Αλογοσκούφης και Σουφλιάς «άδειασαν» την Πετραλιά

Δυσάρεστη έκπληξη για την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας επεφύλασσε η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη: Με απούσα την κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, δύο κορυφαίοι υπουργοί, οι κ. Γ. Αλοφοσκούφης και Γ. Σουφλιάς, επετέθηκαν κατά της υπουργού με οξύτητα που εξέπληξε πολλούς.

Ο κ. Αλογοσκούφης «άδειασε» την κ. Πετραλιά, καθώς, με πρόσχημα τις διαρροές για τα μέτρα που προετοιμάζει το υπουργείο προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, ουσιαστικά εξέφρασε πλήρη διαφωνία με την ουσία και τη στόχευση των μέτρων αυτών. Σημειώνεται πως ο κ. Αλογοσκούφης έχει «μαζεμένα» κατά της κ. Πετραλιά, καθώς η υπουργός αναπτύσσει αντιπαράθεση με τον προστατευόμενό του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου. Όπως είναι γνωστό, ο εκλεκτός του κ. Αλογοσκούφη ηγείται της «αντισυνταγματικής» στάσης των τραπεζιτών για άρνηση συμμετοχής στις συλλογικές διαπραγματεύσεις της ΟΤΟΕ, ενώ προκάλεσε και πάλι όταν η ΕΤΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μην υπογράψει σύμβαση με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο κ. Αράπογλου το βράδυ της Τετάρτης με την υπουργό Απασχόλησης, μαθαίνουμε πως δήλωσε «άγνοια» για την απόφαση των υπηρεσιών της ΕΤΕ που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και από ΓΣΕΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αν η «άγνοια» του κ. Αράπογλου οδηγήσει σε αναθεώρηση της επαίσχυντης απόφασης, θα φανεί σύντομα.

«Έκπληξη» για πολλούς αποτέλεσε η στάση του κ. Σουφλιά. Εκτιμάται πως ο υπουργός αντέδρασε όχι λόγω διαφωνίας με τα μέτρα, αλλά γιατί η δημοσιοποίησή τους αφαιρούσε από τον πρωθυπουργό την πρωτιά των εξαγγελιών τους. Αν τα μέτρα υιοθετηθούν και από τον πρωθυπουργό παραμένει το ζητούμενο.


Σχολιάστε εδώ