ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα είπανε, συμφωνήσανε στις επιταγές της Κοντολίζα Ράις, συντάξανε ένα σχέδιο λύσης, το πήρε ο Χιλ, καλέσανε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον υπάλληλό τους Μάθιου Νίμιτς και αυτός με τη σειρά του το κυκλοφόρησε ως πρόταση λύσης του ονόματος των Σκοπίων.

Την Ελλάδα δεν την έλαβαν υπόψη τους και δικαιολογημένα, αφού προφανώς θα είχαν εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή της στις πολλαπλές και σε όλα τα κλιμάκια επαφές του ελληνικού και του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, πλην μικρής εξαίρεσης, που εκπροσωπούνται στη Βουλή έχουν ταχθεί παρανόμως υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Η παρανομία έγκειται στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει ακόμα και σε πρόσφατη δημοσκόπηση απορρίψει τη σύνθετη ονομασία, όπως είχε κάνει και το Συμβούλιο Αρχηγών του 1992. Αυτή η απόφαση του 1992 ισχύει και ισχύει στο ακέραιο, όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός μας, και όμως τη γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια. Από τη σταθερή μας θέση, της μη σύνθετης ονομασίας, υποχωρήσαμε ατάκτως και άνευ αποχρώντος λόγου στην ακριβώς αντίθετη όχθη, αυτή της σύνθετης ονομασίας.

Οι Αμερικανοί κατόπιν αυτού μας ρωτήσανε: Αφού τώρα θέλετε σύνθετη ονομασία, η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» σας κάνει; Μας κάνει! Απαντήσαμε εμείς με ανακούφιση. Μα ο λαός σας είναι αντίθετος, προσθέσανε ο Αμερικανοί. Θα αρχίσουμε να το συζητάμε στα παράθυρα και σιγά σιγά θα το χωνέψουν, ήταν η απάντηση. Κάτω λοιπόν από την αποδεκτή από την Ελλάδα ονομασία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στήθηκε στα Σκόπια η μεγάλη κομπίνα σε βάρος του Ελληνισμού: «Βόρεια Μακεδονία θέλετε οι Έλληνες, έτσι δεν είναι; Πάρτε την, μαζί με τα παραγεμίσματά της».

Τα παραγεμίσματα

Ακούστε λοιπόν και φρίξτε τι παγίδες μας βάλανε οι Αμερικανοσκοπιανοί ως συμπαρομαρτούντα στην ταμπέλα «Βόρεια Μακεδονία». Πρώτη παγίδα ήταν το έναντι ποίων θα ισχύει αυτή η ονομασία. Γράφουν λοιπόν ότι θα ισχύει έναντι όλων όσοι δεν θέλουν να αποκαλούν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία. Μα αφού οι Αμερικανοί, εκβιαστικά και ακυρώνοντας τον ΟΗΕ, καθιέρωσαν για όλον τον κόσμο το όνομα «Μακεδονία», πώς είναι τώρα δυνατόν να αλλάξουν στο «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»; Άρα το όνομα «Μακεδονία» θα ισχύει παντού και μόνο για την Ελλάδα και ίσως την Κύπρο θα ισχύει το «Βόρεια Μακεδονία». Καλά, για τόσο ηλίθιους μας έχουν; Διπλωματία δεν είχαμε ποτέ μας, αλλά και ηλίθιοι είναι κάτι που παραπάει.

Δηλαδή όλη η φασαρία γίνεται για να ξεγελάσουμε τον ελληνικό λαό και να του πούμε ότι τα Σκόπια δεν θα τα λες «Μακεδονία» αλλά «Βόρεια Μακεδονία». Άρα φτάσαμε στο χείριστο της διπλής ονομασίας. Νομίζετε όμως ότι εδώ σταμάτησαν οι Αμερικανοσκοπιανοί; Λάθος! Τα χειρότερα είναι παρακάτω. Λένε ότι τα Σκόπια στο εσωτερικό, στην επίσημη ονομασία τους, στα διαβατήρια, στις ετικέτες παραγωγής (product labels), στα ΜΜΕ, τουτέστιν παντού, θα ονομάζονται σκέτα «Μακεδονία». Απορεί κανείς η Ελλάδα τι κερδίζει από μια τέτοια συμφωνία. Αφού αφορά η διπλή ονομασία μόνο την ίδια την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε αξιοπρεπώς να τα ονομάζει απλώς Σκόπια;

Η συνέχεια είναι ακόμη χειρότερη. Αφού, λένε, η Ελλάδα έχει δεχθεί αυτήν την ονομασία, που φυσικά μόνο γι’ αυτή θα εφαρμοσθεί, τα Σκόπια θα βρουν τον δρόμο ανοιχτό για ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η γλώσσα και η εθνικότητα θα αναφέρονται ως μακεδονικές. Δηλαδή τα γελοία, κατά το δικό μας ΥΠΕΞ, του Γκρούεφσκι τα βρίσκουμε τώρα μπροστά μας σε επίσημα έγγραφα. Τι να πει κανείς, φαίνεται ότι οι γελοίοι βρίσκονται κάπου αλλού. Η τελική διαπραγματευτική γραμμή (bottom line) είναι ότι τα Σκόπια χρειάζονται διασφαλίσεις ότι η γλώσσα και η εθνότητα θα συνοδεύονται οπωσδήποτε από το επίθετο «μακεδονική» και όχι «βορειομακεδονική».

