Περίεργα πηγαινέλα των κρίσιμων αρμοδιοτήτων για την ΚΕΔ που αφορούν τις ανταλλαγές με το Βατοπέδιο!

Τουλάχιστον απορίες και ερωτηματικά προκαλούν οι αποφάσεις του

υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη σχετικά με τον καθορισμό αρμοδιοτήτων των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, αρμοδιοτήτων που έχουν σχέση με τις ανταλλαγές του Εφραίμ και οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του κ. Αλογοσκούφη το 2004, όταν δηλαδή ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή, η αρμοδιότητα για θέματα της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, καθώς και της εποπτείας των νομικών προσώπων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) ΑΕ και της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων ανατίθεται στον τότε υφυπουργό Πέτρο Δούκα, τις οποίες το 2003 ο τότε υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης είχε αναθέσει στον υφυπουργό Απόστολο Φωτιάδη. Λογικά θα έπρεπε να ανατεθούν στον διάδοχό του Αδάμ Ρεγκούζα.

Με άλλη εξάλλου απόφαση του κ. Αλογοσκούφη το 2005, μετά την αντικατάσταση του Ρεγκούζα από τον νυν υφυπουργό Αντώνιο Μπέζα, βλέπουμε να παραμένουν οι επίμαχες αρμοδιότητες στον κ. Πέτρο Δούκα. Αντιθέτως άλλαξαν χέρια το 2007, όταν και ανατίθενται με νέα απόφαση του Αλογοσκούφη στον Μπέζα.

Τις παίρνει δηλαδή από τον Δούκα, ο οποίος μετακόμισε στο υπουργείο Εξωτερικών ως υφυπουργός, και τις αναθέτει στον Μπέζα, αντί να μεταβιβαστούν στον διάδοχο του Δούκα, τον Νίκο Λέγκα.

Σ’ όλες τις σχετικές αποφάσεις προβλέπεται ότι οι αποφάσεις παραχώρησης κατά χρήση ή κυριότητα Δημοσίων Κτημάτων υπογράφονται και από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών!

Πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες βέβαια θα περνούσαν εντελώς απαρατήρητες εάν δεν είχε ξεσπάσει το μεγάλο σκάνδαλο της Βατοπεδίου.

Δικαίωμα φυσικά του κ. Αλογοσκούφη να παίρνει από τον ένα υφυπουργό αρμοδιότητες και να τις δίνει στον άλλον και μετά να τις ξαναπαίρνει ανάλογα όμως με το ποιος είναι ο υφυπουργός.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Για ποιον λόγο, είναι θέμα σε ποιον έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη;

Επισημαίνεται πάντως ότι τις αρμοδιότητες που αφορούν την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ο κ. Αλογοσκούφης τις μεταβίβασε στον Δούκα που ήταν υφυπουργός στο Γενικό Λογιστήριο και τις πήρε μόλις ο Δούκας πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μ’ αυτές τις περίεργες αποφάσεις ο

κ. Αλογοσκούφης συμπτωματικά (;) ενδεχομένως εμπλέκεται σ’ αυτήν την ιστορία των σκανδαλωδών ανταλλαγών προς χάριν του Εφραίμ…


Σχολιάστε εδώ