ΕΓΙΝΑΝ – ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

•• ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
// Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Νίκαιας ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, και ο γυναικολόγος – μαιευτήρας, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, βουλευτής Β΄ Πειραιά, Δημήτρης Λιντζέρης, θα μιλήσουν στις γυναίκες και όχι μόνο για τον καρκίνο του μαστού, για τη ζωή και την ποιότητά της…

Γιατί αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί εγκαίρως είναι ιάσιμος κατά 98%.

// Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες το νέο του βιβλίο «Ανάμεσα… στους κουμπάρους, τον Εφραίμ, τον Καλβίνο και τον… Ροβεσπιέρο» με άρθρα που αναφέρονται στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου στις 18.30 στην ΕΣΗΕΑ.

// Την πρώτη έκθεση-αναδρομή 1968-1978 του Ηλία Δεκουλάκου οργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο Μέγαρο Ευνάρδου, όπου θα παρουσιαστούν έργα δύο περιόδων της δουλειάς του καλλιτέχνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα της πρώτης περιόδου (1968-73) με φωτορεαλιστικά γυμνά και επινοημένες συμβολικές απεικονίσεις επρόκειτο να παρουσιαστούν το 1973, αλλά η έκθεση είχε ματαιωθεί από τη δικτατορία επειδή ορισμένοι πίνακες είχαν κριθεί «ακατάλληλοι». Ο Ηλίας Δεκουλάκος ανήκει στη γενιά των καλλιτεχνών του ’60, αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών το 1956, δίδαξε σχέδιο και χρώμα στη Σχολή Δοξιάδη από το 1960-68 και το 1982 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην ΑΣΚΤ, θέση από την οποία παραιτήθηκε το 1988. Το 1988 έγινε ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου.

// Διάλεξη με θέμα «Η Μαύρη Θάλασσα και η κρίση στη Γεωργία» θα δώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Εναρμόνισης της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Yasar Yakis, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 13.00 στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» στην Πλ. Συντάγματος.

•• ΕΓΙΝΑΝ
// Το βιβλίο «Διάλογος σε εθνικά προβλήματα του Ελληνισμού» της μη Κερδοσκοπικής και μη Κυβερνητικής Πανελλήνιας Ένωσης «Αμφικτυονία Οικουμενικού Ελληνισμού» παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα.


Σχολιάστε εδώ