Δεν κατέθεσε ο Φώλιας τα έγγραφα στη Βουλή!

Και περιορίστηκε ο κ. υπουργός, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την υποχρέωση που έχει από τον Κανονισμό της Βουλής, παραβιάζοντάς τον ουσιαστικά, σε μια απάντηση που τίποτε το καινούργιο δεν πρόσθεσε σε όσα έχει γράψει και αποκαλύψει για τη χαριστική αυτή ρύθμιση το «ΠΑΡΟΝ». Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή.

Τις ερωτήσεις, μαζί με το αίτημα για κατάθεση εγγράφων, είχαν υποβάλει στη Βουλή οι βουλευτές Ντ. Βρεττός (ΠΑΣΟΚ), Π. Λαφαζάνης και Δ. Αράπογλου (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Αϊβαλιώτης, Β. Αποστολάτος και Κ. Βελόπουλος (ΛΑΟΣ).

Ο κ. Φώλιας αποδέχεται, χωρίς καμιά αντίρρηση, (!) τη θέση της ΕΠΑ, που ως γνωστόν τη διοίκησή της έχουν ξένοι, περί «ανωτέρας βίας» (!), ενώ δεν είναι σύνηθες, ούτε καν σε διαγωνισμούς ευτελών ποσών, να αναγνωρίζει το υπουργείο τους προβαλλόμενους λόγους από τον προμηθευτή… Και η σύμβαση με την ΕΠΑ αφορά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Και μιλάει ο υπουργός για «έγγραφη δέσμευση της εταιρείας για πραγματοποίηση της αρχικής της υποχρέωσης κατασκευής των 2.000 χλμ. με παράταση ενός χρόνου»!

Και οι προβλέψεις για ποινικές ρήτρες και πρόστιμα λόγω μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων, πού πήγαν, κύριε Φώλια; Και η ζημία που θα υποστεί το Δημόσιο από τα 500 χλμ. δικτύου που θα στερηθεί για έναν χρόνο, αλλά και από τη μη εξυπηρέτηση των καταστημάτων που θα ήθελαν να συνδεθούν με το φυσικό αέριο, ποιος θα την πληρώσει, κύριε Φώλια; Πάλι το κορόιδο ο λαός…

Αρκεί άραγε μια έγγραφη δέσμευση για να μην εφαρμόζεται ο νόμος;

Διαβάστε λογική του κ. Φώλια:

«Για τα 500 χιλιόμετρα που η ΕΠΑ Αττικής θα κατασκευάσει εντός του 2009 δεν θα λάβει καμία κρατική επιχορήγηση. Ως εκ τούτου, το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί στην ΕΠΑ Αττικής ως κρατική επιχορήγηση, εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του έργου, θα είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από το ποσό που θα εισέπραττε εάν τα 2.000 χλμ. ολοκληρώνονταν εντός του αρχικώς προδιαγεγραμμένου χρονικού ορίζοντα, ήτοι έως το τέλος του 2008. Κατά συνέπεια η ΕΠΑ Αττικής οπωσδήποτε δεν ωφελείται από τη χρονική αυτή παράταση που εδόθη για την ολοκλήρωση των 2.000 χλμ. δικτύου, καθώς καλείται το υπολειπόμενο του έργου να το ολοκληρώσει αποκλειστικά με ίδιους πόρους».

Προφανώς θα αστειεύεστε, κύριε Φώλια. Θα κατασκευάσουν οι ξένοι (γιατί αυτοί αποφασίζουν στην ΕΠΑ, αφού έχουν το μάνατζμεντ) 500 χλμ. ΤΖΑΜΠΑ;

Αν δεν αστειεύεστε, δώστε αύριο τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι δεν θα πάρει ευρώ για 500 χλμ. Γιατί διαβλέπουμε, για να μην πούμε είναι ολοφάνερη, μια απόπειρα παραπλάνησης, χρησιμοποιώντας τη φράση «δεν θα λάβει καμία κρατική επιχορήγηση.

Η επιχορήγηση, κύριε υπουργέ, δεν είναι πέραν του προϋπολογισμού του έργου;

Όλα αυτά βέβαια θα ήταν σαφή αν καταθέτατε στη Βουλή, όπως είχατε υποχρέωση, όλο τον φάκελο. Άλλωστε έτσι δεν μας είχατε… απειλήσει ότι θα κάνετε με την απάντηση που μας στείλατε; Ποιος ο λόγος που… ξεχάσατε (;) να καταθέσετε τα στοιχεία που σας ζήτησαν οι βουλευτές στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου;

ΥΓ.: Δεν είδαμε πάντως, αν και πέρασε μία εβδομάδα, τις θέσεις σας στην καυτή ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα αυτό ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής… Άφηνε τόσα ερωτηματικά και αιχμές, και η σιωπή σας δεν είναι η καλύτερη αντίδραση…


Σχολιάστε εδώ