Αστάθεια: τα πραγματικά αίτια όπισθεν των φαινομενικών

Κύριε Διευθυντά,

Η πολλαπλώς κλονίζουσα τη χώρα μας πολιτική και οικονομική κρίσις, οφειλομένη εις πρωτοφανή σύγχυσιν μεταξύ αληθούς και ψευδούς, φαινομενικού και πραγματικού και ωφελίμου και βλαπτικού, έχει σαφή αίτια.

Δεν υπάρχει αντιπολίτευσις ικανή να αντιμετωπίση την κυβέρνησιν, η δε κυβέρνησις βάλλεται έσωθεν και έξωθεν της Ελλάδος, αδιαφόρως των σφαλμάτων που έχει διαπράξει.

Παρά ταύτα, είναι η μόνη κυβερνητική λύσις που μπορεί να εξαγάγη την χώραν από την πολιτικήν, οικονομικήν και εθνικήν κρίσιν της.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι έχοντες έστω και ελαχίστη αγάπην προς την πατρίδα ότι η εσωτερική μας κατάστασις εμπνέει τους πάσης φύσεως εχθρούς της χώρας (Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ, Τούρκους, Σκοπιανούς και Αλβανούς) να προσπαθούν να επωφεληθούν της εσωτερικής αδυναμίας αυτής.

Όπως έλεγε ο αείμνηστος πρέσβυς Αλέξης Κύρου (Ελληνική Εξωτερική Πολιτική), «Η εσωτερική κατάστασις μιας χώρας επηρεάζει την εξωτερικήν και αντιστρόφως. Οι εξωτερικοί εχθροί επωφελούνται της εσωτερικής καταστάσεως».

Η προσπάθεια αύτη των αντιπάλων της χώρας μας δεν πρέπει να ευοδωθή, η μόνη δε λύσις είναι η παραμονή της ΝΔ στην εξουσίαν μέχρι πέρατος της τετραετίας, οπότε η ολοκλήρωσις του προγράμματός της θα επιτρέψη εις τον ελληνικόν λαόν να δη καθαρώτερα και χωρίς παρωπίδες και μυωπία.

Πρέπει η παρούσα κυβέρνησις, απαλλασσομένη των βαριδίων, τα οποία ασφαλώς υπάρχουν, να ανασυγκροτηθή και να μπορέση να ολοκληρώση το πρόγραμμά της.

Εάν ανατραπή, οι σχεδιασμοί περί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων παρομοίων σχημάτων θα ανοίξουν διάπλατα τον δρόμον της περαιτέρω υποβαθμίσεως της χώρας μας, αλλά και της συρρικνώσεως αυτής.

Χαραμάδες και οδοί εισχωρήσεως στη ΝΔ δεν υπάρχουν, πλην ίσως μιας, η οποία πρέπει να κλείση το συντομότερον δυνατόν.

Οι γνωρίζοντες κατανοούν τον υπαινιγμόν, ο οποίος πρέπει να επαληθευθή και να αποτραπή.

Αναστάσιος Π. Ζολώτας


Σχολιάστε εδώ