MUSIC + MEDIA

// Φορτωμένοι με πολλές νέες και καλές κυκλοφορίες από έλληνες καλλιτέχνες θα είναι οι επόμενοι μήνες. Οι δισκογραφικές εταιρείες ελπίζουν ότι αυτό το γεγονός θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις τους αυτές τις γιορτές, όμως η οικονομική ύφεση δεν αποκλείεται να τις πλήξει κι αυτές.

// Οι απανωτές μεγάλες κυκλοφορίες έχουν προκαλέσει, όπως είναι αναμενόμενο, το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης και όλοι μπαίνουν στην πλειοδοσία προκειμένου να κερδίσουν την «πρώτη μετάδοση».

// Ο συνδυασμός πολλών μέσων είναι η ιδανική πλατφόρμα και αυτό συνέβη στην περίπτωση του Αντώνη Ρέμου. Έγινε μετάδοση του νέου τραγουδιού του και ζωντανή συνέντευξη ταυτόχρονα στο Mad TV, στην εκπομπή του Θ. Γεωργαντά, και στον Sfera, στην εκπομπή της Ν. Γερμανού.

// Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρώτη μετάδοση του νέου τραγουδιού και κλιπ της Άννας Βίσση, από το Love Radio, το Mad TV και το www.mad.tv, ενέργεια η οποία υποστηρίζεται επικοινωνιακά και από το Alter.

// Οι κινήσεις αυτές επιδιώκουν να γιγαντώσουν τον θόρυβο γύρω από τις νέες κυκλοφορίες, ενώ βασική προτεραιότητα είναι η κορυφαία θέση στο Music Control.

// Η αδικαιολόγητη (όπως έχουμε πει πολλές φορές) εμμονή των στελεχών της δισκογραφίας στο να καταφέρουν μέσα σε μία εβδομάδα να φτάσουν την κορυφή, καταλήγει σε τέτοια πλύση εγκεφάλου από μερικούς σταθμούς, που τελικά το κομμάτι κινδυνεύει να καεί και να θεωρήσει ο καταναλωτής ανούσιο το να αγοράσει το cd – ή να πληρώσει για ένα download.

// Τα στελέχη των δισκογραφικών έχουν μετατρέψει το Music Control σε πεδίο αντιπαράθεσής τους, με αποτέλεσμα αντί να κάνουν όση προβολή χρειάζεται -και όχι παραπάνω- να καίνε το ένα μετά το άλλο τα τραγούδια τους προκειμένου να αποδείξουν ότι τα καταφέρνουν καλύτερα στο chart που εν τέλει βλέπουν μόνον αυτοί!

// Μιλώντας για Music Control, οι σταθμοί Rock FM και Angel αντικαταστάθηκαν στις μετρήσεις από τον Kiss και τον Δρόμο, επειδή οι δισκογραφικές δεν θέλησαν να δαπανήσουν έξτρα χρήματα για να τους μετρήσουν όλους.

// Μπορεί βέβαια όποιος σταθμός επιθυμεί να απευθυνθεί στο ίδιο το Music Control και να καταβάλει μια αμοιβή ώστε να συμπεριληφθεί στη μέτρηση αυτή.

// Το EMI Group ανακοίνωσε ζημίες 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχε 454 εκατομμύρια δολάρια ζημίες. Σχεδόν διπλασίασε τις ζημίες του, γεγονός που το καταλογίζει στην κακή απόδοση της Emi Music. Με δεδομένα τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης (η Terra Firma), δεν θα πρέπει να αποκλείουμε αλλαγές σύντομα.

// Σε ένα πολύ ενδιαφέρον του βιβλίο, «Το δίλημμα του πειρατή», ο συγγραφέας Matt Mason αναπτύσσει τη θεωρία του για το πώς η κουλτούρα της νεολαίας επανεφευρίσκει τον καπιταλισμό, και κατά την άποψή του όταν η αγορά δεν κάνει κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν, τότε δημιουργείται πειρατεία σε τεράστια κλίμακα.

// Είναι ευθύνη και τακτική επιβίωσης των παικτών της αγοράς να αναγνωρίζουν γρήγορα τις ανάγκες αυτές και να ανταποκρίνονται αμέσως σε αυτές, χωρίς να αγκιστρώνονται στα κεκτημένα.


Σχολιάστε εδώ