Διαλύουν το Ωνάσειο με επιλογή… φίλων…

Χαράς Ευαγγέλια! Μετά την απειλούμενη διάλυση του μεταμοσχευτικού προγράμματος του Ωνασείου φαίνεται πως ήρθε και η ώρα της Καρδιολογίας. Ο νέος λιονταρής φαίνεται να είναι καρδιολόγος, διευθυντής περιφερειακού νοσοκομείου που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον καθηγητή Κόκκινο, φέρνοντας σαν προίκα δωρεά γνωστού εφοπλιστή. Όπως λένε, ο τελευταίος προσφέρεται να χτίσει καινούργια πτέρυγα για εξωτερικά ιατρεία με αντάλλαγμα φυσικά την εκλογή του φίλου του καρδιολόγου. Και πάλι φαίνεται πως οι άξιοι διάδοχοι, που έχουν μοχθήσει στα 15 χρόνια λειτουργίας του Ωνασείου, είναι χαμένοι από χέρι. Και για μεν τη διοίκηση, καθώς και εκείνους που είναι πίσω της, δεν εκπλήσσεται κανένας. Όμως το Ίδρυμα Ωνάση θα ανεχθεί την προσβολή, να μπει στα χωράφια του κάποιος αυτοσχέδιος ευεργέτης με όχι και τόσο αλτρουιστικά κίνητρα; Απλώς ρωτάμε.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Δεν είδαμε να διορθώνεται η προκήρυξη για την πρόσληψη διευθυντή του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων, όπου από… αβλεψία ή εσκεμμένα -άγνωστο- ξέχασαν να βάλουν τον όρο περί πενταετούς αποδεδειγμένης εμπειρίας, που προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση και πρέπει απαραίτητα να έχει ο διευθυντής του προγράμματος.

Δεν… έχουν το ΦΕΚ στο οποίο έχει δημοσιευθεί η απόφαση του υπουργού Υγείας; Μ’ αυτήν την… παράλειψη δεν παρανομεί η διοίκηση του Ωνασείου; Τα επισημαίνουμε και αναμένουμε την αντίδραση του υπουργού κ. Αβραμόπουλου αλλά και του Ιδρύματος Ωνάση. Αυτά…


Σχολιάστε εδώ