Διεκδικώ 15 δισ. δρχ. από το ΙΚΑ!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γ. Κουρής στέλνοντας επιστολή στην «Καθημερινή» για τα ρεπορτάζ της εφημερίδας που αναφέρονται στις οφειλές των επιχειρήσεών του, όπως αυτές καταγράφονται σε σχετική λίστα του ΙΚΑ. Ο Γ. Κουρής αποκαλύπτει πως διεκδικεί 15 δισ. δρχ. από τον ασφαλιστικό οργανισμό και επικαλείται σωρεία δικαστικών αποφάσεων υπέρ του, εκ των οποίων ορισμένες δημοσιεύτηκαν και στο «Π» στο παρελθόν.

Τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής που δεν δημοσιεύτηκε την Παρασκευή είναι:

– «Οι επιχειρήσεις μου όχι μόνο δεν οφείλουν στο ΙΚΑ, αλλά αντιθέτως έχουν απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 15 δισ. δραχμές) έναντι του συγκεκριμένου ασφαλιστικού οργανισμού, για τις οποίες έχουν κατατεθεί σχετικές αγωγές».
– «Η εταιρεία Γ.Α. Κουρής ΕΠΕ -όπως και άλλες επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης στις οποίες συμμετείχα ή συμμετέχω- έχουν δικαιωθεί με σωρεία αποφάσεων των διοικητικών, πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας μας. (…) Συνεπώς, οι δημοσιογράφοι και λοιποί εργαζόμενοι (διοικητικοί υπάλληλοι) στην εφημερίδα “Αυριανή” δεν υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ, αφού για τις εν λόγω κατηγορίες εργαζομένων υφίστανται δύο ειδικά ασφαλιστικά ταμεία, το ΤΣΠΕΑΘ και ο ΕΔΟΕΑΠ».
– «Την ίδια θέση έχει υιοθετήσει και ο Άρειος Πάγος, με αποφάσεις τόσο του Πολιτικού όσο και του Ποινικού Τμήματος (υπ’ αριθ. 65/2003, 570 και 2149/2004, 1741, 1742 και 1743/2007), κρίνοντας ότι ʽʽδιάταξη η οποία θέτει ως προϋπόθεση για την υπαγωγή σε έναν ασφαλιστικό φορέα την εγγραφή σε συγκεκριμένη επαγγελματική ένωση (π.χ. ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ) είναι ανίσχυρη γιατί προσκρούει στα άρθρα 12 παρ. 1 και 22 παρ. 5 του Συντάγματοςʼʼ».
– «Σημειώνω επίσης ότι, παρά την επιμονή του ΙΚΑ να υποβάλλει σε βάρος μου, ως νομίμου εκπροσώπου της εκδοτικής επιχείρησης, μηνυτήριες αναφορές, αθωώνομαι συστηματικά από τα Ποινικά Δικαστήρια (…) ενώ παλιότερες ποινές που μου είχαν επιβληθεί έχουν ακυρωθεί με αμετάκλητα βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (…) και μου επιστρέφονται τα χρήματα που κατέβαλα σε εκτέλεσή τους».
– «Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εφημερίδα σας αναφέρθηκε στο θέμα δήθεν οφειλών της επιχείρησής μου προς το ΙΚΑ, χωρίς να αναδείξει ή έστω να κάνει μνεία της παράνομης συμπεριφοράς του ΙΚΑ, το οποίο, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, την ισχύουσα νομοθεσία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ασφαλίζει κατηγορίες μισθωτών που δεν υπάγονται στην ασφάλισή του. Και όμως γνωρίζετε πολύ καλά το ζήτημα, αφού επανειλημμένως συνεργάτες της εφημερίδας και του ομίλου σας, αλλά και ο ίδιος προσωπικά ο κ. Γιάννης Αλαφούζος, μας έχουν ζητήσει στοιχεία και αναλυτική ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης και την πλήρη δικαίωση των επιχειρήσεών μου από την ελληνική δικαιοσύνη».


Σχολιάστε εδώ