στα ενδότερα των ομάδων

Μπάχαλο έγινε το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις συζητήσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα! Έτσι δικαιώνεται απόλυτα ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων με όλες τις ομάδες της κατηγορίας».

Από το 2006 το φώναζε ο Μητρόπουλος, αλλά τότε οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων τον κατηγορούσαν ότι απλώς προσπαθούσε να αποτρέψει την ίδρυση της Σούπερ Λίγκας. Στην πορεία, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΕΠΑΕ αποδείχθηκε προφητικός, καθώς ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη και η Ξάνθη του Χρήστου Πανόπουλου, των δύο εκ των τεσσάρων παραγόντων οι οποίοι συμμετείχαν στη νέα συμφωνία της… Γιάλτας, διαχώρισαν τις θέσεις τους από τους υπόλοιπους.

Η τακτική του Κόκκαλη ήταν αναμενόμενη για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την ημέρα που ολοκλήρωσε τις καλοκαιρινές διακοπές του άλλωστε, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδειξε διάθεση να μετατρέψει το παιχνίδι «σε όλοι σας και μόνος μου».

Γιʼ αυτό και άρχισε να ασχολείται καθημερινά με κάθε λεπτομέρεια που αφορά στη λειτουργία του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι λειτούργησε ο Κόκκαλης και στην περίπτωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τι σας έγραφε επί δύο εβδομάδες το «Παρόν», δηλαδή ο διπλανός μου, για τον Γκαλέτι; Ότι στον Ολυμπιακό θέλουν να τον κρατήσουν και πως ο Αργεντινός το σκέφτεται σοβαρά αν ικανοποιηθεί οικονομικά.

Το θέμα λοιπόν άρχισε να κυκλοφορεί και στις καθημερινές εφημερίδες. Ο Γκαλέτι άλλωστε κάνει τη διαφορά για τους «ερυθρόλευκους» και είναι φυσιολογικό να ποντάρει πολλά ο Κόκκαλης σε αυτόν.

Κι ενώ στη δεξιά πτέρυγα έλυσε το πρόβλημα ο Βαλβέρδε, στην αριστερή τον παιδεύει ακόμα ο Λέτο. Απείθαρχος εμφανίζεται ο Αργεντινός και στον Πειραιά σκέφτονται να πάρουν μέτρα, αν και ακόμα δεν τους ευνοούν οι συνθήκες.

Ο Βαλβέρδε, πάντως, έχει κατά νου μια λύση, ακόμα και για την περίπτωση που αργήσει η επιστροφή του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε πλήρη αγωνιστική δράση. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στον Ρέντη, ο Ισπανός προσανατολίζεται να καθιερώσει αριστερό χαφ τον Λεονάρντο.

Ούτως ή άλλως ο Βραζιλιάνος δεν δείχνει ότι μπορεί άμεσα να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, διότι όπως όλοι οι συμπατριώτες υστερεί ανασταλτικά. Αλλά ως δίδυμο με τον Ντομί στην πτέρυγα, ο Βαλβέρδε θεωρεί ότι μπορούν να του προσφέρουν λύσεις.

Κυρίως, βέβαια, να στείλει μήνυμα στον Λέτο. Διότι ο προπονητής του Ολυμπιακού εκτιμά ιδιαίτερα τον Αργεντινό, ο οποίος αποτέλεσε δική του επιλογή, αλλά δεν τον θέλει συγκεντρωμένο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και στη φιλοσοφία την οποία επιχειρεί να περάσει στους «ερυθρόλευκους» από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Στην ΑΕΚ ο Γιώργος Δώνης δείχνει ότι έχασε την ψυχραιμία του. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιεί και μια επίθεση σε όσους του ασκούν κριτική, αν και όπως υποστηρίζει δεν έχει πρόβλημα και αναγνωρίζει τα λάθη του.

Είναι σαφές ότι ο προπονητής της ΑΕΚ δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια πίεση, όπως αυτή που βιώνει στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της καριέρας του. Γιʼ αυτό και αντιδρά σπασμωδικά.

Ο Δώνης, άλλωστε, είχε συνηθίσει στο παρελθόν να μη δέχεται μύγα στο σπαθί του. Του το επιτρέπει εξάλλου και η εξαιρετική οικονομική κατάστασή του.

Ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύει και ο Κάρλος Καρβαλιάλ στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Πορτογάλος έχει εξαιρετικό όνομα στην πατρίδα του και γνωρίζει ότι αν μείνει ελεύθερος θα βρει αμέσως νέο εργοδότη.

Έτσι, αυξάνει καθημερινά τις απαιτήσεις του προς την ομάδα της Αρκαδίας. Γιʼ αυτό και στην Τρίπολη έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται με τον Καρβαλιάλ.

Το συμβόλαιο του Πορτογάλου, ωστόσο, είναι ισχυρό και με υψηλή αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Οπότε ο πρώην προπονητής της Σετούμπαλ πιέζει εκ του ασφαλούς για την απόκτηση παικτών με βάση τις δικές του επιλογές και όχι το σκάουτινγκ των Αρκάδων.

Στην Ξάνθη το πρόβλημα ονομάζεται Ζουέλα. Ο Αφρικανός έχει αντιληφθεί ότι ερίζουν κάποιες ομάδες για την απόκτησή του και πιέζει έμμεσα για να κατηφορίσει προς την Αθήνα, όπου θεωρεί ότι μπορεί να κάνει καριέρα.

Δημόσια, βέβαια, αποφεύγει να πει οτιδήποτε, αλλά το πράττουν για τον παίκτη της Ξάνθης οι συγγενείς του. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αδερφή του που έκανε δηλώσεις σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας και ανέφερε ότι ο Ζουέλα αισθάνεται την καριέρα του εγκλωβισμένη στην πόλη της Θράκης.

Φουριόζος μπήκε στη σεζόν ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο διεθνής πλέι μέικερ δείχνει απελευθερωμένος ψυχολογικά και, παρά την ύπαρξη περισσοτέρων σταρ στον Παναθηναϊκό, έχει αρχίσει και παίρνει διαρκώς περισσότερες πρωτοβουλίες.

Ρόλο στη μεταμόρφωση του Διαμαντίδη έχει παίξει και η επιθετική άμυνα που παίζουν πλέον όλοι οι παίκτες του «τριφυλλιού». Ακόμα και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που δείχνει τρομερή διάθεση να υιοθετήσει τη φιλοσοφία του Ομπράντοβιτς.

Τι σας έλεγα για τον ΟΦΗ και τις επιπτώσεις της γκρίνιας; Όπως ακριβώς τα γράφαμε βγήκαν τα πράγματα. Ακριβώς στον πόντο!

Τα χειρότερα, όμως, δεν έχουν έρθει ακόμα για τους Κρητικούς. Όπως έγραψε και ο διπλανός, οι περισσότεροι παίκτες σκέφτονται να ζητήσουν μεταγραφή επειδή δεν αντέχουν όσα γίνονται στον ΟΦΗ.

Τη λύση, βέβαια, μπορεί να δώσει ο Νίκος Μαχλάς με τους επιχειρηματίες που τον πλαισιώνουν. Αν και για τον πρώην φορ της ομάδας ακούγονται διάφορα.

Το βέβαιο είναι ότι και ο Φανούρης Βατσινάς έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να μείνει για πολύ καιρό στην προεδρική καρέκλα. Έστω και αν αποφασίσει να μιμηθεί τον Γιάννη Γούμενο και να διοικήσει από την Αθήνα!


Σχολιάστε εδώ