«Καθαρίζει» η πλατεία Λουδοβίκου

Επειδή πολλά ακούγονται τελευταία για τα «γκέτο» των αλλοδαπών στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Σοφοκλέους από την Αθηνάς μέχρι την Πειραιώς, όπου η περιοχή μόνο… ελληνική επικράτεια δεν θυμίζει, να σημειώσουμε ότι και ο Πειραιάς έχει το δικό του «γκέτο» και μάλιστα σε πολύ πιο κεντρικό σημείο από εκείνα της Αθήνας, αλλά σίγουρα σε πολύ μικρότερο εύρος και διάσταση.

Το «γκέτο» λοιπόν του Πειραιά βρίσκεται στην πλατεία Λουδοβίκου, μπροστά από το κτίριο του ΕΒΕΠ και δίπλα στον σταθμό αφετηρίας των ΗΣΑΠ, ο οποίος καθημερινά κατακλύζεται από πλήθος αλλοδαπών, οι οποίοι είτε ψάχνουν για δουλειά είτε πηγαίνουν εκεί σίγουροι ότι θα βρουν ομοεθνείς τους για να συζητήσουν. Πολλοί βέβαια απ’ αυτούς πουλάνε και διάφορα ευτελή είδη στις εξόδους του σταθμού, όπου υπάρχει ένα συνεχές «ρεύμα» κόσμου που είτε έρχεται στον Πειραιά είτε φεύγει.

Η εικόνα της πλατείας, που ειδικά το καλοκαίρι είναι ο «καθρέφτης» του Πειραιά αφού από εκεί περνούν όλοι οι τουρίστες που διακινούνται στα νησιά του Αιγαίου, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη και ασφαλώς δεν τιμά την πόλη. Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές τον δήμαρχο Π. Φασούλα και τους συνεργάτες του και ήδη, όπως μαθαίνουμε, θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας θα πυκνώσουν οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας στον χώρο και θα διώκονται συστηματικά οι παράνομοι μικροπωλητές αλλοδαποί, αλλά και ημεδαποί. Επιπλέον θα επιδιωχθεί συνεργασία με την ΕΛΑΣ ώστε να συλλαμβάνονται οι λαθρομετανάστες και όσοι δεν έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα καθώς και όσοι παραβαίνουν τον νόμο ή έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τη Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί εξωραϊσμός της πλατείας, ενώ θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των σημείων της πόλης στα οποία γίνεται καθημερινός καθαρισμός με μάνικες από βυτιοφόρα του δήμου. Αυτό μάλιστα θα είναι το πρώτο που θα γίνει μια και ορισμένες γωνίες της πλατείας ή ο τοίχος των ΗΣΑΠ στο τέρμα της οδού Αλιπέδου θυμίζει… αφοδευτήρια, αφού όλοι οι αλλοδαποί που συναντιούνται στην πλατεία χρησιμοποιούν το σημείο αυτό, που είναι κάπως απόμερο, για τις ανάγκες τους!

Απόφαση και επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να καθαρίσει η πλατεία κυριολεκτικά και μεταφορικά και να πάψει να θυμίζει… «γκέτο».


Σχολιάστε εδώ