Επαναπροώθηση

Η περίφημη «στροφή στην καθημερινότητα», ως πάγια πολιτική των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, είναι απόλυτα ύποπτη και σίγουρα βλαπτική για τον τόπο, αφού έχει ως αποτέλεσμα (ίσως και ως σκοπό) τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σοβαρά και σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας. Μέσω της αποκλειστικής ενασχόλησης με τα «κοινωνικά» θέματα, δηλαδή την ακρίβεια, την ανεργία, την οικονομική δυσπραγία κ.λπ., επιχειρείται η υποβάθμιση των εθνικών και σημαντικών ζητημάτων και η απόκρυψη των εξελίξεών τους.

Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης είναι ένα από αυτά τα ζητήματα με το οποίο τα ΜΜΕ επιμελώς και προκλητικά αποφεύγουν να ασχοληθούν, την ώρα μάλιστα που ο πολίτης έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με το πρόβλημα. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ως πρώτο θέμα πολιτικής το μεταναστευτικό, ενώ η Ελλάδα αρνείται πεισματικά εδώ και μια δεκαετία να θέσει στόχους και προοπτικές σχετικά με το ζήτημα κι ας είναι ο μεγαλύτερος δέκτης του φαινομένου.

Στην πραγματικότητα, αντί να θεσπίσουμε αυστηρή νομοθεσία με κεντρικό άξονα την ποσόστωση, δεν τηρούμε ούτε καν την υπάρχουσα νομοθεσία που επιτάσσει την άμεση απέλαση του οποιουδήποτε μπαίνει παράνομα στη χώρα. Αυτό που ως επίσημη πολιτική της Ευρώπης λέγεται «επαναπροώθηση», στην Ελλάδα αποκαλείται ρατσισμός και ξενοφοβία. Αυτά δυστυχώς είναι τα αποτελέσματα της «προοδευτικής» κυριαρχίας που καταδικάζει τον λαό για ξενοφοβία -φοβάται κανείς τους Γάλλους;-, καλωσορίζει κάθε μετανάστη που μπαίνει λαθραία στη χώρα, ενώ αξιώνει την άρση των εθνικών συνόρων, οραματιζόμενη μια πολυφυλετική κοινωνία χωρίς εθνικά χαρακτηριστικά, υποχείριο και προτεκτοράτο της παγκοσμιοποίησης.

Δεν διστάζουν οι εγχώριοι υπερασπιστές της λαθρομετανάστευσης (δηλαδή της παρανομίας) να εμφανίζονται και ως οι (μόνοι) υποστηρικτές του έλληνα εργάτη! Μα, πώς γίνεται να ευημερήσει και ο μετανάστης και ο έλληνας εργάτης σε μια χώρα όπου βασιλεύει η ανεργία; Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους τη θέση τους όλοι αυτοί και ας θυμηθούν για λίγο τον πνευματικό τους πατέρα Μαρξ, τι είχε πει για τους ξένους εργάτες. Οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε εθνικά γκέτο, ενώ η εγκληματικότητα στη χώρα δεν έχει προηγούμενο. Η μέχρι χθες πανέμορφη πόλη της Πάτρας από «Πολιτιστική πρωτεύουσα» της Ευρώπης του 2006 κατάντησε «πολυπολιτισμική πρωτεύουσα» της Ευρώπη του 2008!

Κι όλα αυτά πρέπει να τα ανεχθούμε; Δεν πρέπει να μιλήσουμε; Ο έλληνας πολίτης αισθάνεται ανασφαλής μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ακούγοντας καθημερινά για φόνους, κλοπές, βιασμούς, εγκλήματα τριγύρω του, σκέφτεται ότι αύριο μπορεί να είναι η σειρά του.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτές τις καταστάσεις που προσβάλλουν βάναυσα τον λαό και την πατρίδα μας. Δεν υποκύπτουμε στα ιδεολογήματα της ψευτοπροοδευτικής συντεχνίας που κυριαρχεί στη χώρα με την ανοχή των κυβερνώντων. Φτάνει πια.

Αδαμάντιος Καρασούλας
Μέλος ΔΣ ΙΝΚΑ Ηλείας


Σχολιάστε εδώ