τυπο-Θεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες του «Αγγελιοφόρου» την προηγούμενη βδομάδα ήταν: Δευτέρα 13/10 6.470 φύλλα, Τρίτη 14/10 6.460, Τετάρτη 15/10 7.440, Πέμπτη 16/10 7.640, Παρασκευή 17/10 6.120, Σάββατο 18/10 6.430, Κυριακή 19/10 22.340 φύλλα.

~ Μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ να παραπέμψει στο πειθαρχικό -και μάλιστα με το ερώτημα της διαγραφής- τη Θάλεια και τον Νικολαΐδη, επειδή αποφάσισαν να μη μεταδοθεί η ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ένωσης για το θέμα των συμβασιούχων, ο Παναγόπουλος έκανε πίσω και αποδέχτηκε να δεχθεί το ΔΣ των θεσσαλονικιών δημοσιογράφων στο γραφείο του στην Αθήνα. Οι τρεις της παράταξης του Αδάμ δεν πήγαν στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν μόνον ο πρόεδρος Μάκης Βοϊτσίδης και οι Δημήτρης Ντόζης, Τάσος Φωκιανίδης και Μαρίνα Μεϊντάνη. Ο Παναγόπουλος εμφανίστηκε με «νερό στο κρασί του» και τους είπε ότι οι συμβασιούχοι μετά από τρίμηνη διακοπή των συμβάσεών τους θα μπορέσουν να συνάψουν νέες συμβάσεις με την ΕΡΤ. Οι Θεσσαλονικείς εξοργίστηκαν όταν στην απαίτησή τους να σέβεται την αυτονομία της ΕΡΤ3, η οποία δεν αποτελεί παράρτημα ούτε υποκατάστημα της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε: «Δεν σας αφορούν αυτά. Αυτά είναι θέματα διοίκησης», τους είπε, εκπέμποντας αλαζονεία. Μάλιστα!

~ Άγνοια δήλωσε ο Τάσος Σπηλιόπουλος για την απόφαση της Θάλειας και του Νικολαΐδη να απαγορεύσουν τη μετάδοση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έγινε έξαλλος που αδιαφόρησαν ακόμη και να τον ενημερώσουν και τους ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που τους διαγράψει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης από μέλη της, θα τους ζητήσει τις παραιτήσεις.

~ Οι αγγουροξυπνημένοι Θεσσαλονικείς φανς των κυριακάτικων εφημερίδων έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας το πρωτοσέλιδο της «Μακεδονίας» της προηγούμενης Κυριακής, που κυκλοφόρησε με κεντρικό πηχυαίο τίτλο: «Αποκαλύπτουμε το μυστικό του Γεωργίου του Β΄». Το πρωτοσέλιδο της ιστορικής εφημερίδας «κοσμούσαν» φωτογραφίες της πάλαι ποτέ βασιλικής οικογένειας, ενώ υπήρχαν νουθεσίες για την ωφελιμότητα του γένους να γνωρίζει την ιστορία του. Η έκπληξη των αναγνωστών έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν είδαν την ένδειξη «Αποκλειστικό» να φιγουράρει στον υπέρτιτλο του πρωτοσέλιδου. Κάποιοι από τους γεροντότερους υπέθεσαν ότι στον ύπνο τους ταξίδεψαν στον χρόνο και βρέθηκαν μερικές δεκαετίες πριν. Οι νεώτεροι πάλι -που δεν γνωρίζουν ότι πριν τον Κωνσταντίνο υπήρξε Παύλος και πριν από αυτόν Γεώργιος- θεώρησαν πως το πρωτοσέλιδο αφορά στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο η εφημερίδα περιέγραφε ως Β΄ μετά τον παππού του «Γέρο της Δημοκρατίας».

~ Δεν γνωρίζω τι φύλλα πούλησε η «Μακεδονία» με την αποκάλυψη του… μεγάλου μυστικού του Γεωργίου του Β΄ (όσοι θέλετε να το μάθετε, ανατρέξτε στο www.makthes.gr), καθώς τα στοιχεία κρατούνται κρυφά. Ξέρω όμως ότι η επιλογή του Γουσίδη να μετατρέψει την εφημερίδα σε περιοδικό ιστοριοδιφών δεν βρήκε σύμφωνους τους συντάκτες, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους. Ο Γουσίδης όμως επέμενε.

~ Όχι ως συμβασιούχος της ΕΡΤ, αλλά ως εκπρόσωπος Τύπου της νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε η Νένα Ουζουνίδου στη νομαρχιακή συνέλευση των γαλάζιων, προσπαθώντας να παρεμποδίσει τους εκπροσώπους του Τύπου -συναδέρφους της- να κάνουν τη δουλειά τους. Για τις κάμερες ήταν κατηγορηματική. «Έχω ρητή εντολή της Ρηγίλλης να μην υπάρξουν πλάνα», τους είπε. Όσο για τους δημοσιογράφους, τους επετράπη να στηθούν έξω από το παράθυρο και εκεί -στο όρθιο- να κρατούν τις σημειώσεις τους. Εύγε.

~ Μπάχαλο τα ‘χει κάνει ο διευθυντής ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 Ξάνθος Χήτας, προκαλώντας μύριες αντιδράσεις των… υφισταμένων του δημοσιογράφων. Τελευταία σκηνή οι απαξιωτικές του αναφορές κατά δημοσιογράφου εργαζομένου στην ΕΡΤ, τις οποίες μάθαμε ότι εκστόμισε σε σύσκεψη με τους διευθυντές των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΤΡΙΑ (102 και 95.8). Οι αυτήκοοι μάρτυρες ενημέρωσαν τον θιγόμενο, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στην Ένωση ζητώντας την παραπομπή του Χήτα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Να σημειώσω ότι κατά του ιδίου εκκρεμούν και άλλες δύο καταγγελίες στο πειθαρχικό, του Λυκεσά και του Γκίρμπα.

~ Πολύ καλές εντυπώσεις προκάλεσε ο «Δικέφαλος», η ΠΑΟΚτζίδικη εβδομαδιαία εφημερίδα που βγάζει ο Στέλιος Γρηγοριάδης και γνωστοί αθλητικογράφοι της Θεσσαλονίκης (Καραμητρούσης, Βραζιλιάνος, Τζατζαράς κ.ά.). Η εφημερίδα θα κυκλοφορεί την επομένη κάθε αγώνα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και θα έχει πλούσιο φωτογραφικό και δημοσιογραφικό υλικό από τα ματς αυτά. Καλή επιτυχία.


Σχολιάστε εδώ