ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε

*** «ΣΚΟΤΕΙΝΑ σχέδια» για τον… Κ. Καραμανλή επεξεργάζονται στο στρατόπεδο της Ντόρας. «Τώρα που… βγήκε από τη μέση ο Ρουσόπουλος θα βελτιωθούν έτι περισσότερο οι σχέσεις τους, θα έρθουν πιο κοντά», σημειώνουν συνεργάτες της υπουργού Εξωτερικών. Ανέκαθεν στο επιτελείο της κ. Μπακογιάννη πίστευαν ότι ήταν ο κ. Ρουσόπουλος που σταθερά τροφοδοτούσε τον πρωθυπουργό με «αρνητικές σκέψεις» και έβαζε εμπόδια κάθε φορά που οι δυο πλευρές προσέγγιζαν μεταξύ τους. Είναι επίσης γνωστό ότι η Ντόρα «φόρτωνε» στον πρώην υπουργό κάθε επικριτικό γι’ αυτήν δημοσίευμα στις εφημερίδες. Τώρα που ο «εχθρός» τέθηκε εκτός μάχης ανοίγει μια… νέα σελίδα στις σχέσεις Καραμανλή – Ντόρας. Οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ευχέλαια για να ξορκίσει το… επικείμενο κακό, δεν επιβεβαιώθηκαν. Ακόμη.

*** TO δικό της τέταρτο… θετικής δημοσιότητας εξασφάλισε η Φ. Πάλλη-Πετραλιά, όταν στις αρχές της εβδομάδας «διέρρευσε» σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα «πακέτο μέτρων» για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων. Από τα γεγονότα που ακολούθησαν τείνω να συμπεράνω ότι είτε βιάστηκε να δημοσιοποιήσει τα κυβερνητικά σχέδια, είτε ήταν υπέρ το δέον αισιόδοξη. Εκτός από τον εκνευρισμό του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε και την έντονη διάψευση του Γ. Αλογοσκούφη. Ο οποίος ναι μεν απάντησε στο ΠΑΣΟΚ, πλην όμως αναφερόταν και στις… διαρροές της υπουργού Απασχόλησης.

*** ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΣ και πιο ήρεμος εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες ο Κ. Καραμανλής. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη που συνομίλησαν μαζί του, τα οποία σημειώνουν ότι η παραίτηση του Θ. Ρουσόπουλου έχει «αποφορτίσει» το κλίμα στο Μαξίμου. «Δείχνει σαν να έχει φύγει από πάνω του ένα μεγάλο βάρος», λένε χαρακτηριστικά. Αντίθετα με το προηγούμενο ταξίδι στο Λονδίνο, όπου ο κ. Καραμανλής ήταν δύσθυμος και εκνευρισμένος, στο Κατάρ ήταν χαλαρός. Την παραμονή της αναχώρησής του για την Αθήνα έμεινε αρκετή ώρα στο μπαρ του ξενοδοχείου συνομιλώντας με την Ντόρα και τον Δούκα. Αλλά και στη διάρκεια της Κυβερνητικής Επιτροπής ο πρωθυπουργός ήταν γενικώς ευδιάθετος. Παρότι στην αίθουσα πλανιόταν το… πνεύμα του Ρουσόπουλου!

*** ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ να κινήσει τις διαδικασίες για το χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας δέχεται, σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός. Οι… εισηγητές του επισημαίνουν ότι λόγω του σκανδάλου με το Βατοπέδιο η κοινή γνώμη (αγανακτισμένη από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ηγούμενου Εφραίμ) θα είναι πιο συγκαταβατική, αν όχι σύμφωνη με μια τέτοια πρωτοβουλία. Προσθέτουν ακόμη ότι με την κίνησή του αυτή θα κάνει «άνοιγμα» προς τα αριστερά και συγκεκριμένα σ’ εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που ζητάει την ανεξαρτητοποίηση του Κράτους από την Εκκλησία. Ωστόσο, ο κ. Καραμανλής απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό. Αρκετά «μέτωπα» έχει ανοιχτά, ένα ακόμη είναι πολυτέλεια! (Μάλλον πράκτορες του… Αλαβάνου θα ʽναι οι συνεργάτες του Καραμανλή. Εκτός κι αν είναι αφελείς που λόγω… βλακείας απαλλάσσονται!)

*** ΠΑΡΑΠΟΝΑ και από το… ΠΑΣΟΚ έχει ο Θ. Ρουσόπουλος. Όχι γενικώς και αορίστως, αλλά ειδικώς και συγκεκριμένα από τον Β. Βενιζέλο. Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι με τις «επιθέσεις» εναντίον του τις προηγούμενες ημέρες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπέρασε τα όρια. Συνεργάτες του μάλιστα (του πρώην υπουργού) επισημαίνουν ότι ο κ. Ρουσόπουλος είχε βοηθήσει (;) τον κ. Βενιζέλο την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Λένε κι άλλα. Ότι ήταν ο κ. Ρουσόπουλος που φρόντισε το 2004 να «κλείσουν» κάποιες… εκκρεμότητες που άφησε πίσω του -στο υπουργείο Πολιτισμού- ο κ. Βενιζέλος.


Σχολιάστε εδώ