Τα 28 δισ. ευρώ να μη γίνουν σχέδιο… Μάσας!

Το πάρτι που μεθοδεύεται έχει οργανωθεί καλά. Διά χειρός, μάλιστα, εκείνων που οδήγησαν στο κραχ. Που αντί να πληρώσουν, η κυβέρνηση τους χρυσώνει και από πάνω. Σώζει αυτούς που βούλιαξαν την οικονομία. Και απειλούνται εξαιτίας τους μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Και χιλιάδες εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά.

Θα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, κύριε Καραμανλή, αν ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ να δοθούν στις τράπεζες τα 28 ΔΙΣ. ευρώ. Η αγορά είναι αυτή που καρδιοκτυπά και πρέπει να προστατευτεί. Και πρώτο μέτρο είναι η συγκράτηση των επιτοκίων δανεισμού (στεγαστικών, κινήσεως, προεξοφλήσεις κ.λπ.) στα ποσοστά στα οποία έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις, με επιδότηση από τα 28 ΔΙΣ. που θα καθοριστεί όμως από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως και η συνέχιση της δανειοδότησης / χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, μετά από έλεγχο (και όχι λόγω… προσβάσεων), ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς, γιατί αν καταρρεύσει θα γεμίσουν οι δρόμοι από άνεργους και πεινασμένους.

Αλίμονο, κύριε Καραμανλή, αν τα 28 ΔΙΣ. γίνουν ένα νέο σχέδιο ΜΑΣΑΣ και παγωμένων πιστώσεων… Ούτε βεβαίως προβληματικών επιχειρήσεων.


Σχολιάστε εδώ