αξιοπρέπεια, η ηθική, η σωστή σκέψη και κρίση, η τιμιότης κ.λπ. δεν εξαγοράζονται.

Στα δικαστήρια όπου πήγε δεν ζητά δικαιοσύνη και αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά ζητούν τα «στραγάλια» για να καταστρέψουν αυτόν που βρίσκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Κύριε Κουρή, αντί, να σας θαυμάζει και να βοηθήσει το έργο σας, που στέκεστε στο πλευρό των αδυνάτων, ανεπηρέαστος από κάθε υλικό κόστος, ζητά τα 30.000.000 ευρώ για να σας εξοντώσει. Είμαι βέβαιη ότι η αλήθεια θα λάμψει και η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της. Καλό κουράγιο.

Με αγάπη και εκτίμηση

Δέσπω Βαφειάδου


Σχολιάστε εδώ