Νομίζετε ότι τελειώσαμε; Λοιπόν, έχει τόσα ακόμη επιβαρυντικά για την Ελλάδα το έγγραφο, που δεν έχω χώρο να τα αναφέρω. Αρκούμαι μόνο στα δικαιώματα του Γκρούεφσκι, ο οποίος μπορεί να παρέμβει εκφράζοντας αντιρρήσεις για το πακέτο λύσης. Να θέσει τον επιθετικό προσδιορισμό σε παρένθεση. Να είναι η αναγνώριση γλώσσας και εθνότητος ρητή και όχι σιωπηρή. Το FYROM, όπου χρησιμοποιείται, να αντικατασταθεί από το νέο όνομα. Ο ΟΗΕ να επικυρώσει και όχι να συστήσει το νέο όνομα, για να μείνει τελικά μόνο το «Μακεδονία». Δεν θέλω να συνεχίσω αυτόν τον κατάλογο ντροπής για την πατρίδα μας. Απορώ μόνο πώς δεν ντρέπονται ακόμα να κάνουν δηλώσεις αυτοί του ΥΠΕΞ. Το παιχνίδι είναι στημένο.

Οι Κουραμπιέδες
(Ιστορική ονομασία που το 1920 έδωσε ο ελληνικός λαός στους άκαπνους των μετόπισθεν της μεγάλης εκστρατείας της Μ. Ασίας)

Οι σημερινοί Κουραμπιέδες χαρακτηρίζουν τις αντιρρήσεις του ελληνικού λαού για το όνομα «μπούρδες». Το ΥΠΕΞ ασχολείται μόνο με το να κλείσει το θέμα, για να μη θυμώνουν οι Αμερικανοί. Τα κόμματα εξουσίας σιωπούν ενόχως, τα δε της Αριστεράς έχουν βάλει μπρος τις νεολαίες τους και λένε τους Σκοπιανούς καθαρά Μακεδόνες. «Σύντροφοι Μακεδόνες», τους προσφωνούν στις συναντήσεις τους. Έτσι προκλητικά και ασύστολα και μετά λαϊκίστικα, για να ξεγελάσουν το πόπολο, βρίζουν τους Αμερικανούς που αναγνώρισαν τα Σκόπια το 2004 ως «Μακεδονία».

Ευτυχώς ο ελληνικός λαός έγκαιρα πήρε χαμπάρι αυτούς του Συνασπισμού και άρχισε ομαδικά να τους εγκαταλείπει στις δημοσκοπήσεις. Θυμηθείτε την εικόνα του Τσίπρα δεμένου στην καρέκλα από τους φτιαγμένους και τις απόψεις του περί ναρκωτικών. Η άποψη περί ηλικιακής ανανέωσης της πολιτικής με σαβούρες αποδείχθηκε ό,τι χειρότερο για τον τόπο. Αυτοί φέρανε τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Η ανανέωση πρέπει να υπακούει μόνο στους όρους της αξιοκρατίας και της ελληνικότητος, αν θέλουμε να δούμε προκοπή.

Το γεγονός της Μελίτης αποσιωπήθηκε. Εκεί δύο εγκάθετοι του Ουράνιου Τόξου απαγόρευσαν στον Ελληνικό Στρατό να περνά από το χωριό τους. Για την αντίδραση Στρατού και Πολιτείας μη ρωτάς. Σκέψου να γινότανε αυτό στην Τουρκία. Μου έκανε εντύπωση η δήλωση πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Είπε: Δεν θέλουμε συνήγορο τον Γκρούεφσκι. Μπορούμε μόνοι μας να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Δηλαδή τα δικαιώματά τους υπάρχουν για να απαγορεύουν στον Ελληνικό Στρατό να κάνει ασκήσεις στην περιοχή τους; Αυτό διεκδικούν; Πιστεύω ότι και οι κάτοικοι της Μελίτης ακολουθούν τη συντριπτική πλειονότητα των Μακεδόνων και δεν βρίζουν τον Στρατό μας.

Ευτυχώς που στη συνάντηση των τεσσάρων στα Σκόπια δεν παρίστατο η ελληνική πλευρά, γιατί τότε ίσως το κείμενο να ήταν ακόμα χειρότερο. Τελικά από την ξεφτίλα και την καταστροφή μας σώνει εκάστοτε ο Γκρούεφσκι που μπροστά στην πλεονεξία του απορρίπτει όλες τις προταθείσες μέχρι τώρα ονομασίες.


Σχολιάστε εδώ