Η έκθεση για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Με λίγα λόγια, η έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων, που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προς τιμήν των 90 χρόνων του κόμματος, απεικονίζει μια ηρωική και θυελλώδη πορεία χιλιάδων και χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών που αναλώθηκαν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Πολλοί από εκείνες και εκείνους έδωσαν και τη ζωή τους.

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ιδιαίτερη τη συμμετοχή νεολαίων, επισκέφθηκαν μέχρι σήμερα την έκθεση, ενώ πολλοί ακόμη εκδήλωσαν την επιθυμία να δουν τα εκθέματα. Έτσι, αποφασίστηκε η παράταση της λειτουργίας της κατά 9 ημέρες. Αντί για τις 31 Οκτωβρίου, η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου – Μάνος Λοΐζος του Δήμου Νίκαιας (Θηβών 245).

Βασικό χαρακτηριστικό της έκθεσης φωτογραφίας και ντοκουμέντων: Αναδείχνοντας τον 90χρονο αγώνα και τη θυσία του Κόμματος της εργατικής τάξης, αναδείχνοντας το “κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος”, στέκεται ταυτόχρονα στα διδάγματα που προκύπτουν από τη θετική και αρνητική πείρα του ΚΚΕ και στο πώς αυτά ενσωματώνονται στη στρατηγική του ΚΚΕ, για να είναι σήμερα καλύτερος και πιο αποτελεσματικός ο αγώνας και των νεώτερων γενεών που μπαίνουν στη δράση.

Τα νέα παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση βλέπουν και μαθαίνουν πολλά από εκείνα που δεν διδάσκονται στα σχολεία, γιατί οι εκάστοτε κυβερνητικοί ιθύνοντες φοβούνται να διδαχθούν.


Σχολιάστε εδώ