Οι «Άγιοι», οι Αμερικανοί και η Προανακριτική

Το σημερινό μου άρθρο θα ξενίσει πολλούς. Πολύ περισσότερο, αφού δεσπόζει η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, που έγινε επιτέλους ορατή ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΟΜΜΑΤΟΥΣ, με την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, λόγω άκρατου νεοφιλελευθερισμού, και τη συνακόλουθη ΥΦΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, η οποία θα οδηγήσει απαρέγκλιτα σε μαύρες μέρες, μαύρους μήνες και μαύρα χρόνια την ανθρωπότητα και θα προκαλέσει την ανέχεια και την απόγνωση στα λαϊκά στρώματα όλης της υφηλίου.

Η απόφαση της ΝΔ να μη λάβει μέρος στη συζήτηση για την πρόταση περί συγκροτήσεως ειδικής επιτροπής, της λεγόμενης Προανακριτικής, θα έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα -παρά τα εμπεριστατωμένα νομικά επιχειρήματα του κ. Παυλόπουλου για να δικαιολογήσει τη σχετική απόφαση της ΝΔ- την περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Και αυτό, επειδή ελάχιστοι πιστεύουν ότι η διαθέτουσα ισχνή πλειοψηφία κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι αρραγής. Γεγονός που το στηρίζουν στην ύπαρξη τουλάχιστον τριών «ανταρτών».

Η προσωπική μου άποψη είναι διαφορετική. Οι λεγόμενοι αντάρτες (και ίσως και μερικοί άλλοι βουλευτές που θα μπορούσαν να ενοχοποιηθούν εκ των υστέρων, αν η ΝΔ είχε αποδεχθεί τη συμμετοχή της στην εν λόγω συζήτηση και στη μυστική ψηφοφορία που θα ακολουθούσε) θα είχαν την ευχέρεια ΑΚΛΟΝΗΤΟΥ ΑΛΛΟΘΙ, επιδεικνύοντας απλούστατα το ψηφοδέλτιό τους στον διπλανό τους ΠΡΙΝ το ρίξουν στην ψηφοδόχο. Ο βάσιμος φόβος των… Ιουδαίων -γι’ αυτό, άλλωστε, και η αποφυγή συμμετοχής στην προταθείσα διαδικασία- εικάζω ότι οφείλεται στην ύπαρξη ΑΛΛΗΣ ομάδας βουλευτών. Δηλαδή βουλευτών-Εφιαλτών που επιδιώκουν ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ την ανατροπή του Καραμανλή. (Σημειώνω, εν προκειμένω, ότι η μυστική ψηφοφορία θα ήταν γι’ αυτούς ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Διότι σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους της αντιπολίτευσης ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ να το πράξουν φανερά.)

Το ότι ο Καραμανλής αποτελεί τον υπ’ αριθμόν έναν άσπονδο εχθρό των Αμερικανών στην Ελλάδα -και ειδικότερα του απερχόμενου και εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος παγκοσμίως κ. Μπους – ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ. Οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας του καταλογίζουν πρώτα πρώτα τη σαφέστατη αποστασιοποίησή του από το επαίσχυντο και καταδικαστικό για την Κύπρο Σχέδιο Ανάν. Στη συνέχεια (και με μεγαλύτερη οργή) το διπλωματικό άνοιγμα προς τη Ρωσία. Δηλαδή τη θερμή και ειλικρινή φιλία του με τον Βλαδίμηρο Πούτιν, που αναπτύχθηκε σε ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ μαζί του μέσα σε τριάμισι χρόνια και οδήγησε σε συμφωνίες για το ενεργειακό και στη διεύρυνση της διμερούς οικονομικής, εμπορικής και αμυντικής συνεργασίας. Θυμίζω σχετικά ότι ο κ. Πούτιν υπήρξε θετικός στη συμπαραγωγή με την ελληνική πλευρά οπλικών συστημάτων και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος. Οι Αμερικανοί καταλογίζουν, τέλος, στον Καραμανλή το βέτο του στο Βουκουρέστι για το Σκοπιανό.

Είναι περιττό να τονίσω το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η πέραν του Ατλαντικού μανιώδης εχθρότητα απέναντι στον Καραμανλή ισοδυναμεί με ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ για τον ίδιο. Και αυτό, διότι ο Κώστας Καραμανλής είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ που κατόρθωσε «ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ». (Το πρωτοέγραψε ο Βασίλης Φίλιας και το έχει επαναλάβει ήδη και η αφεντιά μου.)

