Κόψτε τον Νίμιτς γιατί είναι πράκτορας των Σκοπίων

Κυρίως όμως ανέδειξε το ύπουλο αμερικανικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας. Μέσω του οποίου ερμηνεύονται σχεδόν τα πάντα. Και αξίζουν συγχαρητήρια και στην εφημερίδα και στον συνάδελφο Ν. Μελέτη, καθώς και στον «Ειδικό Συνεργάτη», που έκαναν την αποκάλυψη αυτή.

Και δίχως την παραμικρή πρόθεση υποβάθμισης της επιτυχίας της εφημερίδας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ήδη απ’ τις 14 Σεπτέμβρη είχε αποκαλύψει πληροφορίες που διέθετε, απ’ τις οποίες προέκυπταν αυτά που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Έθνος της Κυριακής». Ότι δηλαδή ο Νίμιτς ετοίμαζε προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας με ικανοποίηση των «σκοπιανών όρων σχετικά με το εύρος χρήσης του ονόματος».

Το σημαντικότερο όμως ήταν άλλο:

• Αποκαλύψαμε ότι «ο Νίμιτς για πρώτη φορά έβαλε στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης ζήτημα “μακεδονικής εθνότητας”».

• Επισημαίναμε ακόμα ότι με αυτήν τη μεθοδολογία ο Νίμιτς «ικανοποίησε τις ορέξεις της Ουάσινγκτον», αυτό δηλαδή που με ντοκουμέντα απέδειξε την περασμένη Κυριακή «Το Έθνος».

Επίσης, στις 5 Οκτωβρίου «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είχε πρώτο θέμα τη «βαριά ανθελληνική πρόταση» που ετοιμάζει ο Νίμιτς. Μάλιστα εκτιμούσαμε ότι «Ο Νίμιτς στήνει κάλπες», αφού θα μπορούσε ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας την «ανθελληνική» πρότασή του, να προχωρούσε σε εκλογικό αιφνιδιασμό…

Τότε, στις 5 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζαμε «Πάρθειο Βέλος» αυτήν την αναμενόμενη απαράδεχτη πρόταση Νίμιτς και επισημαίναμε μεταξύ άλλων ότι:

– «Η τελική πρόταση Νίμιτς θα εμπεριέχει αιχμές για την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας»!

Βέβαια, και πέραν των αποκαλύψεων, μάλλον και εξαιτίας αυτών, εγείρονται πλείστα όσα ερωτηματικά για τη στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν, ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη, είναι ότι η χώρα μας μετά απ’ αυτά θα έπρεπε να απορρίψει την πρόταση, αλλά να προχωρήσει και σε απόρριψη πλέον του ίδιου του Νίμιτς ως διαπραγματευτή, τονίζοντας ότι δεν θα ξανακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον αμερικανό ειδικό μεσολαβητή.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντί γι’ αυτό το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε μια χαλαρή «διαμαρτυρία» άνευ ουσίας.

Προκάλεσε ακόμα αλγεινή εντύπωση η υποβάθμιση του όλου θέματος απ’ την πλειονότητα των ΜΜΕ.

Για να μην πάμε στο γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολούθησε με απάθεια ακόμα και μια χώρα κατοχής, όπως είναι η Τουρκία, να καταλαμβάνει θέση μη μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ…


Σχολιάστε εδώ