Κινητοποιήσεις στο υπουργείο Απασχόλησης

Κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο… υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Για κατάρρευση των υπηρεσιών και των ελεγκτικών μηχανισμών κάνει λόγο η συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας των συλλόγων του υπουργείου (ΟΣΥΠΕ) και η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά υπόσχεται διευθέτηση των προβλημάτων, αφού προηγουμένως συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη επί του θέματος.

Οι υπάλληλοι, έπειτα από δύο 24ωρες απεργίες, εργάζονται από την Τετάρτη κανονικά, απέχουν όμως από κάθε υπερωριακή εργασία, ενώ καταγγέλλουν ότι «όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν με τα οργανογράμματα του 1989 και του 1999!». Τα κενά είναι τεράστια, καθώς μέσα στην τελευταία 10ετία σημειώθηκε εισροή μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών, εκρηκτική αύξηση της παράνομης απασχόλησης, της εισφοροδιαφυγής και παράλληλα εμφανίστηκαν νέες, ειδικές μορφές απασχόλησης. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία όχι μόνο δεν αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις, αντιθέτως δεν καλύφθηκαν ούτε οι υπάρχουσες (σ.σ.: οι περιφερειακές υπηρεσίες λειτουργούν με 271 κενές οργανικές θέσεις και η κεντρική υπηρεσία με 140) και η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού επιτείνεται εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων και των μετατάξεων. Για κάλυψη υπερωριών, εξόδων κίνησης, υλικοτεχνική υποδομή και αυτοκίνητα ούτε λόγος…

Η αποχή των υπαλλήλων από τη διενέργεια ελέγχων στους χώρους δουλειάς χαροποιεί και ανακουφίζει πολλούς εργοδότες, ενώ κομφούζιο έχει δημιουργήσει η αποχή των υπαλλήλων που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο (πληρωμή – αποπληρωμή) στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι δυνατόν το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να παραμένει αδρανοποιημένο για τόσο μεγάλο διάστημα;


Σχολιάστε εδώ