Εδώ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ…

// Το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα πρότεινε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης ως υποψήφιο για το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη» ανακαλώντας στη μνήμη την επέμβαση των ελλήνων πυροσβεστών με κάθε ανθρώπινο και υλικό μέσο στην τραγωδία της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2007 κατά τη διάρκεια των φοβερών πυρκαγιών.
«Οι πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα να καούν δεκάδες χωριά, να αποτεφρωθούν τεράστιες δασικές εκτάσεις, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, όπου κινδύνεψαν μεταξύ άλλων αρχαιολογικοί χώροι όπως η Αρχαία Ολυμπία, αλλά και να χαθούν πολλές ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και συνάδελφοί τους από άλλα κράτη με αυταπάρνηση έσπευσαν άμεσα σε βοήθεια, αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της ΕΕ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Μαυρομμάτης στην αιτιολόγηση της πρότασής του.

// Τη ρητή υποχρέωση της Ελλάδας και όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεριμνούν για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών προστασίας και πρόληψης στους χώρους εργασίας, υπενθυμίζει ο αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και τις Ίσες Ευκαιρίες Επίτροπος Βλαντιμίρ Σπίντλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Άννυς Ποδηματά. Η ερώτηση της κ. Ποδηματά αφορούσε την έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Λιγνιτικό Κέντρο και στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης -από τον Μάιο του 2008 οπότε έληξαν οι συμβάσεις των ιατρών εργασίας- με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην προστασία της υγείας των εργαζομένων.

// «Η ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού διεξάγει από τον Οκτώβριο του 2006 αυτεπάγγελτη έρευνα με αντικείμενο τον κλάδο της ακτοπλοΐας», απάντησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη η Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό κ. Νέλι Κρους. Ο έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του καλούσε την Επιτροπή να λάβει μέτρα, καθώς οι στρεβλώσεις, οι εναρμονισμένες πρακτικές και οι παράνομες συμπράξεις στον κλάδο των ακτοπλοϊκών μεταφορών οδηγούν σε συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια της ακτοπλοΐας.


Σχολιάστε εδώ