Όλα ήταν πολύ μελετημένα

Η απουσία του Καραμανλή από τη συνεδρίαση της Τετάρτης ήταν έξυπνη κίνηση! Δεν ήθελε να χρεωθεί την επίθεση του Θόδωρου κατά του Παπανδρέου. Τον άφησε να τα χρεωθεί όλα. Και εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι δεν το είχε πει σε κανέναν ότι δεν θα πάει στη Βουλή. Του είχαν μάλιστα γράψει και τον λόγο που θα έλεγε. Είχε βέβαια υπέρ του το προηγούμενο ότι κανένας πρωθυπουργός δεν ήταν παρών σε συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

// Ο Ρουσόπουλος πάντως έστησε όπως ήθελε το σκηνικό της ομιλίας του. Επέλεξε και την ώρα για να είναι σε… εθνική μετάδοση απ’ όλα τα κανάλια. Και των «νταβατζήδων» συμπεριλαμβανομένων. Και μετά έχει παράπονο ότι τον χτυπάνε. Και του ‘καναν μεγάλη χάρη, δίνοντάς του αρκετή ώρα στο πανάκριβο δελτίο των 8.

// Εκείνη την ώρα τον Θόδωρο δεν τον ενδιέφερε η Βουλή! Ούτε το υψηλό ακροατήριο. Το καφενείο ήθελε. Και το εξασφάλισε.

// Πολλοί είδαν την ομιλία του ως αποχαιρετιστήρια. Άλλοι ως αρχηγού κόμματος. Προφανώς βιάζονται πολύ.

// Άκουσα ότι μετά το τέλος της ηρωικής εξόδου στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή δέχθηκε ο Θόδωρος τα συγχαρητήρια της Ντόρας και τηλεφωνικά του μπαμπά Μητσοτάκη, που του πρόσφερε τη στήριξή του… Ξαφνικές αγάπες προέκυψαν… Περίεργα πράγματα συμβαίνουν.

// Χορό πάντως έστησαν οι εχθροί… Κάποιοι κολλητοί του Μεϊμαράκη το γλέντησαν… Επιτέλους τέλος… Και οι πόρτες του Μαξίμου ανοίγουν, έλεγαν… Μίσος να δουν τα μάτια σας…

// Αν φοβόντουσαν τη μυστική ψηφοφορία, γιατί δεν ρώταγαν το ΠΑΣΟΚ; Θα τους πρότεινε να προσφύγουν σε… ομοιόμορφα ψηφοδέλτια.

// Άλλοι πιο έμπειροι θα τους έλεγαν ότι οι… μυστικές ψηφοφορίες είναι πιο φανερές και από τις φανερές… Εκτός κι αν έχουν οι πονηροί κρυμμένο στην τσέπη το λευκό… Οι κάμερες όμως είναι σίγουροι ότι δεν θα τους γράψουν;


Σχολιάστε εδώ