Είναι όντως ανεξήγητο πώς ο ίδιος αυτός ηγέτης, ο οποίος έδειξε τόσο θάρρος και αποφασιστικότητα στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων -και μάλιστα παρά τα παρασκηνιακά προσκόμματα της υπουργού του επί των Εξωτερικών, η οποία προσφάτως εκφράστηκε θετικά (!) για το ταπεινωτικό για την Ελλάδα «πακέτο… ιδεών» του περιβόητου Νίμιτς- δείχνει τέτοια ΑΤΟΛΜΙΑ στην εσωτερική πολιτική της χώρας. Ατολμία ως προς τους συναισθηματικούς δεσμούς του με πρόσωπα διαβλητά (και εν πάση περιπτώσει απεχθή στην κοινή γνώμη) και ως προς την ξεπερασμένη και ανάλγητη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική την οποία εφαρμόζει χωρίς σκούφο ο αρχινεοφιλελεύθερος κ. Αλογοσκούφης. (Τα 28 δισ. ευρώ δόθηκαν, δανεικά κι αγύριστα, στις εκπληκτικής κερδοφορίας ελληνικές τράπεζες και θα τα πληρώσουν οι ήδη ξεπουπουλιασθέντες από τις ίδιες τράπεζες πριν από την κρίση φορολογούμενοι.)

Σήμερα -και παρά τη μη παρουσία της ΝΔ στη συνεδρίαση της Παρασκευής την οποία καταδικάζω αλλά και κατανοώ ταυτοχρόνως, διότι θα ανατρεπόταν με μαθηματική ακρίβεια, κατά τη γνώμη μου, η κυβέρνηση προς μεγίστη αγαλλίαση των Αμερικανών και όσων ελλήνων προδοτών τους υποστηρίζουν τυφλά- καλείται ο Καραμανλής να ΣΤΡΙΨΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, πράγμα που θα έπραττε κάθε παλαιοδεξιός στη θέση του. (Θυμίζω ότι ο αείμνηστος θείος του είχε κατηγορηθεί για «σοσιαλμανία».) Καλείται επίσης να ανασχηματίσει το ταχύτερο δυνατό ΡΙΖΙΚΑ την κυβέρνησή του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ και να σεβαστεί απολύτως τη 15η Δεκεμβρίου ως ημέρα δημοσιοποίησης του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής.

Επιπλέον, έχει καθήκον να προστατεύσει με κάθε μέσο ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ τα οποία ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΝΤΑΙ, πλην της Μονής Βατοπεδίου, ΠΛΕΙΣΤΕΣ άλλες Μονές, καθώς και η ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, σκανδαλίζοντας και τους πιστούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άκρως εξοργισμένοι με ορισμένους από τους ποιμένες τους. Διότι τους αφοσιωμένους στον Θεό δεν τους κάνουν τα ράσα και τα ιερά άμφια, ούτε οι γεμάτες πολύτιμους λίθους χρυσές μίτρες. Όσο για τους θεομπαίχτες και αδηφάγους εμπόρους τύπου Εφραίμ, χρειάζονται ενίοτε και δαύτοι για να αποκαλύπτονται οι ανόσιες δοσοληψίες τους με παράγοντες της εξουσίας.

Όσοι έζησαν τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη και ακούν ορισμένους από τους βουλευτές του να εμφανίζονται ως άτεγκτοι τιμητές, υπερασπιζόμενοι με διαπρύσιες αγορεύσεις δύο πρώην υφυπουργούς τους σαν να ήταν αθώες περιστερές, ενώ τα εγκλήματά τους έχουν παραγραφεί, δύσκολα συγκρατούν τον οίκτο τους. Ο Καραμανλής μια δυνατότητα έχει για να δικαιωθεί: Να στείλει στελέχη της δικής του κυβέρνησης στη φυλακή, εφόσον αποδειχθούν τα εικαζόμενα δικά τους εγκλήματα εις βάρος του Δημοσίου, εμποδίζοντας κάθε ενδεχόμενο παραγραφής. (Άφησε, άλλωστε, να καταδικαστεί πρώην προσφιλής του σύμβουλος, ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης – δείγμα της προσωπικής του ακεραιότητας.)


Σχολιάστε εδώ