Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ έχουν τον λόγο

> Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση στα ολοήμερα σχολεία Μαραθώνα και Γραμματικού, τα οποία δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου. Με άλλη ερωτήσή του ο κ. Οικονόμου διαμαρτύρεται για την επικείμενη διακοπή της λειτουργίας των υποκαταστημάτων του ΟΤΕ στην Ανατολική Αττική (Βάρη – Καπανδρίτι) και στη Δυτική Αττική (Ασπρόπυργο, Βίλια, Νέα Πέραμο). Τονίζει ότι η απόφαση αυτή μόνο επιβλαβής μπορεί να είναι για τον ΟΤΕ, καθώς πρόκειται για περιοχές που αναπτύσσονται τα τελευταία έτη, ενώ υπογραμμίζει ότι η συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων του ΟΤΕ εξυπηρετεί την ενίσχυση των καταστημάτων «Γερμανός».

> Για τον συνολικό σχεδιασμό προστασίας του Υμηττού ζητά να πληροφορηθεί από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη. Τονίζει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του Υμηττού, αντί να προβλέπει την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων, επιχειρεί τη συρρίκνωση της Β΄ ζώνης προστασίας του και τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ενώ η κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων στον Υμηττό, σύμφωνα με περιβαλλοντικές μελέτες, θα επιβαρύνει ανυπολόγιστα το βουνό.

> Δώρο άδωρο είναι τα δάνεια κατοικίας του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, επισημαίνουν 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Αναφέρουν ότι οι οικογένειες-δικαιούχοι του Οργανισμού υφίστανται την κατάφωρη διάκριση της «νέας πολιτικής» του ΟΕΚ, η οποία υπολογίζει το ποσό του δανείου όχι με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου, αλλά με βάση την αντικειμενική επαυξημένη κατά 20%, αντίθετα με τους δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου δανείου ιδιωτικής τράπεζας, όπου ο ΟΕΚ υπολογίζει τη σαφώς υψηλότερη εμπορική αξία του ακινήτου.

> Για τη μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων με τα οποία ζητείται η επιστροφή του βοηθήματος των 3.000 και 10.000 ευρώ από κατοίκους των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Ηλείας διαμαρτύρονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κουτσούκος και Κατρίνης. Σημειώνουν ότι οι πραγματικά πληγέντες δεν μπορεί να είναι τα θύματα μιας κυβερνητικής πολιτικής που στο όνομα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων μοίρασε αφειδώς βοηθήματα με ασαφείς όρους, ιδίως τις πρώτες ημέρες, ευτελίζοντας την όλη διαδικασία.

> Ποιοι είναι οι λόγοι που ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν έχει παραδώσει το Κλειστό Γυμναστήριο της Κάντζας στον Δήμο Παλλήνης και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα παράδοσής του ερωτά τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός. Εξηγεί ότι το 2001 το κλειστό γυμναστήριο της Κάντζας είχε ορισθεί αρχικά ως χώρος πολλαπλών χρήσεων και επρόκειτο να λειτουργήσει μαζί με το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης. Οκτώ χρόνια μετά δεν έχει παραδοθεί ακόμη στους μαθητές και τους κατοίκους, αν και ο προγραμματισμός παράδοσης ήταν στις αρχές του 2007.

> Ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί διαπιστώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης. Σημειώνει ότι στις προθέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που είναι ο κύριος κάτοχος του πυρήνα του πάρκου στο Γουδί, είναι η τσιμεντοποίηση της περιοχής, γεγονός που αποδεικνύεται με τη δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος στο οποίο μετέχουν το ΤΕΘΑ και τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» με σκοπό την «αξιοποίηση» των κτισμάτων τα οποία υπάρχουν στην έκταση που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

> Για την καθυστέρηση του προγράμματος των πρόωρων συντάξεων των αγροτών διαμαρτύρεται η βουλευτής της ΝΔ Πόπη Φουντουκίδου. Τονίζει ότι η πρόωρη σύνταξη τείνει να εκμηδενιστεί, επειδή ανεβαίνει σταδιακά η κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ και η διαφορά μεταξύ τους είναι 20 ευρώ τον μήνα, με συνέπεια οι ενταγμένοι στο πρόγραμμα όχι μόνο να μην κερδίζουν τίποτα, αλλά να έχουν και δεσμευμένα τα χωράφια τους. Παράλληλα παρατηρεί ότι το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση καλύπτει το 50% της πρόωρης σύνταξης.


Σχολιάστε εδώ