Κάτω στον Πειραιά

Τα 7 από τα καταστήματα αυτά βρίσκονται στα νησιά του Σαρωνικού, την Τροιζηνία και τα Κύθηρα! Βέβαια τα καταστήματα στις περιοχές αυτές ενδεχομένως να ήταν παθητικά. Όμως εξυπηρετούσαν ανθρώπους απομακρυσμένων περιοχών που με τη λειτουργία του ΟΤΕ και των ΕΛΤΑ ένιωθαν ότι το κράτος είναι δίπλα τους για να τους εξυπηρετήσει. Τώρα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα αισθάνονται κάπως… ξεκρέμαστοι και ανασφαλείς, αφού για ό,τι πρόβλημα είχαν στο τηλέφωνό τους, ακόμα και για να πληρώσουν έναν ληξιπρόθεσμο λογαριασμό ή να κάνουν επανασύνδεση μιας κομμένης γραμμής, έτρεχαν στον ΟΤΕ της περιοχής τους. Τώρα θα πρέπει να έρχονται στον Πειραιά, να χάνουν μία ή δύο μέρες από τις δουλειές τους και να χάνουν μισό μηνιάτικο στις μετακινήσεις!

Εξάλλου οι υπάλληλοι που στελέχωναν αυτά τα γραφεία ήταν κάτοικοι των περιοχών αυτών. Τώρα θα πρέπει να… ξενιτευτούν για να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Για το θέμα έγινε σύσκεψη στη Νομαρχία Πειραιά, όπου τόσο ο νομάρχης Γιάννης Μίχας όσο και φορείς των νησιών κατήγγειλαν την τακτική του ΟΤΕ και ζήτησαν να μην κλείσουν τα καταστήματα στα νησιά γιατί θα επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία των κατοίκων.

// Ένας κάδος ρομπότ που μαζεύει, συμπιέζει και διαχωρίζει τα σκουπίδια, απολυμαίνει τον χώρο και ανοίγει μόνο όταν κάποιος πλησιάζει για να πετάξει σακούλες με απορρίμματα, τοποθετήθηκε από την περασμένη Πέμπτη στο Πασαλιμάνι και ήδη συζητείται σ’ όλο τον Πειραιά.

Πρόκειται για έναν από τους λεγόμενους «έξυπνους» κάδους, τύπου φοίνικα, που έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη. Ο δήμαρχος Π. Φασούλας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έχοντας υπόψη του τι συμβαίνει στο εξωτερικό, έβαλε στόχο να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα απόκτησης τέτοιων κάδων στον Πειραιά για να αλλάξουν ριζικά τα στάτους στον τομέα της Καθαριότητας της πόλης.

Η πιλοτική έναρξη του προγράμματος αυτού άρχισε από προχθές και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Πειραιώτες.

Στα πλαίσια αυτά έγινε και ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση, στην οποία μίλησαν κορυφαίοι επιστήμονες που ανέπτυξαν τις νέες θεωρίες και πρακτικές για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

// Τον Δήμο Πειραιά επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Ο πάλαι ποτέ προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού συνάντησε μετά από χρόνια τον αρχηγό της ομάδας με την οποία είχε σηκώσει το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου. Η στιγμή της συνάντησης ήταν κάτι περισσότερο από συγκινητική. Ο τότε αρχηγός, σήμερα δήμαρχος της πόλης που εκφράζεται από τον Ολυμπιακό και ο τότε προπονητής, σήμερα υφυπουργός Αθλητισμού! Το παιχνίδι της ζωής σ’ όλο του το μεγαλείο. Ο δήμαρχος αποκαλούσε τον υπουργό «κόουτς» και ο υπουργός τον δήμαρχο «ψηλό»! Όπως τότε στο παρκέ του ΣΕΦ…

Η συνάντηση ήταν κάτι παραπάνω από θερμή, οι στιγμές που έζησαν όσοι ήταν εκείνη την ώρα στο γραφείο του δημάρχου ήταν -πιστεύουμε- ανεπανάληπτες. Το τι θυμήθηκαν ο Γιάννης Ιωαννίδης με τον Π. Φασούλα δεν λέγεται. Τους αγώνες; Τα ταξίδια; Τα κύπελλα, τα πρωταθλήματα; Απ’ όλα είχε η συζήτηση. Και Πειραιά είχε και… Θεσσαλονίκη! Είχε και λίγο… πολιτική βέβαια…

Στο επίπεδο λοιπόν αυτό δεν μπορούσε παρά η συζήτηση να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για την πόλη.

Έτσι ο Γ. Ιωαννίδης δεσμεύθηκε να ολοκληρωθούν τα έργα στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο, να ανακατασκευαστεί το γήπεδο μπάσκετ του «Φοίνικα» και να προγραμματιστεί η ίδρυση κολυμβητηρίου στο ΣΕΦ!

Να σημειώσουμε πάντως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαμαρτύρεται γιατί δεν κλήθηκε να παρίσταται στην επίσκεψη του υφυπουργού, ενώ παράπονα ακούστηκαν και από τη Νομαρχιακή της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά, γιατί ο υφυπουργός αν και κατέβηκε στον Πειραιά τους αγνόησε και δεν πέρασε από τα γραφεία της.


Σχολιάστε εδώ