Όλοι δείχνουν τον Δήμο Αθηναίων

ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ παράδειγμα των σχολείων που βρίσκονται δίπλα στα δικαστήρια, επικαλείται η αντινομάρχης Αθηνών κ. Χαρά Κεφαλίδου στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Φιλίνη και Μιχάλη Παπαγιαννάκη για τον κίνδυνο που θα προκαλέσει στην ασφάλεια των 500 και πλέον μαθητών της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος το σχεδιαζόμενο κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών. «Η απόφαση της πρώην υπουργού Μαριέτας Γιαννάκου που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών βρίσκει σύμφωνη τη Νομαρχία Αθηνών», αναφέρει στην απάντησή της η Κεφαλίδου, συμπληρώνοντας πως «αν είναι αναρίθμητα τα σχολεία που λειτουργούν στον αστικό ιστό της όλης σε περιοχές επιβαρημένες όχι μόνο κυκλοφοριακά, αλλά και με οχλούσες δραστηριότητες (π.χ. λεωφόροι με διαμπερή κυκλοφορία, δικαστήρια Σχολής Ευελπίδων κ.λπ.)»! Θέση που τουλάχιστον βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα διακηρύσσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

ΕΝΑ ΑΠΟ τα βασικά επιχειρήματα της Κεφαλίδου στην απάντηση της προς τους 3 βουλευτές είναι πως το επίμαχο οικόπεδο «επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες της νομαρχίας» «λόγω της ύπαρξης Μετρό σε κοντινή απόσταση, το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο των πολιτών του λεκανοπεδίου και έτσι μειώνεται η κυκλοφοριακή επιβάρυνση». Μόνο που όλοι όσοι μένουν στην περιοχή γνωρίζουν πως απλώς η γειτονιά δεν έχει Μετρό. Οι δύο σταθμοί βρίσκονται στο Μεταξουργείο και τα Σεπόλια και μόνο ο πρώτος έχει επικοινωνία με την Ακαδημία Πλάτωνος, αλλά μόνο με λεωφορεία! Κανείς δεν θέλει να πιστέψει πως υπάρχει επιχείρηση παραπλάνησης των βουλευτών, παρά μόνο παρανόηση, εξαιτίας της άγνοιας επί των πραγματικών δεδομένων της περιοχής, αφού κάποια άλλα πρόσωπα στον δήμο ισχυρίζονταν πως απέναντι από το οικόπεδο δεν υπάρχουν σχολεία!

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ έως σήμερα για μελέτες και αρχαιολογική ανασκαφή έχει φτάσει το 1,5 εκατ,. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η Κεφαλίδου. Όμως, τόσο από τις απαντήσεις που έδωσε τη αντινομάρχης όσο και ο υφυπουργός εσωτερικών Θαν. Νάκος και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ελ. Καλογιάννης προκύπτει πως καθοριστικό ρόλο έπαιξε ως σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, είτε χορηγώντας τη σχετική άδεια από την πολεοδομία είτε μη προτείνοντας το συγκεκριμένο οικόπεδο ως χώρο ανέγερσης του 130ο νηπιαγωγείου. Η Κεφαλίδου αναφέρει πως «η Νομαρχία Αθηνών εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 1684/2007 οικοδομική άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων για την ανέγερση κτιρίων γραφείων για τη στέγαση υπηρεσιών σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της, στην οδό Αίμωνος και Ευκλείδου, στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος, έκτασης 1.404,26 τμ». Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο υφυπουργός εσωτερικών Αθ. Νάκος.


Σχολιάστε εδώ